BMW Motorsport News: Campionatul Super GT al Japoniei, DTM, Race of Champions

| 16 noiembrie 2015 | 1 Comment

P90186206_lowResDTM: Program comun cu ADAC GT Masters la Lausitzring

BMW M4 DTM şi BMW M6 GT3 pe acelaşi circuit în acelaşi week-end: acest scenariu de vis pentru mulţi fani BMW va deveni realitate la Lausitzring (Germania) în 2016, când DTM şi ADAC GT Masters vor avea program comun în primul week-end din iunie (4-6 iunie).

Cele două competiţii populare vor avea programate câte două curse pe EuroSpeedway, astfel că spectatorii vor primi de două ori mai multe acţiune. Ultima dată când cele două campionate au avut cursele programate pe acelaşi circuit în acelaşi week-end a fost în 2008.

Race of Champions: Andy Priaulx revine în acţiune

Cu ocazia celei de-a opta prezenţe personale la Race of Champions, Andy Priaulx (Marea Britanie) va concura împotriva unora dintre cei mai buni piloţi ai lumii. Pilotul oficial BMW şi triplul campion mondial de turisme va concura alături de Jason Plato (Marea Britanie) pentru echipa Anglia 1 în Cupa Naţiunilor. De asemenea, el va participa şi în competiţia individuală. După Thailanda (2012) şi Barbados (2014), Cursa Campionilor revine în Europa şi va fi organizată pe fostul Stadion Olimpic din Londra (Marea Britanie), pe 20 şi 21 decembrie. Priaulx a ajuns de trei ori în semifinalele competiţiei individuale şi de două ori a fost finalist al Cupei Naţiunilor – cel mai recent în 2010, cu partenerul său din acest an, Plato. „Ador acest eveniment”, a spus Priaulx, citat de autostiri.ro. „Ce mod mai plăcut de a încheia un sezon aglomerat – să mă alătur altor campioni într-o dispută directă. Va fi o provocare epică. Să concurezi pe stadion este ceva foarte special şi sunt nerăbdător să experimentez atmosfera de la Londra.”

Campionatul Super GT Japonia: Finala sezonului pentru BMW Z4 GT3 la Motegi

Sezonul 2015 din Campionatul Super GT al Japoniei a ajuns la final în acest week-end odată cu etapa de la Motegi (Japonia). Pe „Twin Ring Motegi”, echipele şi piloţii au avut de trecut peste condiţiile meteo dificile. A plouat pe parcursul calificărilor de sâmbătă, în timp ce cursa a avut loc în condiţii mixte.

În prima jumătate a cursei, circuitul a fost ud, dar s-a uscat de-a lungul celei de-a doua jumătăţi. Jörg Müller (Germania) şi Seiji Ara (Japonia) au încheiat ultima etapă a stagiunii pe locul al nouălea, cu modelul BMW Sports Trophy Team Studie BMW Z4 GT3. Morio Nitta (Japonia) şi Shigekazu Wakisaka (Japonia) au ocupat poziţia a 15-a cu Team LMcorsa BMW Z4 GT3. Victoria a revenit unui model Toyota.

Sursa si imagine: comunicat transmis Autostiri.ro


Tags: , , , , ,

Category: Altele, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Noile modele Mazda CX-30 și MX-30 câștigă premii de design Red Dot 2020

Lansată în 1955, Red Dot este una dintre cele mai mari competiții de design din lume. Câștigătorii designului de produs,...

Închide