spot_img

BMW M Motorsport confirmă că va concura în categoria LMDh din sezonul 2023

Un prototip LMDh este dezvoltat pentru a fi utilizat în seria IMSA din America de Nord. Începând cu sezonul 2023, această maşină va permite BMW M Motorsport să concureze pentru victorie în clasamentul general al unor curse clasice prestigioase precum Daytona, Sebring şi Road Atlanta (toate din SUA).

BMW M Motorsport revine în cursele internaţionale de prototipuri

,,BMW s-a întors pe scena mare a motorsportului”, a declarat Markus Flasch, directorul executiv al BMW M GmbH, citat de autostiri.ro. ,,Intrând în clasa LMDh, BMW M Motorsport îndeplineşte condiţiile prealabile pentru a obţine, din 2023, victoria în clasamentul general al celor mai emblematice curse de anduranţă din lume. Ne vom concentra pe deplin pe abordarea acestei provocări. Există un spirit de optimism general. BMW are o istorie de succes în cursele de prototipuri – victoria de la Le Mans din 1999 a fost de neuitat. Reluarea acestei poveşti într-un prototip modern cu M Power îi va încânta pe fanii BMW M Motorsport. Conceptul LMDh garantează controlul maxim al costurilor şi oferă o gamă largă de aplicaţii posibile, inclusiv seria IMSA din America de Nord, o piaţă extrem de importantă pentru BMW M. Suntem cu toţii nerăbdători să participăm în categoria LMDh cu un sistem de echipă compact şi extrem de eficient.”

Mike Krack, directorul BMW M Motorsport, este responsabil pentru dezvoltarea, testarea şi apariţiile în curse ale noii maşini. El a adăugat: ,,Toată lumea din echipa noastră de motorsport împărtăşeşte aceeaşi motivaţie: vrem să ne testăm împotriva celor mai puternici adversari de pe circuit – şi să sărbătorim victorii pentru BMW. Ca atare, proiectul LMDh este o adevărată afacere de suflet pentru noi şi exact noua provocare la care speram. Ne aşteaptă un proiect extrem de interesant. Să te poţi implica în bătălia pentru victoria la general la Daytona şi Sebring este o motivaţie masivă. Ne aşteaptă un volum imens de multă, dar nerăbdarea este imensă”.

Reglementările pentru prototipurile LMDh stipulează că au atât un motor termic, cât şi un motor electric

În timp ce fiecare producător îşi poate dezvolta propriul motor termic, motorul electric şi bateria, precum şi transmisia sunt componente standard. De asemenea, şasiul este construit de un partener extern. O implicare oficială a BMW M Motorsport, cu două maşini, este planificată din sezonul IMSA 2023. Echipa oficială şi formula de piloţi pentru cele două prototipuri LMDh vor fi anunţate la o dată ulterioară.

Ultima mare victorie pentru un prototip BMW a fost în 1999, când BMW V12 LMR a câştigat cursa de 24 de ore de la Le Mans (Franţa). În acelaşi sezon, maşina a câştigat şi cele 12 ore de Sebring din SUA.

Sursa si imagine: comunicat remis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -spot_img
15,357FaniÎmi place
700CititoriConectați-vă
1,110AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -spot_img
- Partener – GT Auto Club Sportiv -spot_img

Parteneri Autostiri