spot_img

BMW M GmbH, cvartet de automobile sport de înaltă performanţă

Noile BMW M8 Coupé şi BMW M8 Competition Coupé. Noile BMW M8 Cabriolet şi BMW M8 Competition Cabriolet.

BMW M GmbH începe o nouă ofensivă asupra segmentului de lux cu un cvartet de automobile sport de înaltă performanţă, chiar în vârful portofoliului său de modele.

BMW M GmbH începe o nouă ofensivă asupra segmentului de lux cu un cvartet de automobile sport de înaltă performanţă, chiar în vârful portofoliului său de modele: noile BMW M8 Coupé şi BMW M8 Competition Coupé, dar şi noile BMW M8 Cabriolet şi BMW M8 Competition Cabriolet.

Noile modele îşi obţin energia pentru performanţele lor excepţionale de la cel mai puternic motor dezvoltat vreodată pentru un automobil BMW M GmbH. Capabil să urce în turaţii, motorul V8 cu tehnologie M TwinPower Turbo dezvoltă 441 kW/600 CP la noile BMW M8 Coupé şi BMW M8 Cabriolet, respectiv 460 kW/625 CP la modelele Competition. Propulsorul de înaltă performanţă este combinat cu o transmisie M Steptronic cu opt trepte, cu Drivelogic, iar puterea motorului este transferată la drum prin intermediul sistemului de tracţiune integrală M xDrive.

Tehnologia şasiului specifică modelului a fost concepută şi adaptată ţinând cont de cerinţele specifice utilizării pe circuit. Una din caracteristicile şasiului care iese în evidenţă în mod special, este nou dezvoltatul sistem de frânare integrat, o versiune specifică M a celui care oferă conducătorului două setări diferite privind reacţia pedalei de frână. Noile modele vârf de gamă de la BMW M GmbH vor avea premiera mondială în cadrul evenimentului BMW Group #NextGen, care are loc la BMW Welt din München, în perioada 25-27 iunie 2019.

Interacţiunea precisă dintre trenul de rulare, tehnologia şasiului şi aerodinamică a fost finisată cu grijă de-a lungul dezvoltării intense pe circuitul de teste al BMW Group din Miramas (sudul Franţei), centrul de teste de iarnă de la Arjeplog (Suedia) şi bucla Nordschleife de pe Nürburgring, dar şi pe alte circuite de curse. Experienţa acumulată din dezvoltarea modelului de curse BMW M8 GTE a jucat şi ea un rol în procesul de configuraţie.

Caracterul bazat pe performanţă al motorului, transmisiei şi şasiului permite noilor BMW M8 Coupé şi BMW M8 Cabriolet să accelereze de la 0 la 100 km/h în 3,3, respectiv 3,4 secunde. Noul BMW M8 Competition Coupé sprintează de la 0 la 100 km/h în 3,2 secunde, iar noul BMW M8 Competition Cabriolet în 3,3 secunde.

Reacţii rapide, dorinţa de turaţii şi livrare susţinută a puterii: motorul V8 cu caracteristicile de performanţă M specifice

Motorul V8 prezintă o combinaţie convingătoare de reacţii foarte rapide, un apetit deosebit pentru turaţii ridicate şi livrare susţinută a puterii pe un interval foarte larg al turaţiilor. Tehnologia M TwinPower Turbo a propulsorului de 4,4 litri include două turbocompresoare – poziţionate în deschiderea V dintre cele două rânduri de cilindri şi având eficienţă optimizată – şi răcire indirectă a aerului de încărcare, dar şi sistem de injecţie directă ce funcţionează la o presiune maximă de 350 bar. Un alt punct de atracţie tehnologică o reprezintă galeriile de evacuare transversale.

La noile BMW M8 Coupé şi BMW M8 Cabriolet, motorul oferă un cuplu maxim de 750 Nm ce este disponibil între 1.800 şi 5.600 rpm – şi furnizează o putere maximă de 441 kW/600 CP la 6.000 rpm, turaţia maximă fiind limitată la 7.200 rpm. Propulsorul modelelor Competition duce vârful curbei de cuplu până la 5.800 rpm şi dezvoltă o putere maximă de 460 kW/625 CP la 6.000 rpm, instinctul de a urca în turaţii, derivat din curse, fiind şi mai evident.

Cea mai puternică variantă a motorului V8 beneficiază de o prindere specială a propulsorului pentru o conexiune mai rigidă cu structura automobilului. Aceasta are ca rezultat o reacţie şi mai clară a motorului şi are şi un efect pozitiv asupra întoarcerii imediate şi a transmiterii zgomotului motorului în habitaclu.

Un sistem de răcire sofisticat asigură temperaturi optime de operare în orice moment, atât în utilizare zilnică pe traseele urbane, cât şi atunci când automobilele sunt pe circuit. Modul central de răcire, de exemplu, este flancat de două circuite de apă pentru temperatură ridicată. Iar sistemul include şi un răcitor suplimentar pentru uleiul motorului şi un răcitor separat pentru uleiul transmisiei.

Provocările particulare ale condusului pe circuit sunt reflectate în designul sistemului de alimentare cu ulei. Baia de ulei are o cameră frontală mai mică, care este folosită atunci când este necesară o capacitate suplimentară. O etapă de aspiraţie suplimentară permite ca pompa de ulei controlată de program să tragă lubrifiantul din camera mai mică. Acest lucru asigură o furnizare fiabilă a uleiului în orice moment, chiar şi la accelerări laterale şi longitudinale extreme.

Transmisie M Steptronic cu opt trepte, cu Drivelogic, şi M xDrive

Transferul puterii se realizează prin transmisia M Steptronic cu opt trepte, cu Drivelogic. Butonul Drivelogic de pe nou proiectata manetă de selecţie permite conducătorului să aleagă unul dintre cele trei moduri cu caracteristici de schimbare specifice pentru un condus foarte eficient, sportiv sau foarte dinamic. De asemenea, pe volan sunt şi clapete M pentru schimbarea vitezelor.

Un alt factor al performanţelor entuziasmante ale noilor modele BMW M8 este sistemul de tracţiune integrală M xDrive, cu reglaj preponderent pe puntea spate. Interacţiunea controlată central dintre M xDrive şi diferenţialul M activ asigură un transfer la drum, fără pierderi, al puterii uriaşe a motorului.

Şi, prin intermediul meniului Setup, conducătorul poate alege între setarea 4WD de bază şi modul 4WD Sport, care direcţionează o porţie consistentă din puterea motorului către roţile spate. Prin dezactivarea DSC (controlul dinamic al stabilităţii), în ecuaţie intră modul 2WD. Transferul puterii exclusiv către puntea spate şi absenţa intervenţiilor de stabilizare din partea sistemelor de control se adaugă unei exprienţe pure a condusului pentru conducătorii experimentaţi.

Şasiu specific M cu prindere foarte rigidă

Noile modele BMW M8 oferă o abordare nouă cu privire la sentimentul M caracteristic care se traduce printr-o stabilitate direcţională imbatabilă chiar şi în situaţii dinamice extreme, o construcţie liniară a sarcinilor transversale oricât de puternică ar fi acceleraţia laterală şi un comportament neutru al direcţiei chiar şi la limită.

Tehnologia şasiului cuprinde componente specifice modelului şi un reglaj adaptat în testele intensive de pe circuite. În acelaşi timp, şasiul se ridică la aşteptările clienţilor de automobile de lux atunci când vorbim de confort la condus zilnic şi pe distanţe lungi.

Puntea spate încorporează şi componente cu design special pentru a îndeplini dinamica excepţională de manevrabilitate cerută de automobilele sport de înaltă performanţă. Braţele forjate specifice M sunt unul dintre factori de agilitate ridicată a modelelor M8, în timp ce reacţiile precise ale elementelor de suspensie şi amortizare se datorează în parte rigidităţii îmbunătăţite a barelor antiruliu.

Proprietăţile de manevrabilitate primesc un impuls suplimentar din partea forţei de torsiune ridicate a părţii frontale, care a fost obţinută cu un braţ tip tower-to-bulkhead nou şi nou dezvoltatul panou de forfecare, foarte rigid, cu conexiune integrată a pragurilor. Un braţ X din oţel şi un braţ transversal din aluminiu sunt montate pentru o conexiune şi mai stabilă între puntea spate şi caroserie.

Noile modele BMW M8 sunt echipate standard şi cu suspensie adaptivă specifică M, care include amortizoare controlate electronic şi direcţie M Servotronic electromecanică. Sistemul DSC se conectează cu sistemul de tracţiune integrală M xDrive şi cu diferenţialul M activ şi oferă şi modul M Dynamic.

Acesta permite un nivel mai mare de patinare a roţilor şi se combină cu setarea orientată spre puntea spate a sistemului M xDrive pentru a furniza o propulsie foarte sportivă, completată cu derapaje controlate prin viraje. Specificaţia standard include şi jante M de 20 de ţoli, din aliaj uşor, cu design twin-spoke şi anvelope de înaltă performanţă (faţă: 275/35 R 20, spate: 285/35 R 20).

Sistem de frânare integrat cu reacţie configurabilă a pedalei

Ca alternativă la frânele M Compound disponibile standard, noul BMW M8 poate fi comandat şi cu frâne M din carbon ceramic. Ambele variante sunt disponibile în combinaţie cu o versiune specifică M a sistemului de frânare integrat. Datorită acestei tehnologii de ultimă oră, activarea frânei, frâna de rapel şi funcţiile de control al frânării sunt reunite într-un modul compact.

Presiunea frânelor necesară este declanşată de un actuator electric, ceea ce înseamnă că poate fi generată mai dinamic, reacţia pedalei este optimizată, iar intervenţiile din partea sistemului de control al stabilităţii sunt semnificativ mai rapide şi mai precise.

Versiunea noului sistem de frânare dezvoltat pentru modelele BMW M oferă conducătorului şi două setări ale pedalei. Conducătorul poate alege între o configuraţie orientată mai multe spre confort sau o reacţie instantanee, mai directă a pedalei.

Design distinctiv ca expresie a dinamismului şi exclusivităţii

Aura exclusivă a noilor modele BMW M8 este îmbunătăţită suplimentar de dotările specifice modelului, orientate către cerinţele funcţionale ale automobilelor sport de înaltă performanţă.

Prizele de aer largi şi grila BMW cu bare M duble familiare în partea frontală, pasajele evazate ale roţilor faţă, branhiile M din aripile laterale faţă, oglinzile retrovizoare optimizate aerodinamic, spoilerul spate şi şorţul spate cu difuzor într-o culoare contrastantă creează o prezentare vizuală adecvată pentru potenţialul dinamic şi statutul exclusiv al noilor modele M. Ca opţiune este oferit un pachet exterior M Carbon.

Dotările ce definesc caracterul noului BMW M8 Coupé includ contur „double-bubble” al acoperişului din plastic armat cu fibră de carbon (CFRP), o amintire a maşinilor de curse clasice. Pasagerii din noul BMW M8 Cabriolet sunt protejaţi de un acoperiş din stofă de calitate, întins bine peste habitaclu. Soft topul multistratificat se deschide şi se închide în 15 secunde la atingerea unui buton, chiar şi când automobilul se deplasează.

Interior: cockpit-semnătură M şi ambianţă luxoasă

Interiorul noilor automobile de înaltă performanţă reunesc designul specific M al cockpitului şi luxul progresist. Specificaţia standard pentru BMW M8 Coupé, BMW M8 Cabriolet şi modelele Competition include opţiuni specifice modelului de tapiţerie cu piele, BMW Display Key, BMW Head-Up Display cu conţinut specific M, Driving Assistant, Parking Assistant şi BMW Live Cockpit Professional (cu sistem de navigaţie şi Asistent Personal Inteligent BMW). Sistemele suplimentare de asistare a conducătorului sunt disponibile ca opţiuni pentru a oferi încă un impuls confortului şi siguranţei.

Noul buton Setup de pe consola centrală permite acces direct la setările pentru motor, amortizoare, direcţie, M xDrive şi sistemul de frânare, astfel încât să poate fi adaptate la preferinţele personale şi la situaţia de moment.

Două variante compuse individual ale acestui setup M pot fi stocate permanent cu setările preferate ale conducătorului pentru acustica motorului, caracteristicile de schimbare a vitezelor pentru transmisia M Steptronic cu opt trepte, controlul stabilităţii de condus şi funcţia Auto Start Stop. Configuraţia generală a automobilului poate fi accesată în orice moment prin apăsarea unuia dintre cele două butoane M de pe volan.

O altă funcţie este butonul M Mode de pe consola centrală, pe care conducătorul îl poate folosi pentru ajustarea sistemelor de asistare a conducătorului şi a afişajelor de pe panoul de instrumente şi Head-Up Display.

M Mode permite conducătorului să activeze setările ROAD şi SPORT, în timp ce modelele Competition dispun şi de setare TRACK, creată exclusiv pentru utilizare pe circuite. Schimbarea modului modifică informaţiile prezentate conducătorului pe ecrane, în timp ce intervenţiile de îmbunătăţire a siguranţei din partea sistemelor de asistare a conducătorului – precum frânarea activă şi intervenţiile asupra direcţiei – sunt reduse la minimum sau dezactivate complet.

Video: YouTube

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro

 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,310FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,430AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri