BMW LSO Open Air Classics în Trafalgar Square

| 24 mai 2016 | 0 Comments

Orchestra Simfonică din Londra a prezentat a cincea ediţie a concertului anual BMW LSO Open Air Classics în Trafalgar Square. Mii de oameni au participat la concertul gratuit. Reprezentaţie vocală pentru sărbătorirea a cinci ani de parteneriat între BMW şi LSO.

Orchestra Simfonică din Londra (London Symphony Orchestra / LSO) a interpretat un program din Ceaikovski în faţa publicului londonez prezent în Trafalgar Square la cea de-a cincea ediţie a concertului anual BMW LSO Open Air Classics. Programul este desfăşurat în cadrul parteneriatului cu BMW, care împărtăşeşte ambiţiile LSO de a aduce cea mai importantă muzică în inima Londrei, şi este gratuit şi deschis tuturor, cu susţinerea primarului Londrei. Piesele spectaculoase, „Uvertura 1812” şi Simfonia Nr. 4, au fost interpretate de LSO sub bagheta lui Valery Gergiev; seara a fost prezentată de Paul Rissmann.

Dr. Ian Robertson, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG, a declarat: „De-a lungul celor aproape 50 de ani de implicare în domeniul cultural, BMW s-a concentrat pe transformarea muzicii clasice într-un lucru care să fie uşor accesibil oamenilor, pentru a se bucura de ea. Cultura este o parte integrantă a mărcii BMW şi parteneriatele noastre culturale onorează acest lucru. Inovaţia este fundamentală pentru ADN-ul nostru şi ne bucurăm de poziţia de lider al noilor dezvoltări, indiferent că sunt în artă sau în tehnologie. Este o plăcere să vezi aproximativ 10.000 de vizitatori care vin anul din lumea întreagă pentru a asista la spectacolul din Trafalgar Square, pentru a asculta partenerul nostru fenomenal, Orchestra Simfonică din Londra. Suntem mândri să deschidem în acest fel programul estival BMW de muzică clasică în aer liber, concertele de la München şi Berlin urmând în săptămânile viitoare.” 

Kathryn McDowell, director general LSO, a declarat: „Sunt încântată că, pentru a cincea oară, LSO dă această reprezentaţie gratuită pentru londonezi în Trafalgar Square. Să oferi muzică live de calitate pentru mii de oameni este una dintre ambiţiile principale ale LSO şi sunt încântată că acest eveniment este inclus acum în calendarul anual de evenimente culturale ale Londrei. Alături de muzicienii LSO, acest concert reprezintă o platformă pentru numeroşi tineri muzicieni talentaţi din East London care au fost educaţi de orchestră. Mulţumiri BMW pentru parteneriatul vizionar şi primarului Londrei pentru susţinerea continuă a evenimentului”.

În cursul după-amiezei, peste 100 de interpreţi, coordonaţi de Lucy Griffiths – dirijorul Corului de copii LSO -, au format un cor pop-up în Trafalgar Square, interpretând „The Orchestra Song” care introduce instrumentele orchestrei. În Trafalgar Square, cântăreţii, care purtau umbrele colorate, au format o versiune gigant a fluturelui ce este logo-ul BMW LSO Open Air Classics. Trecătorii s-au alăturat acestui flashmob muzical pentru a sărbători cinci ani de concerte LSO gratuite în Trafalgar Square.

Peste 40 de tineri muzicieni din LSO On Track s-au alăturat orchestrei pentru interpretarea comună a unui aranjament special din „Lacul Lebedelor – Suită” de Ceaikovski, alături de muzicieni de la Guildhall School. LSO On Track este un program comunitar pe tot parcursul anului, cu sediul în East London, pentru tineri muzicieni, indiferent de experienţa sau originea lor. Acesta îşi propune să inspire viitoarea generaţie de muzicieni prin oferirea unor platforme superioare pentru interpretări şi a şansei de a lucra cu muzicienii LSO – acest concert este punctul culminant al anului pentru tinerii participanţi.

Concertul a fost înregistrat de MelodyVR, care a lansat prima platformă muzicală de realitate virtuală din lume. În cursul anului, audienţa globală a Orchestrei Simfonice din Londra va putea experimenta interpretarea în realitate virtuală captivantă. LSO şi BMW sunt încântate să utilizeze noua tehnologie, care va permite audienţei să se simtă ca şi cum ar fi pe scenă cu orchestra.

Sursa: comunicat transmis Autostiri.ro


Tags: ,

Category: Diverse, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Auto Slalom – Cupa Bulzesti

Weekendul ce tocmai s-a incheiat a adus la Bulzesti prima etapa de Auto Slalom organizata sub tutela Automobil Club Roman....

Închide