spot_img

BMW Group va construi o nouă uzină în Mexic

BMW_Group_va_deschide_fabrica_in_Mexic_small_800x533BMW Group – Investiţia este de aproape un miliard de dolari. Capacitate de aproximativ 150.000 de unităţi pe an

BMW Group va construi o nouă uzină în Mexic, în vecinătatea oraşului San Luis Potosí din statul cu acelaşi nume. Această mişcare vine în conformitate cu politica strategică a companiei de asigurare a unei extinderi egale la nivel global.

„Mexic este ideal pentru BMW Group pentru o altă uzină importantă în cadrul reţelei noastre de producţie. De-a lungul anilor următori vom investi un miliard de dolari în noua locaţie de producţie. 2019 este anul în care am planificat să începem producţia, iar forţa de muncă va atinge, la momentul respectiv, aproximativ 1.500 de oameni”, a declarat Harald Krüger, membru în Consiliul Director al BMW AG şi responsabil pentru producţie.

Pe termen mediu, acolo unde va fi construită uzina, dar şi în zona limitrofă vor fi create câteva mii de locuri de muncă. La o dată ulterioară, compania va anunţa ce modele BMW vor fi produse la uzina din San Luis Potosí.

„Această decizie subliniază angajamentul nostru faţă de regiunea NAFTA. În ultimii 20 de ani, automobilele BMW au fost construite la uzina de la Spartanburg, în SUA. Cu o capacitate anuală planificată de 150.000 de unităţi pentru noua uzină din Mexic, BMW Group va fi poziţionat şi mai bine pentru a profita de potenţialul de creştere în întreaga regiune”, a adăugat Krüger, citat de Autostiri.ro. „Continentul american se numără printre cele mai importante pieţe ale BMW Group aflate în creştere. Ne vom continua strategia «producţia urmează piaţa»”, a continuat el.

Compania a făcut anunţul la „Los Pinos”, reşedinţa oficială din Mexico City a preşedintelui mexican. La ceremonie au participat preşedintele Mexicului, Enrique Peña Nieto, secretarul de stat pentru economie Ildefonso Guajardo Villarreal şi guvernatorul San Luis Potosí, Dr. Fernando Toranzo Fernández.

Mexic, o zonă de producţie competitivă în cadrul regiunii NAFTA

Numărul mare de acorduri internaţionale de liber schimb – de exemplu, în cadrul zonei NAFTA, cu Uniunea Europeană şi cu statele membre MERCOSUR – a reprezentat factorul decisiv în alegerea zonei. Alte avantaje importante au fost calificarea înaltă a forţei locale de muncă, reţeaua puternică de furnizori consacraţi şi infrastructura bine dezvoltată. De mulţi ani, BMW Group menţine o relaţie bună cu furnizorii mexicani şi, în cursul anului trecut, a cumpărat produse în valoare de 1,6 miliarde de dolari.

Din 1994, BMW Group a operat o companie locală de vânzări în Mexic şi a comercializat 13.992 de unităţi în cursul anului 2013. Acest volum al vânzărilor reprezintă o creştere de aproape 18,3% faţă de anul anterior. În aceeaşi perioadă, vânzările de motociclete au atins 2.064 de unităţi (+16,6%).

Investiţia BMW Group în regiunea NAFTA

Anterior, în luna martie a acestui an, BMW Group a anunţat deja că va face o investiţie suplimentară de un miliard de dolari la uzina pe care o deţine la Spartanburg (SUA). Prin această investiţie, producţia anuală a uzinei va creşte până la 450.000 de unităţi la finalul anului 2016 şi va ocupa astfel prima poziţie în cadrul reţelei de producţie BMW Group.

O altă investiţie, de 200 de milioane de dolari, va fi realizată pentru extinderea unui joint venture în care BMW Group este implicat – fabrica de fibră de carbon din Moses Lake (statul Washington, SUA). Astfel, capacitatea de producţie se va tripla pe termen lung, ceea ce va transforma uzina din Moses Lake în cea mai importantă facilitate la nivel mondial pentru producţia fibrei de carbon.

În total, până în 2019, BMW Group va investi 2,2 miliarde de dolari în regiunea NAFTA.

În paralel, BMW Group construieşte în prezent o uzină în statul Santa Catarina din Brazilia. Startul producţiei pentru fabrica din Brazilia este prevăzut pentru cea de-a doua parte a acestui an.

Cu uzine în SUA, Mexic şi Brazilia, BMW Group va avea o capacitate extinsă de producţie în locaţii importante din America de Nord şi America de Sud.

Sursa si imagine: comunicat BMW Group remis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,302FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,430AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri