Autoritățile pregătite pentru Danube Delta Rally® 2017. Superspeciala din Tulcea – in Memoriam Daniel Pohariu

| 22 mai 2017 | 0 Comments

Cu 40 de zile înainte de startul Danube Delta Rally® 2017 aflat la ediția a XVIII-a, în cadrul unei întâlniri de lucru desfășurate pe teren, organizatorii evenimentului, alături de autoritățile implicate, au pus la punct ultimele detalii cu privire la siguranța și securitatea evenimentului. Așa cum prevad normele in vigoare, au fost identificate toate zonele de risc și au fost stabilite limitele de acces pentru spectatori, dar și alte detalii privind programul raliului. Trecerea competitiei tulcene pe o noua suprafata de concurs, respectiv asfalt, aduce dupa sine noi reglementari ale planului si implicit a dispozitivului  de securitate.

La sedința de lucru au participat Dl.Mihai Tănase – organizator Danube Delta Rally® 2017, împreună cu reprezentanți ai întregului dispozitiv de securitate: Gruparea Mobilă de Jandarmi Constanța,  Inspectoratul de Jandarmi Județean Tulcea, Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea, Serviciul Rutier Tulcea, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Delta Tulcea,  Poliția Locală Tulcea, Serviciul de Ambulanță Tulcea, Direcția de Drumuri Judetene Tulcea și Serviciul de Pază Zip Escort.

Tot astăzi, au început înscrierile oficiale și acreditările media pentru Danube Delta Rally® 2017,  eveniment care va avea loc în perioada 29 iunie – 1 iulie 2017, la Tulcea. Înscrierile se vor încheia pe data de 22 iunie 2017, la startul competiției fiind așteptate atât echipaje românesti, cât și străine: Germania, Belgia, Bulgaria, Ungaria, Marea Britanie, Slovenia si Grecia.

În 2017  Danube Delta Rally® contează pentru 3 campionate de raliuri:

  • Campionatul Internațional de Raliuri 2017 ACR/FIA
  • Calendarul Federatiei Internationale a Vehiculelor Antice – Categoria B FIVA
  • Campionatul Raliurilor de Regularitate pentru Vehicule Istorice – Retromobil 2017

În semn de respect pentru pilotul tulcean Daniel Pohariu,  dispărut prematur dintre noi în urmă cu o lună, organizatorii au decis ca proba Superspecială din oraș să-i poarte numele, aceasta urmând să se desfășoare în ziua de Sâmbătă 01.07.2017 – incepaând cu ora 16:00.

Recunoaşterile pe traseul Danube Delta Rally® 2017 vor avea loc în 28-29 iunie 2017, iar sesiunea de Shakedown (antrenamentele oficiale) este programată Vineri 30 iunie 2017.

Mihai Tanase: ”În fiecare zi de luni de dupa fiecare edție a raliului, primul lucru care-mi vine în minte este: ce facem nou la anul? Anul acesta am reușit să facem două lucruri: să mutăm întreaga competiție pe asfalt și să înscriem competiția noastră în calendarul Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice. Personal, cred că la finele lunii iunie vom vedea la Tulcea o punte peste timp: mașini moderne care fac deliciul oricarui pasionat de automobilism, dar și mașini care au facut istorie ataât in motorsport, cât și în cotidian, în urmă cu zeci de ani.

Faptul că am ajuns cu această competiție la cea de-a V-a ediție de când a fost ea reluată în 2013, este, după părerea mea, dovada vie că atunci când se vrea, se poate, iar în cazul nostru este cu siguranță rodul unui parteneriat de excepție pe care-l avem atât cu Primaria Tulcea, Prefectura Tulcea, dar mai ales cu Consiliul Județean Tulcea, care au ințeles perfect promovarea și expunerea pe care orașul și județul Tulcea o are ca urmare a desfășurarii unui asemenea eveniment. Este evident faptul că Danube Delta Rally este un eveniment indrăgit de tulceni și nu numai, iar asta ne-o demonstrează numărul de spectatori prezenți pe marginea probelor, în creștere de la an la an. 

Aș vrea să mulțumesc tuturor celor care ne sunt alături, și fac referire atât la reprezentanții autorităților locale cât și la cei ai dispozitivului de securitate: jandarmi, politiști, pompieri, medici, agenți de securitate, care ne fac mândri de profesionalismul lor la fiecare ediție desfașurată la Tulcea.”

Danube Delta Rally®2017 este un eveniment organizat de Clubul Sportiv Nautic Motorsport sub egida Federației Internaționale a Automobilului și a Automobil Club Român, a Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice și a Retromobil Club România.

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , , , , ,

Category: Prima pagina, Rally

Citește articolul precedent:
Trei echipaje românești la Raliul Ungariei, penultima etapă din FIA ERC

Lotul României va fi reprezentat de trei echipaje la penultima etapă din Campionatul European de Raliuri, care va avea loc...

Închide