spot_img

Automobilul electric. Moft sau deziderat? Partea a VI-a

Ce fac românii? De exemplu în Braşov tramvaiul a fost desfiinţat în luna noiembrie 2006.

După o bună perioadă de timp ne-am gândit că este necesar să reducem emisiile de bioxid de carbon. Braşovul ar putea fi unul dintre primele oraşe din România care ar introduce autobuze electrice în transportul public de călători.

Această idee este inclusă în Planul de Acţiune pentru Energie durabilă 2010 – 2020. Obiectivul acestui plan este reducerea cu cel puţin 20% a emisiilor de bioxid de carbon. Pentru oraşul de la poalele Tâmpei procentul calculat de reducere a emisiilor s-ar ridica la 32%.

În transportul ecologic vor fi investiţi peste 90 de milioane de lei. Vor fi înlocuite 40 de autobuze Euro2 cu autobuze care folosesc combustibili neconvenţionali – GPL, Hybride.

Tot în cadrul acestui plan se intenţionează achiziţionarea a 20 de troleibuze acţionate cu variator de tensiune şi sistem de recuperare a energiei de frânare. Vor mai fi cumpărate şi 15 electrobuze de capacitate mică.

În privinţa acestui proiect există opinii pro şi contra. La fel ca şi la autovehiculul electric. Dar despre acestea vom vorbi în curând. Numai bine.

Related Articles

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,348FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,380AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri