spot_img

Automobilul electric. Moft sau deziderat? Partea a V -a

Acum câteva zile am avut o “dispută” pe un forum vis-a-vis de automobilul electric. Pe moment eu am enunţat interlocutorilor mei următorea idee: prevăd modificări importante în 15 – 20 de ani pe piaţa auto. Prevăd chiar o schimbare majoră şi benefică atât pentru mediu cât şi pentru oameni.

La ora actuală cercetările în domeniul energiilor alternative sunt destul de profunde. Sper să trăiesc să văd şi rezultatul acestora.Dar, să revenim la subiectul în cauză. În luna iulie 2010, EDF Energy achiziţiona 20 de Toyota Prius hybrid.O ştire cât se poate de proaspătă ne anunţă că EDF Energy, cel mai mare producător de electricitate din Marea Britanie a recurs la împrospătarea flotei de autovehicule folosite de angajaţi.

Până aici totul este banal, obişnuit. Ineditul acestei ştiri se concretizează în folosirea unor vehicule exlusiv electrice. Furnizorul acestora este fabricantul francez Peugeot.Constructorul francez a oferit modelul de ultimă generaţie Peugeot iON în detrimentul autovehiculelor gurmande.

Viteza pe care poate să o atingă iON este de aproape 130 km/h. Demarajul de la 0 la 100 km/h este de aproape 16 secunde. Autonomia este de 93 de mile – aproape 150 de km, la preţul de 1,72 lire sterline.La acest model încărcarea standard durează 6 ore. Dar dacă eşti presat de timp şi trebuie să te mişti poţi folosi un încărcător rapid. În 15 minute vei avea un randament de 50% al bateriilor, iar după 30 de minute este posibil să se ajungă la 80%.

Autoturismul dispune de geamuri electrice, aer condiţionat, sistem audio cu MP3, conectivitate Bluetooth, USB şi sistem de navigaţie.

Guvernul Marii Britanii este cât se poate de preocupat în găsirea şi aplicarea unor soluţii de scădere a emisiilor de carbon în Londra. În acest context în cadrul unui program Office for Low Emission Vehicles (OLEV) este oferită subvenţia de 5.000 de lire sterline pentru fiecare maşină electrică cumpărată.

Dacă acest lucru frumos se întâmplă la englezi, vom vedea în episodul următor ce fac românii. Numai bine.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,340FaniÎmi place
704CititoriConectați-vă
1,350AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri