spot_img

Automobil Clubul Roman la 114 ani. La multi ani!

Astazi, 5 aprilie 2018, Automobil Clubul Român împlinește onorabila varsta de 114 ani de existenţă. Înfiinţat la 5 aprilie 1904, la Grand Hotel Boulevard din București, la inițiativa prințului George Valentin Bibescu, Automobil Clubul Român s-a înscris printre primele 10 cluburi auto din Europa şi printre primele 14 din lume. În ianuarie 1909, Monitorul Oficial publica Legea cu articol unic, semnată de Regele Carol I: „Se recunoaşte Societăţii Automobil Club Român din Bucureşti, calitatea de persoană morală”, în conformitate cu hotărârea Camerei Deputaţilor din 22 ianuarie şi a Senatului din 19 februarie 1909.

De 114 ani suntem in slujba automobilistilor!

Pe 5 aprilie 1904, Automobil Clubul Roman era fondat de catre un grup de iubitori ai automobilelor din acea vreme. Acum la 114 ani, ducem mai departe dragostea si pasiunea pentru automobilism impreuna cu membrii nostri, oferindu-le toata protectia si ajutorul de care au nevoie in traficul rutier.

Ne-am păstrat verticalitatea şi funcţia fundamentală ca formator de opinie al automobilismului din ţara noastră, al apărării intereselor majore ale automobiliştilor, al siguranţei şi educaţiei rutiere, si am fost initiatorul si promotorul motorsportului romanesc.

Ca o profesiune de credinţă, Automobil Clubul Român îşi aduce o contribuţie deosebită în perfecţionarea sistemului asistenţei rutiere, juridice, turistice și de informare din România, menţinându-şi poziţia de lider de piaţă pentru automobiliştii autohtoni şi străini. ACR realizează o gamă vastă de beneficii, avantaje și facilități acordate membrilor asociației, cu o puternică bază materială și logistică de depanări și transporturi ale automobilelor implicate în incidente pe arterele de circulație. ACR dispune de o flotă pentru școala de șoferi, de linii proprii de ITP și de verificare tehnică generală; beneficiază de Programul Mondial de discount-uri ”Show Your Card!” și pune la dispoziția membrilor săi Permisul Internațional de Conducere și Carnetul de Trecere prin Vamă.

In calitate de membru al Federatiei Internationale a Automobilului (FIA), ACR, impreuna cu cele peste 200 de cluburi auto member FIA, va continua promovarea conceptelor de mobilitate si va asigura automobilistilor cele mai bune servicii de ajutor rutier.

Cu ocazia Zilei de 5 aprilie 2018, Ziua Automobilistului, Automobil Clubul Român adresează tuturor automobiliştilor cele mai călduroase felicitări, urări de sănătate şi fericire şi dorinţa de a avea parte de călătorii în deplină siguranţă şi confort pe arterele de circulaţie din ţară şi străinătate!

LA MULŢI ANI !

VIA: ACR

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,332FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,450AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri