Auto Karting Team Dumbravita debuteaza in Campionatul National de Karting FRAS

| 30 aprilie 2013 | 0 Comments

Campionatul National de Karting organizat de FRAS a tinut prima etapa la finalul saptamanii trecute, Auto-Karting Team Dumbravita bifand cu aceasta ocazie debutul in CNK. Cei patru piloti au fost angrenati la clasele Kid, National 100 si KZ2.

Remus Gherghinescu powered by MSPORT1.com a revenit in Campionatul National de Karting (CNK), chiar daca pentru pilotul resitean, etapa de la Bucuresti a intrat in ultimul moment in program si a avut mai mult un caracter de antrenament. Gherghinescu este coordonatorul Auto-Karting Team Dumbravita (AKTD), echipa care a debutat in CNK.

„A fost un weekend frumos, greu, dar frumos. Rezultatele noastre trebuie privite si prin prisma debutului la acest nivel, deoarece o parte din componentii echipei nu au mai alergat intr-un campionat national. Au fost si emotii, a fost si ghinion dar au fost si momente frumoase”, spune Gherghinescu.

Victor Nagy, in varsta de 7 ani, a alergat la clasa Kid, in calificari obtinand locul 8, insa datorita probei de cantar unde a iesit cu 300g sub greutatea minima a clasei, a fost retrogradat pe grila. Plecat in prefinala din coada plutonului, a revenit pe 8. In finala a reusit sa avanseze din nou, pana pe locul 4, dar dintr-o eroare de pilotaj s-a invartit pe pista si a vazut steagul in patratele de pe pozitia a saptea.
„Mi-a placut la National, au fost multi piloti pe care sper sa ii mai intalnesc pe pista. Am avut ghinion dar imi doresc sa ajung primul cat mai redepe”, a declarat cel mai tanar component AKTD, Nagy.

La clasa National 100 batalia la varf s-a dus intre Mihai Dudasu si doi componenti AKTD, Gherghinescu si Zamfirache. Pentru Eduard Zamfirache a fost prima cursa in CNK, acesta obtinand un loc secund, dupa castigatorul Dudasu. Tanarul de 17 ani declara la final: „Este total altceva aici, fata de campionatele interjudetene. Este doar un inceput si imi doresc sa progresez ca timpi pe tur.”

„La clasa National 100 a fost un duel intern al nostru, Zamfirache in cele din urma a obtinut locul 2, eu am urcat pe podium pe ultima treapta. Nu aveam in plan sa concurez, insa… in cele din urma, am ales sa completez grila clasei si pot spune ca fost un antrenament util”, adauga Gherghinescu.

Clasa KZ2 nu a fost lipsita de spectacol, fiind animata de dueluri roata la roata, rasturnari de situatie si acrosaje. In finala, cursa a fost oprita datorita unui incident mai serios. Reprezentatul AKTD la clasa, Socaci Razvan la a doua participare in CNK a facut o cursa foarte buna, plecand in finala din spatele grilei si progresand pana pe locul 5, dar cu doar cateva tururi inainte de final fiind scos de pe pista de catre un adversar si nevoit sa se retraga din cursa. „Sper ca pe viitor sa nu mai inregistrez abandonuri din cauza altora, deoarece eram multumit de ritm, putea fi un rezultat bun la final. Obiectivul meu ramane podiumul si imbunatatirea stilului de pilotaj”, spune pilotul de 26 ani.

„Acum urmeaza sa ne pregatim pentru urmatoarea etapa ce se va tine pe 15-16 iunie la Prejmer, Brasov. Multumim partenerilor care au fost alaturi de noi, Vitory Plast, Andini07, Team GoKart, Metabond, RT Taranu si MSPORT1.COM. Felicitari invingatorilor din prima etapa si ne vom revedea pe circuit pentru o noua etapa”, incheie Gherghinescu.

Sursa: comunicat remis publicatiei Autostiri.ro de MSport1.COM

Credit foto – Remus Gherghinescu.


Tags: , , , , , , ,

Category: Altele, Prima pagina

Citește articolul precedent:
JuniorWRC: Raul Badiu și Gabriel Lazăr obțin victorii de probă și locul 5 în Raliul Suediei

Cu o singură sesiune de teste efectuată înaintea startului în Raliul Suediei, echipajul român format din Raul Badiu și Gabriel...

Închide