Augusto Farfus concurează la Suzuka 1000

| 26 iulie 2016 | 0 Comments
Augusto Farfus (BR) BMW Works Driver

Augusto Farfus (BR) BMW Works Driver

Campionatul Super GT al Japoniei: Augusto Farfus completează BMW Team Studie la Suzuka

Este nu doar punctul culminant al sezonului din campionatul Super GT al Japoniei, dar şi cea mai veche cursă din Japonia: a 45-a ediţie International Suzuka 1000 km promite să fie o afacere interesantă şi în acest an. Când BMW M6 GT3 va evolua pe circuitul cu o lungime de 5,807 kilometri, la 27-28 august, la comenzile modelului se vor afla doi piloţi oficiali BMW.

Augusto Farfus (Brazilia) va completa echipajul BMW Team Studie în categoria GT300 la cea de-a şasea etapă din Japanese Super GT Championship, unde va fi coleg în cockpitul BMW M6 GT3 cu un alt pilot oficial BMW, Jörg Müller (Germania), şi cu Seiji Ara (Japonia).

Suzuka nu este un teritoriu nou pentru Farfus: el a participat la cursa de 1.000 de kilometri din 2014 ca pilot invitat pentru BMW Team Studie. Sportivul din DTM a încheiat pe locul al treilea cu BMW Z4 GT3, reuşind astfel o clasare pe podium. Şi atunci, alături de el au fost aceiaşi doi coechipieri, Jörg Müller şi Seiji Ara.

Campionatul Super GT al Japoniei: cursa de recuperare recompensată cu locul al zecelea

După ce etapa a treia din Japanese Super GT Championship 2016 a fost anulată ca urmare a unui cutremur, pauza forţată s-a încheiat în week-endul trecut, atunci când stagiunea s-a reluat la „Sportsland Sugo”. Jörg Müller (Germania) şi Seji Ara (Japonia) au concurat cu BMW M6 GT3 în categoria GT300.

După încheierea unei sesiuni de calificări dificilă pe locul al 17-lea, cei doi piloţi BMW Team Studie au dovedit mult spirit de luptă şi au terminat cursa pe locul al zecelea. Shinichi Takagi (Japonia) şi Takashi Kobayashi (Japonia), echipajul Autobacs Racing Team Aguri aflat pe al doilea BMW M6 GT3, au fost obligaţi să abandoneze devreme.

Impozantul Munte Fuji (Japonia) va reprezenta fundalul pe care se va desfăşura următoarea cursă din campionatul Super GT al Japoniei, la 7 august.

Sursa: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , ,

Category: Altele, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Mazda începe producția modelului MX-30, prima mașină electrică a companiei

Primul vehicul electric Mazda, un SUV versatil și elegant

Închide