spot_img

Artă pentru motorsport

La ultima cursă a sezonului, Racing MIMI mai vine cu o premieră – o nouă lucrare de artă pe acoperiş. De-a lungul istoriei proiectului a primit o serie de proiecte de artă pe acoperiş, prezentate apoi în cadrul competiţiilor de motorsport, ceea ce îi îndreptățește titlul de „cea mai rapidă galerie de artă din lume”. Începând cu 2022, în urma colaborării cu Săptămânii Creativității Sustenabile CSWeek, artiştii pictează direct pe acoperişul maşinii. Prima lucrare a fost semnată de artistul Bogdan Cazacincu în cadrul CSWeek 2022.

Înainte de ultima confruntare importantă a sezonului, MIMI a servit drept pânză pentru artistul Mihai Zgondoiu, prezentarea având loc în cadrul CSWeek 2023. Cu un portofoliu important de expoziţii care au inclus Muzeul Naţional de Artă Contemporană sau Muzeul de Artă Recentă, Mihai oscilează cu lejeritate într-o arie largă de genuri și tehnici vizuale, de la desen, colaj și print experimental, la video-instalații, acțiuni-performance și intervenții urbane. „Să desenezi, sau să pictezi o mașină de curse este mai mult decât o provocare, mai ales când vorbim de un MINI electric. Intervenția mea vizuală a urmărit să păstreze o parte din cromatica deja existentă a automobilului, dar și să contureze spiritul agil și feroce al vehicului”, declară Mihai.

Pentru proiectul MIMI, Mihai a folosit spray şi markere într-un limbaj ce aminteşte de street art. Cromatic a preluat din schema de culori a maşinii, dominată de albastru în faţă, cu elemente de decor galbene şi colant portocaliu pentru numele pilotului şi numărul de concurs. Ca formă a împrumutat o serie de concepte şi idei din repertoriul lui artistic – flacăra, ce evocă energia în competiţii şi forme stilizate de extratereştri cu ochii mari, alungiţi pe verticală, evocând prezenţa ieşită din comun a acestui model în curse.

MINI Cooper SE este baza Racing MIMI şi este singurul model de curse care are certificare ISO în ceea ce priveşte emisiile de dioxid de carbon pe tot ciclul de viaţă – cu până la două treimi mai mici faţă de un model MINI Cooper similar pe benzină. Din postura de maşină electrică sustenabilă de curse, Racing MIMI a fost una din vedetele Săptămânii Creativității Sustenabile – CSWeek. Inițiat de Galeria Galateca și Asociația Culturală NEO ART România, evenimentul s-a derulat în 2023, în București, Cluj – Napoca și Timișoara implicând peste 30 de parteneri și zeci de creatori. Coordonatoarele și curatoarele acestei ediții au fost Anca Boeriu și Andreea Sandu, împreună cu echipa curatorială formată din Elena Aronoaie-Adorian, Lucian Broscățean și Ana Negoiță.

Credit foto: Dragos Savu

Sursa: comunicatremis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,346FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,380AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri