Aplicații Universal Robots la Fabrica de Motoare Ford România din Craiova

| 27 august 2019 | 0 Comments

Ford România, unul dintre principalii actori ai industriei producătoare de automobile din România, a ales să integreze pe linia de asamblare a motoarelor EcoBoost de 1l din cadrul uzinei de la Craiova, mai mulți roboți colaborativi produși de Universal Robots.

„Aplicațiile noastre au la bază coboți Universal Robots pentru că aceștia se potrivesc cu ceea ce căutăm. Au o amprentă mică la sol, sunt ușor de implementat și pot lucra împreună cu oamenii noștri. Ne aflăm la începutul implementării de roboți colaborativi. Primii au fost un real success. Observăm că pe măsură ce îi folosim mai mult și cu cât învățăm mai mult despre ei există mai multe aplicații pe care le identificăm. Sunt sigură că pe viitor vom folosi din ce în ce mai mulți”, a declarat Josephine Payne, Engine Plant Manager Ford România.

În cadrul uzinei de motoare Ford România sunt activi 4 coboți UR10 care lucrează alături de angajații de pe linia de asamblare, preluând activități repetitive. Un prim cobot UR efectuează operațiunea de ungere a tacheților, un altul realizează umplerea motorului cu ulei, iar al treilea deja instalat verifică motorul cu ajutorul unei lămpi cu lumină UV și a unei camere video pentru posibile scurgeri, după ce acesta a fost umplut cu ulei.

A patra unitate UR10 din dotarea Ford România este folosită pentru teste și training urmând să își găsească în curând un rol operațional în cadrul uzinei. Coboții sunt integrați în sistemul care controlează linia de asamblare, astfel că, în cazul de față, nu necesită intervenția operatorului decât atunci când apar schimbări.

„O echipă Ford din Marea Britanie a analizat la nivel global ce tip de cobot se potrivește cel mai bine pentru ce ne dorim atât în cadrul fabricii de motoare, cât și de autovehicule. Când am implementat coboții nu am plecat de la ideea de a înlocui oameni ci am dorit să ajutăm operatorii acolo unde activitățile sunt repetitive sau ridică unele provocări.

Astfel, cobotul este ca un coleg pentru operator, nicidecum un înlocuitor. Comparativ cu vechea tehnologie, coboții, și în special cei de la Universal Robots, oferă flexibilitatea lucrului în proximitatea operatorului fără a-i pune în pericol siguranța”, a completat Adrian Calangiu, Area Manager Engine Plant Ford România, citat de autostiri.ro.

Deși în cazul Ford România coboții sunt implementați pe o linie de asamblare de mari dimensiuni, roboții colaborativi Universal Robots își găsesc aplicabilitate pe o scară largă de activități, inclusiv în cadrul întreprinderilor mici și mijlocii. Coboții pot fi programați foarte ușor pentru a fi utilizați independent de un sistem automatizat sau direct de către un operator sau pot fi integrați într-o linie automatizată cum este cazul Ford România.

Mulțumită ușurinței de instalare și de exploatare, consumului redus de energie dar și capacității de a lucra neîntrerupt, coboții Universal Robots asigură recuperarea investiției într-o perioadă scurtă de timp. Totodată, roboții pot funcționa fără asistență de siguranță.

Despre Universal Robots

Universal Robots este lider global în domeniul producției de roboți colaborativi (coboți). Roboții colaborativi pot fi folosiți pentru a automatiza producția sau activități din orice industrie, chiar și întreprinderi mici și mijlocii care percep automatizarea ca fiind prohibitivă și dificil de integrat. Câteva dintre industriile în care coboții Universal Robots își găsesc aplicabilitate sunt: alimentație și agricultură, mobilier și echipamente, electronice și tehnologie, auto, prelucrarea plasticului, farmaceutică dar și cercetare.

Universal Robots produce brațe robotizate colaborative cu 6 axe de diferite dimensiuni și capacități lucrative. Totodată, compania a dezvoltat Universal Robots+ un ecosistem unic care asigură mediul pentru dezvoltarea unor game largi de aplicații pentru coboți. În plus, Universal Robots Academy reprezintă un instrument gratuit, online, pentru oricine dorește să învețe bazele funcționării roboților colaborativi. Compania a fost fondată în 2005 în Danemarca, are 620 de angajați la nivel global și a obținut o cifră de afaceri de 234 de milioane USD în 2018.

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , , , ,

Category: News, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Spectacol pe Transfăgărășan pentru DTO Rally Team

Toate cele patru echipaje ale DTO Rally Team au concurat sub culorile echipei piteștene din plăcerea pentru curse și au...

Închide