spot_img

Alfa Romeo prezintă programul dedicat mașinilor istorice, “Alfa Romeo Classiche”

Marca Alfa Romeo este încântată să prezinte programul “Alfa Romeo Classiche”, o gamă de servicii concepută pentru păstrarea și promovarea istoriei acesteia, ce are loc în strânsă colaborare cu Departamentul Heritage al Stellantis. Prezentarea va avea loc cu ocazia celei de-a 39-a ediții a “Auto e Moto d’Epoca”, unul dintre cele mai importante evenimente pentru mașini și motociclete istorice din Europa. 

Programul istoric include două tipuri de certificate, cât și activități de reparații și restaurări. Cu atât mai mult, Certificatul de Autenticitate este emis direct de către comitetul executiv al companiei, cu suportul echipei Heritage și a experților seniori în istoria Alfa Romeo.

O nouă categorie dedicată va debuta pe website-ul Alfa Romeo, unde marca va găzdui toți posesorii pasionați care doresc să-și certifice și restaureze autovehiculele lor clasice prețuite. 

Torino, 19 octombrie 2022. A 39-a ediție a “Auto e Moto d’Epoca”, unul dintre cele mai importante evenimente din Europa pentru autovehicule și motociclete istorice, reprezintă ocazia ideală pentru prezentarea programului istoric “Alfa Romeo Classiche”, o gamă de servicii create cu scopul de a proteja și promova istoria mărcii italiene. Pentru prima dată în cadrul Stellantis, comitetul executiv este implicat în mod personal în activitățile care alcătuiesc gama de servicii dedicate. Cu atât mai mult, comitetul de certificări este condus chiar de către CEO-ul Alfa Romeo și de către directorul departamentului Heritage, cu ajutorul Muzeului Alfa Romeo, care stochează registrele de producție și toată documentația tehnică utilizată de către comitet pentru a analiza autovehiculele istorice în scopul certificării. 

“Alfa Romeo se află într-o fază importantă a istoriei sale. Perioada prin care trecem reprezintă o adevărată evoluție. Viitorul mărcii include obiective foarte ambițioase, destinate redefinirii conceptului de sportivitate în secolul 21, în același timp rămânând fidel ADN-ului mărcii.

În planificarea viitorului, moștenirea noastră reprezintă mereu sursa principală de inspirație. Pentru noi, programul ‘Alfa Romeo Classiche’ intenționează să extindă patrimoniul mărcii prin certificarea autenticității mașinilor Alfa Romeo de epocă și să ofere o nouă viață exemplarelor fascinante care continuă să captiveze și incite pasionații de mașini din toate colțurile lumii”, declară Jean Philippe Imparato – CEO Alfa Romeo. 

Programul istoric “Alfa Romeo Classiche” este alcătuit din Certificatul de Origine – oferit către mașini Alfa Romeo din 2016, cât și din Certificatul de Autenticitate și de Restaurare. Comitetul executiv reprezintă și intervine în mod direct în comitetul care evaluează mașini istorice și eliberează certificate cu ajutorul echipei istorice și al experților în istoria mărcii. 

Certificatul de Origine: Alfa Romeo oferă oportunitatea de a descoperi istoria fiecărei mașini prin intermediul seriei de șasiu. Acest serviciu constă în revizuirea documentelor din registrul de producție și eliberarea unui certificat care detaliază anul de producție și configurația originală: specificațiile modelului, codul motorului, cât și detaliile exterioare și interioare originale. 

Certificatul de Autenticitate: În urma analizării detaliate a autovehiculului istoric și a verificării datelor de producție și tehnice din arhiva companiei, Alfa Romeo, cu ajutorul departamentului Heritage, certifică autenticitatea mașinii de epocă. Pentru a obține această certificare, fiecare mașină este supusă unui proces riguros de inspecție și evaluare de către echipa specializată, verificând astfel autenticitatea mașinii și a componentelor sale, cât și funcționarea pieselor mecanice principale. Vehiculul poate fi verificat atât la Officine Classiche în Mirafiori, cât și la reprezentanțele Stellantis & You în Roma sau Palermo. 

Serviciul de restaurare: Echipa responsabilă pentru colecția istorică a mărcii este disponibilă și clienților privați, oferind servicii care încep de la mentenanță esențială, până la restaurări complete: de la diagnoze la restaurări exterioare, reparații ale componentelor mecanice sau estetice, cât și testare finală. 

O zonă dedicată posesorilor autovehiculelor atemporale pe website-ul Alfa Romeo

Marca va adăuga o zonă dedicată pe website-ul acesteia pentru noul program istoric “Alfa Romeo Classiche” care le va permite posesorilor de mașini istorice să beneficieze de programe dedicate Certificatelor de Autenticitate și Restaurare. Prin urmare, obținerea informațiilor și suportului necesar pentru a începe un program dedicat și personalizat va avea loc direct pe website-ul mărcii.

Sursa si imagine: comunicat remis autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,332FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,460AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri