Alex Filip începe aventura din TER la Transilvania Rally

| 4 mai 2017 | 0 Comments

Alex Filip și Bogdan Iancu se afla în fața unei noi provocări în 2017. Cei doi vor lua startul anul acesta la minimum 3 etape din Tour European Rally (TER), o competiție europeană care va începe la Cluj Napoca.

Alex Filip și Bogdan Iancu vor concura anul acesta la minimum 3 etape din competiția europeană Tour European Rally (TER), din calendarul de șase etape pe 2017. “Obiectivul nostru pe 2017 era participarea într-o competiție internațională, la fel ca în ultimele trei sezoane. Pentru a eficientiza costurile am ales să participăm anul acesta în TER, competiție care propune un format cu șase etape, una dintre ele fiind chiar în România. În calendar este și etapa din Elveția pe care am câștigat-o în trecut așa că sunt optimist că putem obține rezultate bune și anul acesta”, a spus Alex Filip, citat de autostiri.ro.

La fel ca în 2016, Alex Filip va lua startul cu un model Renault Clio R3T pregătit de echipa clujeană Turbotehnics, iar obiectivul este clasarea pe podium în Trofeul 2WD din cadrul TER. Prima etapă din acest sezon, programată în acest weekend, este Transilvania Rally. În total vor fi 14 probe speciale, pe asfalt, cu o lungime de aproape 160 km.

“Cunosc bine probele de la Cluj, dar nu am mai concurat niciodată împotriva piloților străini care sunt înscriși în TER. Sunt sigur că va fi un weekend interesant și voi ataca încă de pe prima probă. Se anunță o vreme schimbătoare așa că alegerea setărilor și a pneurilor puse la dispoziție de Michelin vor face diferența. Echipa de fotbal Dinamo Bucuresti ne va fi alaturi pe parcursul raliului, iar sambata seara, dupa cursa, va fi randul nostru sa-i incurajam la meciul foarte important cu CFR Cluj”, a continuat Alex Filip, citat de autostiri.ro.

În afara etapei din România, Alex Filip și Bogdan Iancu vor mai lua sigur startul în Austria și Elveția, dar în program este inclusă și participarea din Italia. La acestea se adaugă Romania Rally Challenge la Sibiu și ATA Racing Show, cu care se va și încheia sezonul. “În funcție de rezultatele din aceste trei etape din TER vom decide ce vom face exact în acest sezon. Sper să ne luptăm pentru un loc pe podium în clasamentul 2WD și în funcție de asta vom definitiva strategia noastră. Aș vrea să le mulțumesc tuturor partenerilor care sunt alături de noi în 2017, dar și BCR Leasing și Mobil 1, la final de parteneriat, pentru susținerea oferită în ultimii șase ani”, a mai spus Alex Filip, citat de autostiri.ro.

Transilvania Rally va începe vineri, 5 mai, la ora 16:00, în prima zi a raliului fiind programate 4 probe speciale cu o lungime de 67,95 km. Sâmbătă, în ziua a doua, startul pe prima probă se va da la ora 09:08, iar sosirea este programată începând cu ora 18:32.

Alex Filip si Bogdan Iancu sunt susținuți in 2017 de Orange, Renault, Rombat Batteries, Michelin si de partenerii tehnici – Isostar prin nutrivita.ro, RunningMag.ro, Hotel Hilton Sibiu, Ludicass Traduceri si Automobil Clubul Român.

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro

Video: YouTube


Tags: , , , , , ,

Category: Prima pagina, Rally

Citește articolul precedent:
Noul Opel Mokka-e: electric și electrizant

. Este 100% electric, extrem de eficient și mai compact decât oricând - perfect atât pentru străzile urbane, cât și...

Închide