spot_img

Alex Cascatău și Alain Berg revin în GT & Prototype Challenge să-și apere titlul cu Baticonsult Racing

Echipa dominantă a stagiunii 2020 în seria GT & Prototype Challenge va face sezon complet și în acest an. Alex Cascatău și Alain Berg vor pilota din nou Norma M20 FC la clasa CN pe parcursul celor șapte curse din Olanda, Germania și Belgia.

Primul sezon petrecut de constănțeanul Alex Cascatău în seria olandeza GT & Prototype Challenge din cadrul Supercar Challenge a fost încununat de succes, pilotul autohton impunându-se la disputata categorie a prototipurilor de specificație CN. Cu cinci victorii din șase starturi, trei dintre ele fiind chiar la general, Cascatău a fost etalonul seriei alături de veteranul Berg.

Un total de patru pole position-uri la general au completat tabloul unui sezon al premierelor care a depășit toate așteptările. Problemele tehnice, care au forțat echipa să treacă pe un model Radical la Zandvoort, dar și condițiile meteo adesea complicate au făcut din 2020 un an în care procesul de învățare a fost deosebit de accelerat.

Cu toate aceste experiențe acumulate, Baticonsult Racing se prezintă în 2021 gata să-și apere titlul de campioană a categoriei CN, o sarcină ce se anunță a fi dificilă având în vedere calendarul format din șapte etape ce se vor disputa pe circuite deloc ușoare. În ecuație mai intră și echipa belgiană Deldiche Racing, singura capabilă să le pună probleme lui Cascatău și Berg în 2020, care a anunțat că va veni în GT & Prototype Challenge cu două Norma M20 FC Turbo.

Dintre cele șapte întâlniri din acest an, trei vor avea loc la Circuit TT Assen și două pe Circuit de Spa-Francorchamps, pista de Formula 1 a Belgiei. În plus, Cascatău va mai călători și la Zolder și, ca o premieră în istoria recentă, la Hockenheim, în Germania.

Prima etapă de campionat va avea loc chiar pe această pistă în weekend-ul 21-23 mai când GT & Prototype Challenge va veni să completeze programul ce este dominat de o întrecere de 12 ore din cadrul 24H Series. Urmează apoi alte cinci luni pline de curse, finala având loc la Assen între 29 și 31 octombrie.

Calendarul GT & Prototype Challenge 2021

  1. 21-23 mai – Hockenheim
  2. 4-6 iunie – Spa-Francorchamps
  3. 16-18 iulie – Zolder
  4. 6-8 august – Assen
  5. 17-19 septembrie – Assen
  6. 16-17 octombrie – Spa-Francorchamps
  7. 29-31 octombrie – Assen

Alex Cascatău: „Sezonul 2020 a fost printre cele mai grele din cariera mea de până acum, dar, în același timp, și unul dintre cele mai frumoase având în vedere rezultatele obținute. Mă bucur, astfel, să pot continua în GT & Prototype Challenge alături de Baticonsult Racing și de Alain Berg cu care am colaborat atât de bine anul trecut și care m-a ajutat să învăț din mers atât mașina cât și circuitele pe care am rulat. Acum, ne pregătim de șapte curse ce se anunță a fi extrem de disputate, șapte curse în care vreau să dovedim că ne putem apăra titlul obținut cea mai puternic campionat de profil din Țările de Jos.”

Credit foto: Rob Eric Blank

Sursa: comunicat transmis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- MetalShow 2022 -
- FII CALM LA VOLAN -
15,161FaniÎmi place
702CititoriConectați-vă
1,180AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Partener – GT Auto Club Sportiv -

Parteneri Autostiri