Alessandro Zanardi: procesul de recuperare al unui luptător desăvârşit

| 1 iulie 2021 | 0 Comments

A trecut un an de la accidentul grav cu handbike al lui Alessandro Zanardi

A trecut un an de când Alessandro Zanardi (Italia) a suferit răni grave într-un accident de handbike în Italia, în iunie 2020. A fost un an în care ambasadorul mărcii BMW îşi arată din nou spiritul de luptă şi parcurge din nou drumul recuperare, chiar dacă este o cale lungă. În acest interviu, soţia lui, Daniela Zanardi, povesteşte despre procesul său de recuperare.

În acest interviu, soţia lui, Daniela Zanardi, vorbeşte despre procesul de recuperare al lui Alex

Daniela, ce mai face Alex?

Daniela Zanardi: ,,La un an de la accident, starea lui Alex este stabilă. În prezent se află într-o clinică specială, unde urmează un program de reabilitare. Acesta include stimulări multimodale şi farmacologice sub îndrumarea medicilor, a fizioterapeuţilor, a neuropsihologilor şi a logopezilor pentru a încerca să faciliteze recuperarea acestuia.”

A trecut mult timp de la ultima actualizare a sănătăţii lui Alex. Există un motiv specific pentru această informare?

Zanardi: ,,Am primit atât de multe urări de sănătate pentru recuperarea sa şi aş dori să profit de această ocazie pentru a mulţumi, în numele lui Alex, pentru fiecare mesaj. În urma consultărilor cu medicii, acum, prin acest interviu, pare să fie momentul potrivit pentru a oferi această mică perspectivă asupra procesului de recuperare a lui Alex. Aş dori să le spun tuturor celor care se gândesc şi se roagă pentru Alex că luptă – aşa cum a făcut întotdeauna. Afecţiunea pe care am primit-o de la prieteni, fani, cunoscuţi, sportivi şi cei implicaţi în motorsport în ultimul an a fost extrem de emoţionantă şi copleşitoare şi a fost un sprijin enorm pentru noi în gestionarea tuturor acestor lucruri. Cu toate acestea, o mulţumire foarte specială este adresată personalului medical.”

Cum poţi descrie evoluţia lui Alex de la accident?

Zanardi: ,,A fost un proces foarte complex, care a necesitat mai mult intevenţii neurochirurgicale şi care a fost caracterizat de o serie de eşecuri. Alex se află într-o stare stabilă, ceea ce înseamnă că este capabil să urmeze programe de antrenament atât pentru creierul său, cât şi pentru corpul său. El poate comunica cu noi, dar încă nu poate vorbi. După o lungă perioadă de timp în comă, corzile vocale trebuie să-şi recapete elasticitatea. Acest lucru este posibil doar prin practică şi terapie. Mai are multă forţă în braţe şi mâini şi se antrenează intens pe echipament.”

Care sunt aşteptările tale pentru viitor?

Zanardi: ,,Este cu siguranţă o altă provocare uriaşă. Este o călătorie foarte lungă şi în acest moment nu se fac predicţii cu privire la momentul în care va putea să se întoarcă acasă. Ne-am pus toată energia în recuperarea lui Alex. Prin urmare, am decis să folosim acest interviu ca o oportunitate unică de a informa publicul asupra stării sale de recuperare şi de a răspunde la câteva întrebări frecvente. Apreciem înţelegerea tuturor că vom lăsa lucrurile în această stare pentru moment.”

Sursa si imagine:


Tags: ,

Category: Prima pagina, Special

Citește articolul precedent:
Promo Speed Challenge se amână pentru 8 August

Din motive independente de organizatorul brașovean – Clubul Sportiv Auto Blic – prima etapă a sezonului Promo Speed Challenge powered...

Închide