Alessandro Zanardi: nou record mondial în triatlonul de anduranţă

| 25 septembrie 2018 | 0 Comments

Acum patru săptămâni, pilotul oficial BMW Alessandro Zanardi (Italia) a creat senzaţie la apariţia sa specială în etapa DTM de la Misano (Italia). Acum, el s-a bucurat de un alt succes într-o disciplină diferită, la doar 50 de kilometri mai la nord.

Sâmbătă, Zanardi a luat parte la „Ironman Italy Emilia-Romagna” de la Cervia (Italia) – şi a stabilit un nou record mondial. Ambasadorul mărcii BMW a avut nevoie de un timp total de 8h26:06 pentru a parcurge 3,8 kilometri de înot în Mediterană, 180 de kilometri de ciclism pe handbike şi apoi un maraton de 42,2 kilometri în scaunul cu rotile de cursă. Acesta a fost cel mai rapid timp înregistrat vreodată de un triatlonist cu dizabilităţi fizice.

Zanardi şi-a îmbunătăţit precedentul record personal cu peste o jumătate de oră. El a fost unul dintre cei mai rapizi sportivi ai evenimentului, încheind pe locul al cincilea al clasamentului general dintr-un total de aproape 2.700 de participanţi. Zanardi a înregistrat precedentul său record în triatlonul de anduranţă de la Barcelona, în urmă cu un an, când a încheiat traseul în 8h58:59, coborând pentru prima dată sub bariera celor nouă ore.

„Nou record mondial şi locul al cincilea în clasamentul general – sunt lucruri fantastice”, a declarat Zanardi, citat de autostiri.ro. „Secretul succesului într-un triatlon de anduranţă este să înveţi cum să-ţi repartizezi energia. Înconjurat de aproape 3.000 de sportivi, trebuie să faci lucrurile în ritmul tău, să te concentrezi la plan de la început la final şi să respecţi fiecare detaliu. De asemenea, am făcut câteva îmbunătăţiri la echipamentul de concurs.

Am un nou costum de înot şi am avut nevoie de mai puţin de o oră. 58 de minute a fost mult mai bine decât mă aşteptam. Am dezvoltat o nouă poziţie de şezut pentru handbike, concepută special pentru viteză, şi mi-am îmbunătăţit tehnica în scaunul cu rotile de cursă. Toate acestea au dus la acest succes. Dar acum mă concentrez complet pe motorsport. Este un mare privilegiu în viaţa mea să pot trece mereu de la o disciplină la alta.”

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , ,

Category: Diverse, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Ciprian Lupu, primul pilot profesionist, utilizator de scaun rulant – partener oficial Auto Chelu la Campionatul Național de Viteză în Coastă

Auto Chelu este un susținător al automobilismului sportiv de mult timp, iar acest parteneriat este încă o dovadă a implicării...

Închide