Aer mai curat – mulțumită filtrelor de polen din fiecare nou model Opel

| 15 aprilie 2020 | 0 Comments
  • Filtrele cu carbon activ din modelele Opel reduc riscurile de febra fânului
  • Calitate superioară: filtrele îndeplinesc cele mai exigente cerințe
  • Sfaturi pentru un comportament corect în sezonul polenului

Pe măsură ce temperatura crește, persoanele predispuse la febra fânului încep să se confrunte cu neplăcerile produse de aceasta. Cei care călătoresc într-un autovehicul Opel se pot considera norocoși. Începând cu anul 2000, toate automobilele Opel sunt echipate standard cu diferite sisteme de filtrare – fie filtre cu particule originale Opel, fie filtre cu carbon activ. Producătorul auto german instalează în principal filtre cu carbon activ. Acestea au două straturi și, prin urmare, nu doar păstreză particulele în interior, ci și filtrează gazele și mirosurile, datorită carbonului activ. Polenul este eliminat cel mi bine, în proporție de aproape 100 la sută.

,,Calitatea filtrului de carbon activ folosit de Opel, depășește standardele pieței în numeroase privințe”, spune managerul de produs, Sandra Schmickler. Materialul filtrant este impermeabil, ceea ce îl împiedică să înghețe iarna sau să fie mediu propice pentru bacterii. În ciuda performanțelor ridicate ale filtrului, este asigurată o permeabilitate bună a aerului. Filtrul trebuie schimbat o dată pe an.

În multe cazuri, filtrul de carbon activ poate, de asemenea, echipa chiar și  modelele Opel mai vechi, precum Calibra sau Vectra C. Montarea filtrelor pe modele mai vechi, care nu au fost produse cu astfel de filtre, poate fi un pic complicată și, prin urmare, este cel mai bine realizată într-un service autorizat Opel.

Comportament corect în sezonul polenului

„Bineînțeles, în general, în zonele cu o concentrație mare de polen, mașina trebuie condusă doar cu geamurile închise”, recomandă medicul șef al Opel, dr. Anne-Marie Albuszies, citata de autostiri.ro. Acest lucru este benefic nu doar pentru șofer, ci și pentru siguranța rutieră – dacă șoferii strănută mai des, riscul de accidente crește. În următoarele săptămâni ne vom confrunta cu alergiile la alun, frasin și mesteacăn, explică dr. Albuszies. Peste vară, iarba devine și ea o problemă. Febra fânului poate afecta persoanele alergice din martie până în octombrie.

Șoferii trebuie, de asemenea, să evite medicamentele, deoarece așa-numitele antihistaminice cauzeză somnolență.

Sursa si imagine: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , , ,

Category: News, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Revenire în forţă pentru István Soós cu ocazia Trofeului Râşnov powered by Total

Trofeul Râşnov powered by Total va marca şi o schimbare majoră pentru István, cel care va lua startul cu un...

Închide