Acțiunea din Cupa Suzuki se mută la Cluj-Napoca

| 2 mai 2018 | 0 Comments

După primul raliu al sezonului 2018, Tess Rally, care a avut loc la Brașov, caravana raliurilor se mută pentru câteva zile la Cluj-Napoca, acolo unde se desfășoară Transilvania Rally, a doua etapă a Campionatului Național de Raliuri ”Dunlop”. În condițiile dificile de la Brașov, echipajul Raul Badiu/Gabriel Lazăr s-a impus în Cupa Suzuki, urmat în clasament de Radu Necula & Adrian Temeș pe poziția secundă și de Bogdan Vrabie & Cosmin Diacu pe ultima treaptă a podiumului.

După recordul de la Tess Rally, un număr de 9 echipaje vor fi înscrise în Cupa Suzuki și la Cluj-Napoca, singura schimbare fiind faptul ca Bogdan Talașman și Daniel Voinea nu vor lua startul. În locul acestora, al nouălea echipaj care va porni în lupta din cupa monomarcă este format din Dorin Costea și Horațiu – Șerban Voicu, un echipaj nou format, care ia startul în premieră în Cupa Suzuki.

Transilvania Rally se desfășoară între 3 și 5 mai, pe un număr de 158 de kilometri cronometrați și 14 probe speciale, care se vor încheia cu show-ul dedicat fanilor de pe Superspeciala de lângă Cluj Arena, de sâmbătă seara. Startul festiv are loc joi seară, în zona Sălii Polivalente – Cluj Arena, în timp ce testele oficiale ale raliului vor avea loc lângă localitatea Florești, iar probele speciale se vor desfășura în zona Mărișel – Beliș – Râșca.

Raul Badiu și Gabriel Lazăr vor lua startul în Transilvania Rally cu obiectivul stabilit de a avea un ritm bun, care să le dea o șansă la a doua victorie a sezonului, după cea de la Brașov, în timp ce Radu Necula și Adrian Temeș își doresc să fie rapizi și să se lupte pentru victorie, după ce în 2017 s-au impus în Cupa Suzuki la Cluj-Napoca. Bogdan Vrabie și Cosmin Diacu își doresc să aibă un raliu bun, evitând greșelile din 2017, cand pilotul fost nevoit să abandoneze, astfel încât acum are o revanșă de luat, în timp ce Dănuț și Lucian Budai sunt pregătiți să ridice ritmul, să dea totul pe probele speciale și să se simtă bine în timpul luptelor frumoase de pe probele speciale cu ceilalți concurenți din Cupa Suzuki.

Pentru Andrei Gîrtofan și Doru Vraja, raliul este unul așteptat, pe care echipajul îl va aborda cu entuziasm și cu dorința de a avea un parcurs corect, curat, în timp ce Andrei Brezoszki și Dariana Mateuț – Bogdan vor continua acomodarea cu mașina de concurs, Suzuki-ul Swift cu care la Brașov s-au impus în clasamentul debutanților. Cristi Timisică și Levente Csegzy au ca obiectiv să continue acomodarea cu mașina de concurs, la al cărei maxim încă nu au ajuns, dar și să obțina un rezultat cât mai bun posibil, în timp ce Vlad Miculici și Alexandru Giușcă își doresc să crească ritmul pe probele speciale, pilotul fiind la raliul ”de casa” la Cluj-Napoca. Pentru Dorin Costea și Horațiu-Șerban Voicu, raliul va reprezenta o serie de noutăți, cei doi urmând să formeze un echipaj pentru prima dată, iar participarea pe modelul Swift urmând a fi o premiera pentru amândoi.

Gabriel Lazăr: ”Transilvania Rally este un raliu care ne place foarte mult.Speram sa avem parte de o vreme frumoasa si sa obtinem un rezultat cat mai bun atat in cadrul Cupei Suzuki cat si in clasamentul pe echipe alaturi de colegii de la DTO Tellur Rally Team”

Adrian Temeș, copilotul lui Radu Necula, a spus: ”După rezultatele bune obținute la Brașov, așteptăm cu nerăbdare să luăm startul la Cluj. Această etapă este foarte importantă pentru noi, suntem foarte motivați sp ne îmbunatățim rezultatul de anul trecut, când am reușit victoria în Cupa Suzuki. Configurația probelor este pe placul nostru, în special cu ”Dângău” și ”Tarnița” la vale.”

Bogdan Vrabie: Anul trecut la Cluj am abandonat pe prima proba și nu am avut ocazia sa ma bucur de raliu in intregime. Sper ca anul acesta sa fim feriți de ghinioane și sa avem un parcurs cat mai bun.

Dănuț Budai: Un raliu cu probe lungi, tehnice și de viteza.Un raliu frumos care reușește sa strângă foarte multi oameni pe probele speciale.Pentru noi anul trecut a fost un pic mai dificil din cauza unei probleme la sistemul de servo direcție dar si asa ne-am distrat.Suntem pregătiți sa avem un ritm cat mai ridicat si cel mai important sa ne simțim bine.

Pentru Doru Vraja, așteptările pentru Transilvania Rally sunt: ”Suntem foarte nerăbdători să luăm startul la a doua etapă din acest sezon. Împreună cu Andi vom încerca să facem un raliu cât mai rapid și curat. ProRally Team vă așteaptă pe probe! Baftă tuturor!”

Levente Csegzy: ”Așteptăm cu nerăbdare Transilvania Rally 2018, o cursă în care sperăm să avem un parcurs cât mai cursiv și să ne corelăm cât mai bine, atât noi ca și echipaj, dar și cu materialul de concurs, cel pe care nu am reușit să-l exploatăm la maxim în cursa de la Brașov. Dacă tot va funcționa cum trebuie, sunt sigur că împreună cu Cristi vom obține și niște rezultate satisfăcătoare. Așadar, vă așteptăm să ne susțineți într-un număr cât mai mare pe marginea probelor speciale, respectând bineînțeles indicațiile oamenilor de ordine.”

Andrei Brezoszki, debutantul care concurează cu Swift Sport: ”Așteptăm cu nerăbdare etapa de la Cluj, etapă în care trebuie să continuăm acomodarea cu mașina și să ne îndeplinim obiectivele: locul 1 la debutanți și o clasare cât mai bună în cadrul cupei Suzuki.”

Pentru Vlad Miculici, Transilvania Rally este raliul de casa: ”Prima etapă n-a ieșit așa cum am fi vrut. Brașovul este un raliu care-mi place mult însă, dintr-un motiv sau altul, ultimele participări acolo n-au fost tocmai “fructuoase”. După aventura de la Brașov, ne vedem nevoiți să ridicăm substanțial ritmul și unde am putea face mai bine acest lucru dacă nu la raliul de casă, nu?! Deși sunt un fan al macadamului, raliul de la Cluj are probe pe placul meu, rapide și fluente, și dacă ne ajută și mașinuța și nu ne face probleme, sperăm la un rezultat bun la etapa aceasta. Ne-am obișnuit cât de cât cu mașina la prima etapă, astfel încât acum putem să ridicăm ritmul și să începem să ne asumăm niște riscuri. Ca de obicei la Cluj, vor fi mulți spectatori, sperăm să țină și vremea cu noi și să avem un spectacol frumos.”

Dorin Costea ia startul în premieră în Cupa Suzuki, urmând a concura alături de Horațiu Șerban Voicu:Ne bucuram sa luam startul la Transilvania Rally 2018 în cadrul Cupei Suzuki, deși suntem într-o formula complet noua, mașina și navigator, sunt sigur ca adaptarea va fi una rapida și vom avea un parcurs bun. Va așteptam sa ne susțineți într-un număr cât mai mare pe probele speciale”

Credit foto: RallyZoom.ro

Sursa: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , , , , , , , , , ,

Category: Prima pagina, Rally

Citește articolul precedent:
Surpriză pentru echipajul DTO Rally prezent la Raliul Clujului

Campionatul Național de Raliuri se mută în acest weekend în inima Transilvaniei, unde va avea loc Raliul Clujului, o cursă...

Închide