spot_img

Abarth devine electric și se extinde pe plan global

 • Marca își completează gama de modele în Europa odată cu lansarea noului model electric Abarth 500e, cât și în Brazilia cu noul Abarth Pulse.
 • Noul Abarth 500e este “mai Abarth ca niciodată” mulțumită arhitecturii sale electrice, cât și îmbunătățirilor în materie de distribuție a masei, cuplului, cât și a ampatamentului mărit.
 • Noul Abarth 500e este mai rapid și mai incitant, atât în medii urbane, cât și în medii extraurbane.
 • Sunetul caracteristic rămâne: noul Abarth 500e oferă funcția Sound Generator, care reproduce sunetul legendar al motoarelor Abarth.
 • Ediția de lansare “Scorpionissima” este primul Abarth electric din istorie: o versiune de lansare exclusivistă, atrăgătoare și complet echipată.

Abarth avansează către o eră complet nouă prin debutul noului Abarth 500e full electric, model ce va diversifica gama de modele a mărcii, în timp ce lansarea noului Abarth Pulse reprezintă lansarea consacratei mărci italiene în piața braziliană.

Noul Abarth 500e este cel mai reactiv și incitant Abarth în medii urbane și cel mai rapid și distractiv în medii extraurbane. Pe scurt, este mai Abarth ca niciodată. Noua arhitectură electrică promite performanțe mai bune decât cea cu motor termic, grație distribuției îmbunătățite a greutății, cuplului mai mare și ampatamentului mai mare.

Tehnologia electrică este perfectă pentru îmbunătățirea plăcerii de a conduce și pentru a asigura agilitate, echilibru și stabilitate sporite. Pe scurt, pentru Abarth, electrificarea înseamnă mai multă distracție și mai multă competitivitate. Privită din alt unghi, electrificarea nu înseamnă doar căutarea soluțiilor mai ecologice, ci și o cale de a obține mai multă distracție pură.

“Astăzi sărbătorim un nou punct de referință în istoria Abarth: în mod simultan, prezentăm noul Abarth electric în Europa, bazat pe noul 500e, cât și noul Abarth Pulse, model care aduce marca noastră în Brazilia. Lansarea noului Abarth 500e este una dintre cele mai incitante din istoria Abarth: o nouă apariție excelentă în gama mărcii. Îmi place să consider fanii mărcii ca fiind parte din familia noastră, așadar aceștia vor face parte din fiecare pas spre electrificarea noastră. Probabil vă întrebați, “De ce electric?”. Pe scurt, această schimbare a fost motivată de performanțe: de fapt, fiecare schimbare făcută de Abarth a avut mereu ca obiectiv obținerea celei mai bune performanțe. Aceasta este perspectiva pe care fondatorul nostru, Carlo Abarth, a avut-o de-a lungul carierei sale. Așadar, din acest punct de vedere, putem concluziona că nimic nu s-a schimbat: accelerație mai bună, manevrabilitate mai bună, mai multă distracție. Să nu uităm de caracteristica legendară Abarth: sunetul. Toți acești factori vor propulsa marca către o prezență globală extinsă: în primă fază avem lansarea noului Abarth Pulse în Brazilia, iar a doua fază va avea loc de îndată ce noul Abarth 500e va ajunge în piețe mai îndepărtate, cum ar fi Japonia și Brazilia. Puse la un loc, obținem un rezultat mai Abarth ca niciodată!” a declarat Olivier Francois, FIAT & Abarth Chief Executive Officer and Global Chief Marketing Officer al Stellantis.

Există un singur motiv pentru crearea unui Abarth electric: căutarea celei mai bune performanțe. Acest obiectiv a fost urmărit întotdeauna de către Abarth de-a lungul celor 73 de ani de experiență alimentată de adrenalină și competitivitate. Abarth a reprezentat mereu un sinonim pentru performanță, competiție, emoție pură și atitudine ce electrizează oamenii încă din 1949. Acum, Scorpionul reînnoiește provocarea cu un model revoluționar, care duce performanțele la cu totul alt nivel, după esența vieții și mantrei lui Carlo Abarth: “Condu mai repede decât ieri. Câștigă mai mult.”

Noul Abarth 500e: mai Abarth ca niciodată

Noul Abarth 500e este un Abarth veritabil și mai Abarth ca niciodată, oferind un stil jucăuș dar curajos, cât și o experiență la volan incitantă, la fel de distractivă ca înainte! Echilibrând performanța, puterea electrică, stilul și un nou sunet puternic, noul Scorpion transformă tehnologia avansată în adrenalină, iar sustenabilitatea în performanță. Mulțumită arhitecturii sale electrice, cu ajutorul distribuției greutății îmbunătățite, cuplului mai mare și ampatamentului mai mare, noul Abarth 500e este mai rapid și mai incitant atât în medii urbane, cât și extraurbane, asigurând cele mai bune performanțe.

Noul Abarth 500e este cel mai reactiv și incitant Abarth 500 vreodată în medii urbane, având reacții mai rapide decât Abarth 695. Cu atât mai mult, este cu o secundă mai rapidă în materie de accelerație urbană, ceea ce înseamnă un timp 20-40 km/h cu 50% mai bun decât modelul pe benzină.

Noul Abarth 500e este mai rapid și în afara orașului, pe serpentine, unde poate parcurge sprint-ul 40-60 km/h în doar 1.5 secunde – considerabil mai repede decât versiunea pe benzină, care are un dezavantaj de 15 metri, atingând 60 km/h cu o secundă mai târziu.

În plus, pe drumul liber, noul Abarth 500e full electric poate efectua manevre de depășire mai repede decât varianta pe benzină, atingând viteza de 100 km/h (demarând de la 60 km/h) în timp ce modelul anterior pe benzină atingea 91 km/h, cu o diferență de aproximativ o secundă. În rezumat, pe traseul “Misto Alfa Handling Track” de la Balocco, noul Abarth 500e a parcurs proba mai repede cu mai mult de o secundă decât modelul 695.

În plus, motorul electric mai reactiv, ampatamentul mai mare, stabilitate îmbunătățită datorită căii de rulare lărgită, cât și echilibrului mai bun între cele două punți, oferă caracteristici de manevrabilitate excelente, asigurând agilitate mai bună, cât și viteze mai mari de intrare și ieșire din viraje.

Noul Abarth 500e este echipat cu o baterie de 42 kWh și un motor electric puternic, oferind 113,7 kW sau 155 CP și combinând performanța Scorpionului cu inovația mobilității electrice. Noul model poate atinge 100 km/h înainte să-ți dai seama, în 7 secunde. Abarth 500e se mândrește cu accelerație de vârf de gamă, cât și zero emisii.

Până la urmă, noul Abarth 500e este incitant și rapid exact în condițiile în care te poți distra. Iată cum marca a reușit să unească entuziaștii săi cu oameni care nu au mai concurat niciodată. De fapt, noul Abarth 500e își propune să extindă publicul țintă al mărcii, rămânând fidel istoriei și ADN-ului Abarth.

Moduri de conducere: Turismo, Scorpion Street și Scorpion Track

Sunt disponibile trei moduri exclusive de conducere, care se concentrează pe performanță – Turismo, Scorpion Street și Scorpion Track – oferind clienților libertate totală de a amplifica pe deplin configurația sportivă și de a elibera puterea Abarth-ului în fiecare provocare de pe drum.

 • Modul Turismo permite o accelerare graduală și o putere redusă (putere maximă 100 kW, în loc de 113 kW, cuplu 220 Nm, în loc de 235 Nm) pentru un stil de condus eficient, dar captivant.
 • Modul Scorpion Street oferă performanțe de top în timp ce maximizează frânarea regenerativă.
 • În modurile Turismo sau Scorpion Street Mode – datorită funcție one-pedal – tot ce ai nevoie este pedala de accelerație pentru performanță de top. Mașina va decelera de fiecare dată când ridici piciorul din pedală pentru a recupera energia cinetică pe care o reconvertește în electricitate pentru reîncărcarea bateriei. O experiență de condus rapidă și sportivă!
 • Modul Scorpion Track este conceput pentru cei care caută performanță de top.

Viteză de reîncărcare

Pentru a minimiza timpul de încărcare, Noul Abarth 500e permite încărcări rapide de până la 85 kW pentru reîncărcarea baterie în timp scurt și a garanta distracția fără sfârșit. De exemplu, este nevoie doar de mai puțin de 5 minute pentru a construi o rezervă de energie suficientă pentru cerințele zilnice (aproximativ 40 km), ceea ce este mai puțin decât timpul necesar pentru a alege următoarea destinație. Când vă grăbiți, încărcarea rapidă atinge 80% din autonomie în doar 35 de minute.

Pentru a încărca rapid și ușor mașina confortabil acasă, este posibil să instalați un easyWallbox, o soluție „Plug&Play” care se fixează pur și simplu pe perete lângă o priză. Datorită unei conexiuni Bluetooth și a aplicației „MyEasyWallbox”, poți configura easyWallbox și monitoriza parametrii de funcționare.

Abarth continuă să fie sonor: experiența auditivă imersivă a noului Abarth 500e

Pentru Abarth, sunetul a fost întotdeauna important. Dincolo de o simplă caracteristică tehnică, a devenit un instrument creativ pentru a exprima un stil distinctiv și distractiv. În plus, sunetul Abarth a fost întotdeauna sinonim cu distracția și entuziasmul hardcore – un factor cheie și distinctiv special conceput pentru a oferi toate emoțiile profunde pe care le caută fiecare Abarthist atunci când conduce un Abarth. Pe lângă performanțele de top și stilul îndrăzneț, Noul Abarth 500e este singura mașină de clasă mică care oferă o experiență sonoră captivantă celor care doresc să conducă electric fără a renunța la celebrul și inconfundabil sunet Abarth, care a însoțit generații de șoferi pasionați și a fost întotdeauna sinonim cu puterea și performanța.

În conformitate cu această filozofie, de fiecare dată când mașina este pornită sau oprită, sistemul Key On-Off reproduce sunetul unei chitare în interiorul cabinei – un sunet care oferă imediat utilizatorilor acele senzații care pot fi experimentate la bordul oricărui Abarth. Chiar și AVAS (Acoustic Vehicle Alert System) primește un „jingle” specific, transformând o omologare rece și o constrângere normativă într-un sunet recunoscut de fanii Scorpion. Este un „sunet” care diferențiază Noul Abarth 500e de alte mașini electrice. În plus, prima dată când depășești 20 km/h, o „chitară mângâiată” reflectă sufletul transgresiv și neconvențional care este inerent genului și automobilelor create în spiritul Scorpionului.

În cele din urmă, noul Abarth 500e este prima și singura mașină de oraș care poate fi echipată cu generator de sunet, pentru cei care nu vor să renunțe la semnătura Abarth – inconfundabilul „răget” Abarth. Generatorul de sunet însoțește performanța motorului, reproducând fidel sunetul unui motor pe benzină Abarth. Conceput pentru a oferi toate emoțiile pe care fiecare Abarthist le caută atunci când conduce un Abarth, combinând perfect performanța și sunetul, acest sistem de sunet inovator oferă o adevărată experiență de condus Abarth.

Generatorul de sunet este oferit ca o alternativă la experiența de sunet standard și vine cu un AVAS care amintește de sunetul unui motor pe benzină – diferit de sunetul standard al chitarei. În plus, atunci când noul Abarth 500e este echipat cu generator de sunet, sistemul de pornire-oprire reproduce în continuare o chitară în interiorul cabinei de fiecare dată când mașina este pornită sau oprită. Generatorul de sunet poate fi pornit/dezactivat după dorința clientului atunci când mașina staționează.

Noul Abarth 500e: elemente noi pentru un stil sportiv, distinctiv și curajos

Elemente de design noi îi acordă noului Abarth 500e un stil unic și îndrăzneț, inspirându-se din trecut dar adăugând un nou nivel de emoție experienței de condus. Pentru a simboliza noile provocări și ambiții ale mărcii, sigla a fost modificată, rămânând în același timp fidelă afirmației “eră nouă, aceleași origini, același ADN”.

Noul logo Scorpion, modernizat și electrificat, își face debutul pe noul Abarth 500e și proiectează marca într-o eră nouă. Acesta nu reprezintă “doar o semnătură”; reprezintă uniunea performanței cu inovația, distracția și sustenabilitatea. Noua siglă este poziționată mai sus, iar, împreună cu farurile și noua grilă, declară clar atitudinea noului model. Noul Abarth 500e iese în evidență datorită stilului său distinctiv și îndrăzneț și este dedicat celor ce nu încetează din a transforma călătoriile în experiențe incitante.

Multiple elemente agresive asigură că noul Abarth 500e este unic și atractiv, cum ar fi bara față sportivă, liniile dinamice ale pragurilor laterale, gurile de aerisire frontale albe, inserțiile difuzorului din bara spate, jantele din aliaj dedicate și noile capace de oglinzi Titanium Grey. Caracterul sportiv al noului Abarth 500e este definit și de luminile full LED cu o semnătură Abarth nouă, discurile de frână față și spate, siglele Abarth în culoarea Titanium Grey, emblemele laterale Scorpion electrificat, cât și plafonul negru cu un spoiler integrat pentru versiunea cabrio. Versiunea hatchback este echipată și cu geamuri fumurii.

Stilul și sportivitatea își găsesc exprimarea pură la bordul noului Abarth 500e, prin câteva detalii: de la ambianța întunecată a montanților și a plafonului la noua curea pentru rabatarea scaunului pasagerului în culoarea Poison Blue. Alternanța dintre materialele fine și elementele de design mai sportive creează o combinație unică și exclusivă în acest segment.

Noul Abarth 500e Scorpionissima: ediție de lansare complet echipată

La debut, noul Abarth 500e Scorpionissima este o ediție limitată exclusivistă, complet echipată și atrăgătoare – primul Abarth electric din toate timpurile. Produs doar în 1.949 de unități, un număr care aduce un omagiu anului nașterii mărcii, este sinteza perfectă între exclusivitate și sportivitate. Este disponibil atât în versiunea hatchback, cât și în versiunea cabrio și poate fi comandată în nuanțele Acid Green sau Poison Blue. Această nouă ediție limitată este vârful de gamă și poate fi recunoscută instantaneu după grafica laterală Abarth.

Noul Abarth 500e Scorpionissima este echipat cu jantele exclusive din aliaj de 18 inchi Diamond-Cut Titanium Grey, care aduc senzații sportive pentru cel de la volan, trapă panoramică din sticlă și lunetă fumurie. De asemenea, vine cu pedalier sportiv din oțel și un suport cu logo gravat, elemente care aduc un aer sportiv din istoria Abarth-ului, planșa de bord nouă de culoare gri titan și praguri de oțel cu logo Abarth în relief. Noul Abarth 500e Scorpionissima poate fi configurat în nuanțele Acid Green sau Poison Blue, două culori care subliniază și mai mult caracterul îndrăzneț și distinctiv al noului Scorpion, făcându-l să iasă în evidență pe toate drumurile.

Designul noilor scaune sportive este îmbogățit cu un scorpion în relief din Alcantara, un material premium de curse care oferă un aspect sportiv întunecat și confort sporit, datorită tetierei integrate cu un scorpion în culoare Acid Green, plasat pe materialul din Alcantara cu o cusătură dublă sportivă.

Exclusivitatea și sportivitatea materialelor poate fi observată și pe noua planșă de bord din Alcantara, ce oferă o senzație unică, combinând o estetică sofisticată cu un design funcțional, potrivindu-se perfect cu inserțiile de pe volan și de pe scaunele sport. Pielea de calitate cu inserții din Alcantara și sigla Scorpionului îmbracă volanul sportiv în trei spițe, care este inspirat din lumea curselor, pentru a oferi șoferilor emoțiile cursei de la prima atingere. În plus, panourile portierelor premium și cotiera de pe tunelul central sunt accentuate cu cusături duble sportive.

Tunelul median închis, scaunele și parbrizul încălzite, scaunul șoferului ajustabil pe înălțime, cât și bancheta spate rabatabilă 50/50 fac parte din dotările standard ale noului Abarth 500e Scorpionissima. Contrastul dintre culoarea exterioară aprinsă Acid Green și interiorul întunecat amplifică stilul distinctiv și sportiv al modelului, în timp ce culoarea exterioară Poison Blue subliniază stilul îndrăzneț al noului Abarth.

Noul Abarth 500e Scorpionissima este echipat standard cu sistemul de infotainment Uconnect™ Radio Touchscreen 10.25”, cu navigație integrată și cu noile Performance Pages – un afișaj avansat cu grafică nouă Abarth.

Noile Performance Pages au fost concepute special pentru noul Abarth 500e și permit șoferilor să își monitorizeze performanțele de-a lungul drumului. Compatibilitate Apple CarPlay® și Android Auto™ Wireless este de asemenea disponibilă.

În plus, noua planșă de bord de 7 inchi oferă toate informațiile necesare la îndemână – viteză, autonomie, modul de conducere selectat, cât și nivelul bateriei, fără a distrage șoferul.

În materie de confort, noul Abarth 500e oferă senzori de lumină și ploaie, deblocare pasivă cu noua cheie de activitate Abarth și pornire fără cheie, sistem de climatizare automată, faruri cu fază lungă automată, oglindă interioară electrocromatică, cât și un încărcător fără fir. Mulțumită sistemului de senzori de parcare 360° și camerei de marșarier de înaltă definiție, care arată traiectoria mașinii și obstacolele pe ecranul de 10.25 inchi, parcarea perfectă este garantată.

În final, rafinatul și puternicul sistem audio JBL este de asemenea inclus pe varianta Scorpionissima, oferind un sunet puternic cu frecvențe înalte clare, bas pronunțat și frecvențe medii line pentru a satisface până și cei mai înfocați fani ai muzicii. Generatorul de sunet este, de asemenea, parte din dotările standard ale noului Abarth 500e Scorpionissima.

Noul Abarth 500e Scorpionissima este echipat cu 6 airbag-uri și cele mai avansate sisteme de asistență la condus disponibile, pentru a oferi o experiență de condus plăcută fără a face compromisuri în materie de siguranță:

 • Recunoașterea semnelor de circulație
 • Frânare Automată de Urgență cu detectarea pietonilor și a bicicliștilor
 • Intelligent Speed Assistant
 • Menținerea automată a benzii de rulare
 • Detector de oboseală
 • Cruise control
 • Avertizare unghi mort
 • Apel de urgență.

*Android Auto, Google Play și Google Maps sunt mărci înregistrate ale Google LLC.

Apple CarPlay este o marcă înregistrată a Apple Inc.

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,316FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,420AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri