spot_img

49 de piloți pornesc în Cupa Reșița 2022

Deși lista de înscrieri se arăta mai numeroasă, după verificările administrative au fost validați un număr de 49 de piloți din ambele eșaloane ale vitezei în coastă, cât și din campionatul dedicat modelelor istorice

Desigur, de pe lista piloților nu puteau lipsi singurii combatanți ai categoriei II din această etapă, brașoveanul Octavian Ciovică cu modelul Radical SR8 și mangaliotul Emil Ghinea cu prototipul Norma M20-F. De asemenea, la categoria I, cap de listă este băcăuanul Costel Cășuneanu și al său Škoda Fabia, acesta urmând să intre în luptă cu nimeni altul decât Alexandru „Dodo” Pițigoi și puternicul model cu propulsie Porsche 911 GT3 Cup, un cuvânt de spus urmând să aibă și Dudu Șenchea cu modelul cu tracțiune integrală Mitsubishi Lancer Evo VIII.

Bineînțeles, nu putem să-i uităm pe cei ce vor încinge bateriile la propriu în duelul modelelor electrice, Dominic Marcu urmând să piloteze prima Tesla Model 3 Performance din Europa dedicat vitezei în coastă, cât și Andrei Barbu, cu primul Mini Cooper Electric din lume special construit pentru competițiile sportive, celebra „MIMI” Evo. Spectacolul de pe Valea Domanului va fi intensificat și de cele trei camioane pilotate de piloții locali Claudio Cuttaia, Ștefan Volanek și Ionuț Zichil, în timp ce bulgarii Pavel Shenkov cu Lada 2107 și Iskren Veselinov cu Honda Civic, respectiv Riccardo Tarabelli se vor alinia la start cu gândul la victorie în clasamentele acestora.

Lista finală a înscrierile este completată de modelele cu însemnătate și valoare istorice, unde printre toate mașinile prezente remarcăm Dacia Sport pilotată de brașoveanul Robert Adam dar și micuțul Mini Austin pilotat de hărmăneanul Bogdan Bărbatu. Deși inițial era anunțat un număr de 3 piloți din divizia secundă, care să-și pregătească evoluția din etapa următoare de coeficient 1, în cele din urmă, singurul care va pilota mașina de concurs pe cei puțin peste 4,7 km ai Văii Domanului va fi Victor Ioan cu Suzuki Swift Sport.

Programul Cupei Reșița 2022

Sâmbătă, 9 Iulie 2022

08:30 – Închiderea circulației rutiere

09:00 – Recunoaștere 1

10:50 – Recunoaștere 2 CNVC / Antrenament 1 CNVC-2

12:40 – Recunoaștere 3 CNVC / Antrenament 2 CNVC-2

14:30 – Antrenament 1 CNVC /  Concurs 1 CNVC-

16:20 – Antrenament 2 CNVC / Concurs 2 CNVC-2

≈ 18:00 – Festivitatea de premiere CNVC2

18:30 – Deschiderea circulației rutiere.

Duminică, 10 Iulie 2022

08:30 – Închiderea circulației rutiere

09:00 – Recunoaștere 4 CNVC / Opțional 1 CNVC-2

11:00 – Recunoaștere 5 CNVC / Opțional 2 CNVC-2

13:00 – Concurs 1

15:00 – Concurs 2

≈ 16:30 – Festivitatea de premiere

18:30 – Deschiderea circulației rutiere.

Ediția din 2022 a Cupei Reșița este organizată de Federația Română de Automobilism Sportiv în parteneriat cu Clubul Auto Blic Brașov și beneficiază de sprijinul Primăriei și Consiliului Local Reșița respectiv Consiliului Județean Caraș-Severin.

Parteneri: OMNIASIG, DIVVOS4Tech, Invest in Reșița, SIDE TRADING, Porsche Timișoara dealer Audi și Škoda, Auto Chelu, Reschitza Pub, Logics, Tractări 24h.

Cupa Reșița 2022 este un eveniment organizat cu sprijinul Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin – Serviciul  Rutier, Poliția Municipiului Reșița -Biroul Rutier, Inspectoratul de Jandarmi Județean „GL.BG. Vasile Zorzor” Caraș-Severin și Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Semenic” al Județului Caraș-Severin.

Parteneri media: PrimaSportTV, reper24.ro

Informatii suplimentare: www.fras.ro; www.autorally.ro

Credit foto: Georgian Popovici

Sursa: comunicat remis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,301FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,430AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri