Hyundai Motorsport si-a pastrat primele pozitii, in clasamentul pilotilor si constructorilor, dupa Raliul Finlandei

| 30 iulie 2018 | 0 Comments
  • Hyundai Motorsport si-a pastrat primele pozitii, in clasamentul pilotilor si constructorilor, dupa Raliul Finlandei, etapa a opta din totalul celor 13 programate in acest sezon.
  • Hayden Paddon a terminat pe locul patru, egaland astfel cea mai buna performanta a echipei in aceasta etapa.
  • Thierry Neuville si Andreas Mikkelsen au terminat in top 10, iar Neuville este lider in clasamentul pilotilor cu un avans de 21 de puncte.

Hyundai Motorsport a terminat Raliul Finlandei, etapa a opta din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), pe locul 4 cu Hayden Paddon si copilotul sau Seb Marshall, egaland astfel cel mai bun rezultat al echipei in acest raliu.

Fiind primii la start, Thierry Neuville si Nicolas Gilsoul au avut o strategie defensiva incercand doar sa piarda cat mai putine puncte in lupta cu Sébastien Ogier. Cu locul noua la final, belgianul a pierdut doar sase puncte fata de Ogier si ramane lider in clasamentul general al pilotilor cu un avans de 21 de puncte.

Andreas Mikkelsen si Anders Jæger au terminat pe locul 10 si au adunat informatii importante referitor la comportamentul modelului Hyundai i20 Coupe WRC pe specialele rapide de macadam din Finlanda.

Hyundai Motorsport nu a excelat niciodata in Raliul Finlandei, dar echipa a adunat totusi suficiente puncte pentru a-si pastra prima pozitie in clasamentul constructorilor, cu un avans de 26 de puncte fata de M-Sport si 27 de puncte fata de Toyota Gazoo Racing.

Hayden Paddon si Seb Marshall au avut o evolutie constanta si au terminat pe locul 4, egalandu-si astfel performanta obtinuta si in Raliul Sardiniei.

In mare sunt multumit cu acest rezultat. Am avut acelasi ritm cu rivalii nostri, iar punctele adunate aici sunt foarte importante pentru echipa. Nu am mai riscat nimic pe ultimele probe deoarece obiectivul nostru era sa terminam raliul, dar m-am simtit confortabil pe aceste probe si asta mi-a dat incredere. Suntem pe drumul cel bun si abia astept urmatoarea etapa”, a spus Paddon, citat de autostiri.ro.

Thierry Neuville si Nicholas Gilsoul au castigat doua puncte suplimentare in Power Stage si au terminat in top zece, asa cum si-au propus dupa problemele de vineri.

Pozitia la start a influentat mult desfasurarea acestei etape. Chiar si fara greseala de vineri nu cred ca puteam obtine un rezultat mult mai bun. Am acceptat limitele noastre si ne-am concentrat sa terminam raliul. Obiectivul a fost sa nu pierdem foarte multe puncte in raport cu Ogier si am reusit asta. Am facut tot ce am putut si sunt multumit. Sunt sigur ca in Germania vom avea o evolutie mult mai buna”, a spus Neuville, citat de autostiri.ro.

Andreas Mikkelsen si Anders Jæger au avut si ei un weekend dificil, dar in final au reusit sa termine in puncte etapa finlandeza.

A fost un raliu greu in care am ratat sansa unui rezultat bun pe probele de vineri. Am pierdut atunci trei minute si nu aveam cum sa mai recuperam timpul pierdut. Dupa acest moment nu am mai riscat nimic si am incercat sa inteleg comportamentul masinii in aceste conditii. Sunt sigur ca in Germania lucrurile vor sta complet altfel”, a spus Mikkelsen, citat de autostiri.ro.

Echipa Hyundai Motorsport a terminat cu toate cele trei echipaje in puncte si si-a pastrat primele pozitii, atat in clasamentul constructorilor, cat si in clasamentul pilotilor.

Nu cred ca puteam obtine mai mult in acest weekend. Stiam ca rivalii nostri sunt foarte competitivi in aceasta etapa si il felicit pe Ott Tanak pentru rezultatul sau. Hayden si Seb au adunat puncte importante pentru echipa si cred ca au obtinut un rezultat decent. Thierry si Andreas nu puteau face mai mult si este important sa invatam tot ce se poate de aici. Urmeaza cursa noastra de casa, Raliul Germaniei, si sper ca vom avea un weekend mult mai bun”, a spus Michel Nandan, directorul echipei, citat de autostiri.ro.

Raliul Germaniei, urmatoarea etapa din Campionatul Mondial de Raliuri, se va desfasura intre 16 si 18 august. Echipa Hyundai Motorsport are sediul la Alzenau, in Germania, si are doar amintiri placute in etapa de casa, mai ales ca aici a obtinut prima victorie din WRC, in 2014.

Clasament Raliul Finlandei 2018

1          O. Tänak          M. Järveoja      Toyota Yaris WRC                    2:13:18.2

2          M. Østberg       T. Eriksen        Citroën C3 WRC                                   +32.7

3          J.M. Latvala      M. Anttila          Toyota Yaris WRC                    +35.5

4          H. Paddon        S. Marshall      Hyundai i20 Coupe WRC                     +1:35.6

5          S. Ogier                       J. Ingrassia      Ford Fiesta WRC                      +2:15.0

6          T. Suninen        M. Markkula     Ford Fiesta WRC                      +2:19.2

7          E. Evans                      D. Barritt          Ford Fiesta WRC                      +2:29.5

8          C. Breen                       S. Martin          Citroën C3 WRC                                   +3:08.4

9          T. Neuville       N. Gilsoul        Hyundai i20 Coupe WRC                     +3:51.8

10        A. Mikkelsen    A. Jæger          Hyundai i20 Coupe WRC                     +8:37.4

Clasament general piloti – Campionatul Mondial de Raliuri FIA 2018 (WRC) – dupa etapa a 8-a

1          T. Neuville       153 puncte

2          S. Ogier                       132 p

3          O. Tanak          107 p

4          E. Lappi                        70 p

5          D. Sordo          60 p

6          A. Mikkelsen    57 p

7          J.M Latvala       55 p

8          E. Evans                      52 p

9          M. Østberg       48 p

10        K. Meeke          43 p

11        C. Breen                       39 p

12        H. Paddon        34 p

Clasament general constructori – Campionatul Mondial de Raliuri FIA 2018 (WRC) – dupa etapa a 8-a

1          Hyundai Shell Mobis World Rally Team                      228 puncte

2          M-Sport Ford World Rally Team                                    202 p

3          Toyota Gazoo Racing World Rally Team                       201 p

4          Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team                   153 p

Sursa si imagini: comunicat transmis Autostiri.ro


Tags: , , , , , , , , ,

Category: Prima pagina, WRC

Citește articolul precedent:
Transalpina Challenge: 94 de piloți la start

Emil Nestor poate deveni, în premieră, campion național la viteză în coastă, iar pentru asta mai are nevoie de un...

Închide