spot_img

Premiul „iF Design Award” pentru a treia generaţie Kia Sorento

kia-sorento-if-design4Noul Sorento în showroom-urile din Europa în martie 2015

Kia Motors continuă să adune premii pentru designul său remarcabil. Acum, Kia Sorento, SUV-ul amiral al brandului, a primit prestigiosul premiu „iF Design Award” pentru prima dată.

Juriul competiţiei de design recunoscută la nivel mondial a onorat cu premiul „iF Design Award” la categoria „Product”a treia generaţie a modelului Kia Sorento, care va fi în showroom-urile din Europa în martie 2015. Pe lângă premiul pentru calitatea generală a designului său, juriul a evaluat autoturismul şi din punctul de vedere al calităţii asamblării, gradului de inovare, impactul asupra mediului şi siguranţă.

Noul Kia Sorento este al şaptelea model care obţine un premiu „iF Design Award”. În fiecare an, începând din 2010, cel puţin unul din râvnitele premii a fost câştigat de Kia Motors, câştigătorii anteriori fiind Kia Venga, Sportage, Optima, Picanto, pro_cee’d şi Soul.

„Sunt foarte mândru de acest premiu acordat pentru Kia Sorento pentru că reprezintă recunoaşterea unui progres remarcabil al calităţii pe care am reuşit să-l atingem în realizarea acestui model”, a spus Peter Schreyer, Preşedinte şi Şef de Design al Kia Motors Corporation şi Hyundai Motor Company.

„Kia Sorento combină echilibrul clasic al unui SUV cu aspectul premium care este perceput mai ales la interior. Oferă cel mai înalt nivel al calităţii designului şi o excelentă valoare calitate-preţ. În mare măsură este realizarea echipelor noastre de design – de aceea sunt atât de încântat de acest premiu.”

Noul Kia Sorento a fost dezvoltat de echipa de design din Namyang, Coreea, asistată de echipele din centrele de design din Frankfurt, Germania şi Irvine, California.

Versatilitate sporită, funcţionalităţi high-tech şi un nou sistem de tracţiune integrală

Noul Kia Sorento este un SUV practic şi elegant fiind în acelaşi timp deosebit de versatil şi practic. Suprafeţele line, profilul spate extins şi elementele sculptate oferă noului Kia Sorento un aspect suplu, elegant. Interiorul spaţios urmează liniile orizontale al conceptului de design şi oferă un aspect luxos datorită materialelor de calitate înaltă prezente peste tot.

Noul Kia Sorento, disponibil în versiunea cu cinci sau şapte locuri, are un ampatament mai mare oferind mai mult spaţiu pasagerilor decât predecesorul său. Spaţiul pentru bagaje este mai mare şi, datorită rabatării 60:40 a scaunelor, este chiar şi mai versatil, dispunând de un volum de 1,732 litri.

Kia Sorento dispune de un motor turbodiesel puternic şi eficient de 2.2 litri ce oferă 200 CP (147 kW), în timp ce versiunile cu sistemul de tracţiune integrală sunt sunt oferite cu noul sistem DynamaxTM All-Wheel-Drive cu vectorizare a cuplului.

Funcţionalităţile high-tech precum şi o gamă largă de dotări premium, incluzând sistemul de vizualizare 360 grade a autoturismului şi sistemul inteligent de parcare contribuie la manevrarea mai uşoară şi parcarea vehiculului.

Premiul iF Design pentru categoria „Produs”

Din momentul lansării în 1953, premiile anuale iF Design au devenit printre cele mai importante în lume în ceea ce priveşte excelenţa în design. Premiul iF Design Award are cinci discipline. În 2015, companii din 53 ţări au participat în competiţie cu 4,783 design-uri. Noul Kia Sorento a primit acest premiu în categoria „Automobile / Vehicule / Biciclete”.

VIA: Kia Romania

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,338FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,460AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri