spot_img

Hyundai Motorsport a demarat programul de testare pentru i20 WRC

Hyundai Motorsport a demarat programul de testare pentru i20 WRC, dupa luni de pregatire intensiva la noul sediu, astfel realizand trecerea de la testele de atelier la cele efectuate pe circuit, potrivit Hyundai Motor Romania.

Rezultatul a reprezentat un succes pentru cele mai recente specificatii ale Hyundai i20 WRC. Antrenamentul s-a desfasurat pe o pista de teste privata in apropiere de sediul din Alzenau, Germania. Echipa tehnica a Hyundai Motorsport a finalizat aceasta etapa fara a fi semnalate probleme semnficative. In continuare, sunt programate teste complexe pentru a pregati intrarea in Campionatul Mondial de Raliuri, FIA (Federatia Internationala de Automobilism) 2014.

Antrenamentul, care s-a desfasurat timp de trei zile si pe o distanta de 550 kilometri, a fost urmat de o sesiune complexa de teste in timpul careia au fost analizate numeroase specificatii si au fost centralizate informatii importante pentru a fi procesate de catre inginerii de la Hyundai Motorsport. Au fost evaluate toate aspectele esentiale ale performantei modelului, printre care si centralizarea datelor cu privire la motorul turbo i20 WRC, de 1,6 litri.

„Masina se afla pe pista si trebuie sa admit ca este un moment important sa putem evalua ultimele specificatii ale i20 WRC in premiera, in conditii reale” a declarat Michel Nandan, Directorul echipei. „Am dezvoltat un program de testare impresionant pentru restul anului 2013. Ne va purta in diverse locuri din Europa si va permite evaluarea i20 WRC in conditii diferite si pe suprafete variate. Acestea reflecta multitudinea de situatii ce vor fi intalnite anul viitor, in timpul Campionatului Mondial de Raliuri”, citat de Hyundai Motor Romania.

Cu un obiectiv ambitios ce trebuie atins intr-un timp scurt, programul complex de evaluare asigura faptul ca Hyundai Motorsport va putea concura la raliul de la Monte Carlo, in ianuarie 2014.

„Cunostintele acumulate dupa primul test prezinta un rezultat pozitiv” a declarant Nandan. „Acum dispunem de o multime de informatii ce trebuie procesate pentru urmatorul pas din pregatirea noastra”.

Hyundai i20 WRC a fost proiectat la Centrul Hyundai de Cercetare si Dezvoltare din Namyang, Coreea si este pregatit pentru raliu la sediul Hyundai Motorsport din Alzenau, Germania.

Sursa: Hyundai Motor Romania

Imagini: biser3a.com: www.caradvice.com.au

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,339FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,460AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri