spot_img

Csongor Szabo si Rares Fetean pregatiti pentru Raliul Moldovei

La doar doua saptamani distanta de prima etapa de macadam a sezonului 2017 al Campionatului National de Raliuri “Dunlop”, Raliul Aradului, un nou raliu va avea loc pe aceeasi suprafata, de aceasta data caravana raliurilor mutandu-se din vestul tarii in Moldova.

Raliul Moldovei se desfasoara in perioada 16-17 iunie pe probele speciale din judetul Bacau, cele doua centre ale raliului fiind orasele Bacau si Moinesti, cu sectiuni cronometrate in lungime de 126 de kilometri pe drumurile de pamant de langa cele doua orase, dar si in preajma orasului Buhusi.

Cu 17 probe speciale, Raliul Moldovei se anunta interesant, avand potentialul de a atrage numerosi fani din zona, mai ales ca se desfasoara in doua zone importante din judetul Bacau. Cu startul festiv joi seara in centrul orasului Bacau, programat sa aiba loc in Piata Tricolorului incepand cu ora 20:30, fanii din judet sunt asteptati sa aplaude echipajele pe podiumul de start.

Testele oficiale ale raliului au loc tot joi, intre orele 15:00 si 19:00, in zona localitatii Lespezi, in timp ce probele speciale sunt concentrate vineri si sambata.

Cu 70 de kilometri cronometrati in prima zi, cele 9 probe speciale de vineri se concentreaza aproape exclusiv in zona orasului Moinesti: aici au loc cate doua treceri pe cele 4 probe distincte, printre care si cea mai lunga a raliului, Bolatau, in lungime de aproape 15 kilometri.

Prima zi de concurs se incheie cu superspeciala care va avea loc in Bacau, pe una din principalele artere din centrul orasului.

A doua zi de concurs muta actiunea in zona orasulelor Bacau si Buhusi, cu 3 probe special distincte care vor fi parcurse de 2 sau de 3 ori, urmand ca ziua sa se incheie cu PowerStage-ul “Buhusi”, in lungime de peste 6 kilometri. Dupa parcurgerea celor 56 de kilometri de proba, echipajele se vor intoarce in Bacau, unde va avea loc festivitatea de premiere, incepand cu ora 20:30.

Pentru Csongor Szabo si Rares Fetean, Raliul Moldovei este unul important si vine dupa un rezultat muncit pe probele din vestul tarii, unde a avut loc cu 2 saptamani in urma Raliul Aradului. Cu probleme tehnice inca de la inceputul etapei aradene, Csongor si Rares au dat totul pe probele din judetul Arad, reusind un loc 4 in cadrul clasei 9, desi initial isi propuseseră un rezultat mai bun.

“Dupa etapa de la Arad, unde lucrurile nu au mers cum ne-am fi dorit, Raliul de la Bacau o sa fie foarte important. Mergem hotarati si pregatiti de un nou macadam, cutia de viteze fiind deja reparata si masina revizuita pentru start” a spus Csongor inaintea startului in recunoașterile raliului.

Aflati in fruntea clasamentului clasei 9 după primele 3 etape din 2017, Csongor Szabo si Rares Fetean se vor lupta la Raliul Moldovei pentru un nou rezultat care sa-i mențină in frunte. Desi probele speciale sunt mai scurte decât la alte raliuri, echipajul isi dorește sa aibă un ritm excelent pe cele 17 probe speciale si sa țintească victoria in cadrul clasei. “O sa mergem, ca de obicei, sa obtinem un rezultat cat mai bun. Ne dorim victoria, dar stim ca lupta pentru prima pozitie o sa fie dificila. Suntem constienti ca raliul o sa fie lung si multe lucruri neprevazute se pot intampla. La Arad ne-am invatat lectia si ne bucuram ca am avut un ritm rapid inca de pe prima speciala, asa ca si la Bacau vom incerca sa facem acelasi lucru” a spus Csongor, citat de autostiri.ro.

“Probele speciale din judetul Bacau sunt frumoase, interesante si ma astept sa avem parte de o lupta frumoasa pe ele. Probele difera, de la sectiuni rapide si inguste prin padure, pana la urcari lente cu viraje stranse. La Raliul Moldovei o sa avem de toate, inclusiv o superspeciala in centrul Bacaului unde sper sa avem parte de multi spectatori pe margine” a declarat Csongor, citat de autostiri.ro.

Superspeciala Raliului Moldovei va avea loc vineri, 16 iunie, in Piata Tricolorului din Bacau, incepand cu ora 18:17, masinile de concurs urmand a evolua, pe rand, in fata fanilor prezenti.

“Astept etapa din Moldova cu nerabdare. Imi surade ideea ca urmeaza repede dupa raliul anterior, deoarece suntem “incalziti” dupa probele de macadam de la Arad si putem sa avem un ritm bun la Bacau. Sper sa fie un raliu bun pentru noi si sa urcam pe cea mai inalta treapta a podiumului la finalul celor doua zile de concurs.” a spus si Rares, citat de autostiri.ro, care considera Raliul Moldovei ca fiind unul interesant, complex si divers, si pe care il asteapta cu nerabdare mai ales pentru ca nu cunoaste toate probele speciale si care, probabil, vor fi o surpriza placuta.

In 2017, echipajul Csongor Szabo – Rares Fetean este sustinut de Ferroli Romania, Zarah Moden, New Fashion, Brenntag, Szaboek, Instal Dac, Instal Carpatica, AMK Impex, Alisca Vending, Gother Service si partenerii media Observatorul de Covasna si RallyMax.ro.

Credit foto: RallyZoom.ro

Sursa: comunicat transmis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,332FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,460AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri