Zanardi, Glock şi Spengler au participat la prima lor cursă cu un BMW Z4 GT3 modificat

| 21 iunie 2015 | 0 Comments

Cursa de 6h de la Paul Ricard: Zanardi, Glock şi Spengler au participat la prima lor cursă împreună cu un BMW Z4 GT3 modificat

Piloţii oficiali BMW Alessandro Zanardi (Italia), Timo Glock (Germania) şi Bruno Spengler (Canada) au petrecut un week-end important la Le Castellet (Franţa): în pregătirea cursei de 24 de ore de la Spa-Francorchamps (Belgia), ei au participat la prima lor cursă comună cu modelul BMW Z4 GT3 modificat. Sâmbătă, ei au luat parte la curse de şase ore de la Paul Ricard, care a fost a treia etapă din sezonul 2015 al Blancpain Endurance Series.

BMW Motorsport, ROAL Motorsport şi piloţii au utilizat această ocazie pentru a evalua, în condiţii de cursă, modificările efectuate asupra BMW Z4 GT3. De-a lungul ultimelor luni, inginerii BMW Motorsport au dezvoltat numeroase soluţii tehnice care îi permit lui Zanardi, care are ambele picioare amputate, să împartă cockpitul cu Glock şi Spengler.

Toate modificările testate la Le Castellet au funcţionat bine, iar inginerii au acumulat informaţii preţioase pentru optimizări ulterioare ale maşinii pe parcursul următoarelor săptămâni. În plus, Zanardi, Glock şi Spengler au făcut cunoştinţă cu procedurile din cursele de anduranţă şi s-au antrenat pentru schimburile de piloţi. Din păcate, cei trei au fost obligaţi să abandoneze după două treimi din cursă. În timpul unui pit stop de rutină, lichidele au cursă din maşină, BMW Motorsport şi ROAL Motorsport au decis să nu se continue cursa. Peste doar câteva zile va avea loc ziua oficială de teste pentru cursa de 24 de ore de la Spa-Francorchamps, motiv pentru care echipa nu a vrut să rişte daune la maşină care puteau fi evitate. Cauza problemei de la Le Castellet urmează a fi investigată.

„În acest week-end am găsit o mulţime de lucruri pozitive din tot ce ni s-a întâmplat aici”, a spus Zanardi, citat de Autostiri.ro. „Printre acestea se numără competitivitatea de care am dat dovadă în antrenamentele libere şi în prima parte a calificărilor, în unele tururi parcurse de fiecare dintre noi în cursă şi în faptul că am învăţat multe ca echipă, pentru că suntem o echipă nouă care trebuie să lucreze ca grup şi să încerce să treacă peste această aventură deosebită care este cursa de 24 de ore de la Spa. Cu toate aceste, ca echipă, folosim o maşină care nu are foarte mulţi kilometri parcurşi şi este foarte normal ca, atunci când ai o maşină nouă, să ai lucruri care trebuie ajustate. Plecăm acasă cu câteva experienţe foarte bune. Sunt extrem de optimism că îi vom face mândri pe cei de la BMW prin performanţa noastră de la Spa.”

„A fost primul meu week-end de cursă cu BMW Z4 GT3 şi mi-a plăcut foarte mult”, a spus Glock cu vădit entuziasm, citat de Autostiri.ro. „Maşina este foarte bună; este uşor şi consistent de condus. În pregătirea cursei de la Spa-Francorchamps, acest week-end a fost foarte important pentru noi. Am învăţat că putem să mai îmbunătăţim maşina şi cum să optimizăm schimbările de piloţi. Desigur, ne-ar fi plăcut să pilotăm şi pe timp de noapte, pentru că nici eu, nici Alex nu avem această experienţă, dar vom trece şi prin aşa ceva la antrenamentele libere de noapte de la Spa-Francorchamps. Week-endul de cursă a fost ca un test pentru noi şi totul a decurs foarte bine. Un alt aspect pozitiv a fost că toţi cei trei piloţi preferă acelaşi set-up. Acest lucru face mai uşoară viaţa inginerilor. Acum suntem complet concentraţi pe ziua de teste de la Spa-Francorchamps, apoi vom încerca să ne prezentăm cât mai bine pregătiţi la cursa de 24 de ore.”

„A fost foarte important pentru noi să testăm aici din dorinţa de a acumula experienţa unui week-end de cursă şi pentru a descoperi cât de bune pentru noi sunt modificările aduse asupra maşinii”, a explicat Spengler, potrivit Autostiri.ro. „Trebuie să recunosc că BMW Motorsport a făcut o treabă perfectă. De exemplu, nu este o misiune uşoară să optimizezi scaunul şi poziţia scaunului într-un mod care să le convină tuturor celor trei piloţi. Dar acest lucru s-a reuşit. Am petrecut o oră în cockpit fără nici un fel de probleme. Deja totul funcţionează foarte bine, aşa că nu mai trebuie decât să facem nişte ajustări de detaliu. Ne-am fi dorit să concurăm ceva mai mult pentru a acumula şi mai multă experienţă, dar acum ne concentrăm pe ziua de teste de la Spa-Francorchamps unde întreaga echipă va continua să lucreze asiduu pentru a pregăti cursa de 24 de ore.”

BMW Sports Trophy Team Marc VDS a fost portdrapelul BMW Motorsport pe podium. Markus Palttala (Finlanda) şi piloţii oficiali BMW Lucas Luhr (Germania) şi Maxime Martin (Belgia) au încheiat pe locul al treilea cu #46 BMW Z4 GT3. Ziua oficială de teste pentru cursa de 24 de ore de la Spa-Francorchamps va avea loc miercuri, 24 iunie. „24 Hours of Spa-Francorchamps” va avea loc în zilele de 25 şi 26 iulie.

Sursa si imagini: comunicat transmis Autostiri.ro


Tags: , , , , , , , ,

Category: Altele, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Surpriză pentru echipajul DTO Rally prezent la Raliul Clujului

Campionatul Național de Raliuri se mută în acest weekend în inima Transilvaniei, unde va avea loc Raliul Clujului, o cursă...

Închide