WTCC. Pole pentru Loeb pe circuitul de casa

| 28 iunie 2015 | 0 Comments

Ieri au avut loc calificarile contand pentru cea de-a 8-a runda din acest sezon.

Surprize mari nu au fost, insemnand ca Citroen a dominat autoritar calificarile, asa cum ne-am obisnuit de mai bine de un sezon.

Desi Honda a mers destul de bine in sesiunile de antrenament, in calificari veteranul Tarquini a incheiat pe 14, iar colegul sau Tiago Monteiro de abia pe 7.

La polul opus, in tabara Lada lucrurile merg din ce in ce mai bine. Spun la polul opus, deoarece Honda are cel mai vechi model din campionat fiind la cel de-al 4-lea an de dezvoltare a modelului Civic, iar LADA este la a 8-a cursa cu modelul Vesta. Revenind, Jaap Van Lagen va pleca de pe pozita a 9-a, Nicky Catsburg de pe 12, iar fostul campion mondial Rob Huff din penultima linie, locul 16.

Tom Chilton este cel mai bine clasat pilot dintre cei contand pentru Trofeul Yokohama, el va pleca din linia a 3-a alaturi de Hugo Valente, ambii piloti Chevrolet. Michelisz nu a reusit decat al 8-lea timp, iar Bennani va pleca din pole in mansa secunda, incheid Q2 cu al 10-lea timp.

La varf asa cum va spuneam, surprize mari nu au fost. Fostul Campion Mondial de Raliuri, Sebastien Loeb reuseste cel mai bun timp, el fiind urmat la 0.125 secunde de Muller si la 0.133 secunde de Lopez.

„Cu siguranta nu ma asteptam in aceasta dimineata sa termin ziua cu cel mai bun timp.A fost intens, deoarece chiar de la inceput timpii nostrii sunt foarte apropiati. Pentru a face diferenta trebuie sa iti asumi anumite riscuri, iar eu asta am facut astazi. Stiu ca am facut o mica gresala in virajul noua, insa la final am fortat foarte tare la intrarea pe linia dreapta. Diferenta am facut-o pe ultimul sector. A fost un inceput dificil de sezon pentru mine, pentru ca diferentele dintre mine si colegii mei au fost si sunt extrem de mici. Astazi eu am fost cel care a riscat si a castigat. Sunt foarte fericit cu rezultatul obtinut.”, a declarat Loeb, ieri imediat dupa incheierea calificarilor.

Cele doua manse vor fii transmise LIVE astazi incepand cu ora 12:30 (ora Romaniei) pe Eurosport International.


Tags: , , , , ,

Category: Prima pagina, Turisme

Citește articolul precedent:
Gravel Tracks to Giurgiu

Traseul ales nu este unul care sa forteze masinile insa pune la incercare capacitatea de orientare a echipajelor (mult) mai...

Închide