WTCC. ‘For mother Russia’

| 2 iunie 2015 | 0 Comments

Salutare,

Week-end-ul acesta revine Mondialul de Turisme, de data aceasta pilotii vor tura motoarele in inima Rusiei, la 97 km de Moscova. Din fericire motorsportul nu tine cont de tensiunile politice si militare dintre Rusia si restul lumii.Joseph-Volokolamsk_Monastery_big_view

Asa cum va spuneam, la doar 97 km de Moscova se afla orasul Volokolams cu o populatie de 23.500 de locuitori care are in spate o lunga istorie destul de agitata inceputa prin anul 1135. Volokolams va gazdui etapa cu numarul cinci a acestui sezon, pe circuitul Moscow Raceway.

Este un circuit foarte nou, avand in vedere faptul ca prima cursa oficiala FIA s-a desfasurat pe data de 13 Iulie 2012. Constructia lui a durat aproximativ 4 ani si a costat ceva mai bine de 150 milioane de dolari. Lungimea circuitului este de 3.955 km, 15 viraje desenate de catre Hermann Tilke. Din 2012 si pana acum Moscow Raceway a gazduit mai multe competitii printre care enumeram etape din DTM, FIA GT, Superbike, Seria Renault si nu in ultimul rand WTCC. Recordul circuitului este detinut de catre Arthur Pic – Formula Renault 3.5 – 1:24.831m.widget-wtcc-05-russia

Prima cursa din modialul de turisme s-a desfasurat in anul 2013, fiind castigata de Yvan Muller. Anul trecut prima mansa a fost castigata de Jose Maria Lopez. Ceea ce este interesant din punct de vedere statistic este faptul ca mansa secunda a fost castigata si in 2013 si in 2014 de doi outsideri, Michel Nykjaer respectiv Ma Quing Hua. Cel mai bun timp scos de o masina WTCC a fost de 1:38.651m, masina condusa anul trecut de catre Jose Maria Lopez.

Desi nu au nici o victorie la activ pana in acest moment, statistic vorbind Honda se simte foarte bine pe acest circuit, reusind sa obtina 3 podiumuri din 4 posibile.

Din punctul meu de vedere se prefigureaza doua curse interesante in acest week-end. Poate spre deliciul nostru, al telespectatorilor, isi va face aparitia si ploaia pentru un plus de spectacol, desi prognoza meteo ne arata vreme buna cu temperaturi pana la 23 de grade.

Cu ocazia acestei curse, isi va face debutul pilotul olandez Nick Catsburg, la volanul unei Lada Vesta. Nick are 27 de ani si o experienta destul de vasta in campionatele de turisme, incepand in 2004  cu Unipart Endurance Cup. Are trecute in cont doua titluri, Formula Ford Benelux Division 1 in 2006 si Eurocup Megane Trophy in 2010. Olandezul il va inlocui pe Mikhail Kozlovskiy in cursa de casa a celor de la Lada. Se pare ca echipa ii acorda foarte multa incredere lui Catsburg, sa speram ca nu va dezamagi.

Calificarile vor avea loc sambata 6 Iunie, iar cele doua manse de concurs duminica 7 Iunie. Vom reveni cu informatii legate de orele transmisiilor TV.


Tags: , , , ,

Category: Prima pagina, Turisme

Citește articolul precedent:
Gravel Tracks to Giurgiu

Traseul ales nu este unul care sa forteze masinile insa pune la incercare capacitatea de orientare a echipajelor (mult) mai...

Închide