spot_img

WRC. Sebastien Ogier câştigă Raliul Japoniei!

Sebastien Ogier urcă pe locul doi în clasamentul mondial WRC, după ce a câştigat în această dimineaţă Raliul Japoniei, al doilea din cariera sa. Pilotul de 26 de ani a început ziua cu o întârziere de 5,4 secunde, însă a recuperat foarte rapid, preluând conducerea după a doua specială a zilei.

Francezul a condus extraordinar mai apoi, profitând şi de problemele tehnice al celor doi piloţi din faţa sa, Petter Solberg, amortizor rupt şi Mikko Hirvonen, pompa de diferenţial distrusă.

SS19 – Bisan 1 (4.71km) Loeb începe foarte bine ultima zi a conpetiţiei din Japonia reuşind cel mai bun timp în speciala de debut a zilei. Pilotul francez a fost urmat de către alţi doi piloţi de la Citroen, Ogier şi Sordo. La general Solberg rămânea lider, urmar de Ogier la 2,4 secunde, francezul depăşindul pe Hirvonen chiar pe această probă.

SS20 – Naekawa 1 (17.86km) Ogier reuşeşte din nou o probă fantastică încheind primul şi preluând conducerea în cursă. Latvala şi Solberg l-au urmat însă doar francezul şi cu fostul lider la general păreau a mai avea şanse la victoria finală, după prestaţia dezastruasă a lui Hirvonen.

SS21 – Sunagawa 1 (3.7km) Loeb este pentru a doua oară astăzi cel mai rapid pe specială. Francezul este secondar de mai tânărul său coleg, Ogier, care mai punea două yecimi de secundă între el şi Solberg, norvegianul sosind al treilea.

SS22 – Bisan 2 (4.71km) Proba este o repetare a primei speciale a zilei. Nici clasamentul ne suferind mari modificări. Ogieer şi Loeb fac rocadă în frunte, pilotul Citroen Junior trecându-şi la rîndul său în cont a doua victorie de specială a zilei. Sordo pe trei şi Solberg pe patru avea să fie clasamentul final al probei.

SS23 – Naekawa 2 (17.86km) Avea să aducă două modificări în clasamentul general al raliului. Jari Latvala urcă pe trei în urma victoriei de pe probă, în timp ce liderul clasamentului mondial Sebastien Loeb urcă pe poziţia a cincia, devansândul pe Hirvonen. Ogier şi Solberg rămân lideri, cu 11,3 secunde, în favoarea francezului.

SS24 – Sunagawa 2 (3.7km) Loeb câştigă a treia probă a zilei. Clasamentul general în fruntea lui rămâne acelaşi, Ogier încheind şi de această dată în faţa lui Solberg, locurile şase respectiv, şapte.

SS25, SS26 – Sapporo 7,8 (1.57km) Nu au mai reuşit să schimbe nimic în clasament, Ogier reuşind astfel să-şi adjudece cel de-al doilea raliu din carieră.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,318FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,420AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri