WRC. Nu e loc de distracţie pentru Ford în Sardinia!

| 3 mai 2011 | 0 Comments

Caravana Campionatului Mondial de Raliuri ajunge în “Paradisul Vacanţelor”, numim aici insula Sardinia, pentru cea de-a cincia etapă a sezonului, Raliul Italiei, însă celor de la Ford nici nu le trece prin minte aşa ceva!

Echipa condusă de Malcolm Wilson este pe primul loc în clasamentul constructorilor, la egalitate cu rivalii de la Citroen, iar Hirvonen şi Latvala ţin aproape de liderul de la general, Sebastien Loeb.

Drumurile din insulă sunt înguste şi nu există margini clare pentru a le delimita, de aceea trebuie să fii foarte atent pentru a nu părăsi trasa ideală. Suprafaţa este alunecoasă, ca în cazul majorităţii raliurilor de macadam din Europa, de aceea va fi un avantaj pentru mine faptul că nu voi mai deschide drumul în prima zi. Fiesta se comportă bine pe macadam, au demonstrat până în prezent că sunt modele rapide şi competitive”, a spus finlandezul Mikko Hirvonen.

Colegul acestuia, Jari-Matti Latvala, câştigător al precedentei runde disputate aici, în 2009, a trecut peste dezamăgirea celor cinci zecimi de secundă ce l-au costat victoria în Iordania, şi vrea să câştige din nou aici.

Din fericire suntem la raliuri şi am avut de aşteptat doar trei săptămâni pentru a mă revanşa. Dacă eram la Olimpiadă trebuia să aştept patru ani! Dezamăgirea din Iordania mi-a alimentat dorinţa de victorie aici. Am o poziţie la start excelentă şi trebuie să mă folosesc la maxim de ea, pentru a fi primul la finalul celei de-a treia zi”, a declarat acesta.

Săptămâna trecută ambii piloţi s-au antrenat pe traseele de macadam din insula italiană, declarându-se mulţumiţi de rezultatele obţinute.


Tags: , , , , , , ,

Category: Prima pagina, WRC

Citește articolul precedent:
Campionatul Național de Rally Raid: Baja Satu Mare

26 de echipaje își dispută trofeul Baja Satu Mare, 3 din Cehia, 6 din Ungaria și 17 din România.

Închide