Volvo lansează o nouă gamă de scaune auto pentru copii

| 12 mai 2016 | 0 Comments

Volvo Cars (2)Volvo Cars combină confortul și siguranța pentru noua generație de scaune auto pentru copii

Volvo Cars, primul producător de mașini care testează continuu scaunele auto pentru copii în testele de impact încă de la începutul anilor 1960, lansează o nouă gamă de scaune auto pentru copii, oferind atenție sporită design-ului și confortului.

Fiind un pioner în siguranța copiilor, moștenirea Volvo Cars este de neegalat în ceea ce privește dezvoltarea, testarea, ghidarea oferită părinților pentru instalare și utilizare.

”Am înțeles că mulți oameni consideră siguranța copiilor la bordul mașinii un subiect complex, care creează confuzie uneori. De-a lungul timpului, ne-am concentrat asupra educării părinților privind instalarea și utilizarea scaunelor auto pentru copii”, spune Prof. Dr. Lotta Jakobsson Adjuvant, Manager Tehnic Senior în Prevenirea Accidentelor la Volvo Cars Safety Centre, citat de autostiri.ro

Să înveți adulții cum se instalează și se folosește un scaun pentru copii e un lucru, dar să convingi copilul să stea așezat în scaun e total diferit, în special când copilul crește.

”Vrem să ne asigurăm că și cei mici călătoresc în cele mai sigure condiții, în funcție de înălțimea și vârsta lor. Cel puțin până la vârsta de 3 sau 4 ani, copilul ar trebui să aibe scaunul orientat spre spatele mașinii, iar până copilul va atinge 140 cm înălțime, să fie folosite înălțătoare special create pentru el. Beneficiile scaunelor din punct de vedere al siguranței sunt incontestabile, și cu toate acestea mulți părinți le dau voie copiilor să stea orientați spre față prea devreme. Decizia lor este adesea motivată de confort, mai ales când copilul se plânge că nu are suficient spațiu la picioare sau că îi este prea cald din cauza tapițeriei.”, spune Lotta Jakobsson.

Noua generație de scaune Volvo Cars au o tapițerie mult mai confortabilă, realizată din lână în proporție de 80%, datorită căreia scaunele sunt mult mai plăcute la atingere, mai rezistente și se comportă mai bine atât în sezonul rece, cât și în cel cald. De asemenea, scaunele sunt mult mai subțiri, pentru a crește confortul și spațiul pentru picioare.

”Copiii se vor simți mult mai confortabil în noile noastre modele de scaune orientate spre spatele mașinii și părinții vor fi încurajați să mențină scaunele în această poziție mai mult timp. Această decizie va avea un impact direct asupra siguranței copiilor și va sprijini viziunea noastră pentru 2020, conform căreia nici o persoană aflată la bordul unei mașini Volvo nu va fi omorâtă sau grav rănită până în 2020”, a adaugat Lotta Jakobsson, citat de autostiri.ro. 

Volvo Cars (1) Noile scaune sunt concepute pentru nevoile copiilor de diferite vârste și înălțimi:

  • Scaun pentru bebeluși – orientat spre spatele mașinii (până la 13 kg sau 9 luni)
  • Scaun pentru copii – orientat spre spatele mașinii pentru copii de la 9 luni până la 6 luni (sau cel puțin până la 3-4 ani, conform recomandărilor Volvo)
  • Înălțător pentru scaun – orientat spre fața mașinii pentru copiii care au crescut (cu vârsta de 3-10 ani).

Volvo Cars continuă să-și concentreze atenția asupra menținerea scaunelor auto pentru copii orientate spre spatele mașinii pentru cât mai mult timp posibil. Noile scaune au fost dezvoltate alături de unul dintre liderii în producția de scaune de mașină pentru copii, Britax-Römer, și au fost testate la Volvo Cars Safety Centre din Gothenburg, Suedia. Acestea vor fi disponibile în Romania începând cu luna iunie.

Sursa si imagini: comunicat transmis Autostiri.ro

Video: YouTube


Tags: , , , , , , , ,

Category: Noutati, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Mazda CX-5 2021 – conectivitate crescuta

Mazda CX-5 2021 dispune de tehnologia Human Machine Interface (HMI) îmbunătățită pentru un confort mai ridicat și un plus de...

Închide