Victorie surpriză la Romanian Historic Winter Rally 2020

| 12 ianuarie 2020 | 0 Comments

Romanian Historic Winter Rally a deschis pentru al patrulea an consecutiv sezonul în automobilismul sportiv românesc cu o nouă competiție internațională de anvergură, câștigată autoritar de belgianul Charles Munster, potrivit fras.ro.

În vârstă de 18 ani, fiul cel mai mic al campionului național absolut al Belgiei, Bernard Munster, Charles a dominat concursul din Covasna în ambele zile , cu 9 probe speciale câștigate, dintr-un total de 13. Inițial, Charles era anunțat doar copilot pentru tatăl său la această ediție.

Cu Jasper Maelfait în dreapta, Munster a pilotat un Subaru 555 și a încheiat Romanian Historic Winter Rally în 02:54:59,8.

Podiumul de la ediția din acest an a raliului pe zăpadă dedicat automobilelor istorice a fost completat de echipajele Paul Chabloz/Cristophe Revais (BMW 325 iX) și Gerard Marcy/Fabrice Henry (Porsche 911 Safari).

Câștigătorul en-titre Eric Royere a încheiat pe locul 10 în acest weekend, în timp ce Patrick Ferrier, cel care s-a impus la prima ediție a Historic Winter Rally, organizată în 2017, a fost al 16-lea. Câștigătorul din 2018, Laurent Battut, a încheiat pe 8 în acest an, conform fras.ro.

La această ediție au luat startul un total de 48 de echipaje cu sportivi din Belgia, Franța, Luxemburg, Elveția, Cehia și România. Singurul sportiv român prezent, Marian Comșa, din postura de copilot, a părăsit competiția alături de pilotul Fred Rosatti în timpul probei speciale numărul 10. În total, 41 de echipaje au reușit să ajungă la linia de finiș.

Cursa a avut patru echipaje de deschidere, dintre care două au fost românești. Bogdan Moldovan și Sergiu Rogozan au fost forelighteri pe un Mitsubishi Lancer Evo VII, în timp ce Constantin Toma și Ciprian Ion au deschis traseul cu un Mercedes Benz 190E, informeaza fras.ro.

Un album de la acest raliu poate fi vazut aici.

Credit foto: Dan Strauti

VIA: fras.ro


Tags: , , , , ,

Category: Classic cars, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Mazda continuă să ofere experiențe e-Sports electrizante: Mazda – RX-Vision GT3 Concept

Mazda RX-Vision GT3 Concept Online Oportunitatea de a participa la campionatele FIA Gran Turismo Noul model de curse virtual Mazda,...

Închide