Trofeul Rasnov 2011: “Doar” 78 de inscrisi

| 1 octombrie 2011 | 5 Comments

Ne indreptam cu pasi repezi spre un record de participare al ultimilor ani, in materie de curse de viteza in coasta, lista de start pentru prima etapa a dublei de la Rasnov continand 78 de sportivi. Cu 14 mai putini decat numara lista preliminara, dar destui pentru a stabili un record nu numai de la infiintarea Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, in 2004, dar de departe si al curselor de coasta post-decembriste.

Conditii impecabile pentru concurs
Era un lucru cunoscut ca pilotilor din CNVC Dunlop le place cursa de la Rasnov, care se prezinta de fiecare data in conditii impecabile, atat ca traseu, cat si ca organizare, insa apetitul atat de mare pentru participare intrece si cele mai optimiste previziuni. Cu atat mai mult cu cat este ultimul weekend al sezonului CNVC Dunlop, unele titluri sunt deja decise, iar bugetul este uneori stramtorat pe final de an. Vor fi la start 14 masini inscrise la grupa “Istorice”, unde avem parte de unele noutati, 36 la grupa H, 16 la grupa A, 10 la grupa N, respectiv doua monoposturi inscrise la grupa D.

Lucien Hora si Paul Andronic in duel pe “Valea Cetatii”
Niciunul din actorii principali ai stagiunii 2011 nu lipseste si, cu toate ca si-a adjudecat deja titlul de campion absolut, resiteanul Lucien Hora a facut tot posibilul pentru a lua startul pe “Valea Cetatii”, la fel ca si vicecampionul Paul Andronic, cel care a incheiat de mult si socotelile grupei H, unde este campion. O lupta care se anunta captivanta este cea pentru titlul de campion al grupei N, unde Christian Nistoran si Catalin Cismaru isi disputa intaietatea, fiind extrem de greu de ales un favorit.

Sarea si piperul disputa din grupa I si A

O alta disputa de interes este cea a grupei I, categorie pe care nu multi ar fi pariat ca va da nastere la lupte atat de pasionante. Gunther Graef are aici un avans de 5 puncte si prima sansa la titlu, in fata lui Lorincz Borbely, in timp ce pentru treapta a treia a podiumului Dan Spuderka si Eduard Tontsch au pornit deja disputa, din cursele de la Ranca. Brasoveanul Lucian Boroianu spera sa-si adjudece titlul grupei A pe teren propriu, iar daca totul decurge conform planului, reeditarea titlului din 2009 este o simpla formalitate, gratie celor 31 de puncte avans.

Intrecerea debuteaza la ora 8:30 cu recunoasteri, antrenamentele cronometrate (doua manse) se disputa incepand cu 10:00, iar cele doua manse de concurs sunt programate pentru 13:00, respectiv 14:30.

Etapele a XV-a si a XVI-a ale Campionatului National de Viteza in Coasta – Dunlop 2011 sunt organizate sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv si sunt sustinute de:
Consiliul Local si Primaria Rasnov, in calitate de partener oficial
Contempo Cars – dealer BMW Brasov, in calitate de partener principal
Kampur Service Brasov, in calitate de partener
Un eveniment organizat cu sprijinul Inspectoratului Judetean de Politie Brasov, Inspectoratul Judetean de Jandarmi Brasov, Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta Brasov.

Trofeul Rasnov – date tehnice
Traseu: Valea Cetatii, 4,2 kilometri
Diferenta de nivel: 271 de metri
Panta medie: 5,5 %
Panta maxima: 8,4 %
Zona de incalzire: 400 metri

Trofeul Rasnov – Program:
Sambata si duminica, 1-2 octombrie 2011
Orele 8.30-10.00: Recunoasteri cronometrate (cu start la 30 de secunde)
Orele 10.00-11.30: Antrenamente cronometrate – mansa I
Orele 11.30-13.00: Antrenamente cronometrate – mansa II
Orele 13.00-14.30: Prima mansa de concursa
Orele 14.30-16.00: A doua mansa de concurs
Orele 18.00: Afisarea rezultatelor definitive
Orele 18.00:Festivitatea de premiere

Multumim Adrian Diaconescu
Ofiter de presa


Tags: , , , , , , ,

Category: Altele, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Mazda începe producția modelului MX-30, prima mașină electrică a companiei

Primul vehicul electric Mazda, un SUV versatil și elegant

Închide