Trofeul Dacii Liberi 2017, off-road zi si noapte

| 14 mai 2017 | 0 Comments

Cea de a doua etapă din Campionatul Național de Off Road al România 2017, Trofeul Dacii Liberi – Slanic Moldova este gata de start. In perioada18-21 mai peste 60 de echipaje iau startul in aceasta competitie cu gandul de a ocupa o pozitie  cat mai buna in clasamentul general al campionatului.

După etapa de la Sighişoara, primii clasati la fiecare clasa de concurs sunt la diferenta mica de puncte, altii s-au ales cu rezultate nesatisfăcătoare si au convingerea ca pot realiza mai mult, iar ghinionistii cu pagube serioase la maşini vin cu gandul sa recupereze cat pot de mult din punctele pierdute.

Pentru aceasta etapa, ajunsa la a treia editie, cluburile Offroad Vaslui și Offroad Dacii Liberi Bacău si-au adunat fortele si priceperea pentru organizarea acestui eveniment de la Slănic Moldova, cu a sa Nemira, zonă care a urcat rapid în topul preferințelor pasionaților de off-road din Romania.

E un tărâm unde munții nu sunt prea înalți, dar au urcușul greu și văile adânci, munti din care izvorăsc cristaline şi sprinţare apele Ciungetului, Dofteanei şi Slănicului, unde apele sunt vii, unde vântul șuieră ca un nebun, iar pâraiele îl îngână cu spor.

Prima zi a competitiei, joi 18 mai,  este rezervata treburilor administrative, inscrierea concurentilor, verificarea tehnica a vehiculelor, cazarea concurentilor si a insotitorilor. Este o buna ocazie pentru amatorii de poze cu masini spectaculoase si inca curate si autografe de la echipajele participante.

Vineri, 19 mai, incepe cursa de zi si de noapte. Dimineata la ora 9:45 se dă startul primei manse de concurs, traseu TROPHY, urmând ca dupa masa de seara la ora 21 să se pornească în mansa a doua, proba specială Noaptea Nemirei, în care echipajele își vor testa abilitățile de orientare și navigare înfruntând întunericul.

Ziua de sambata, 20 mai, nu este nici ea usoara. Dificultatile din traseu vor fi amplificate de oboseala primei zile de concurs. Primul start este anuntat pentru ora 10. Echipajele vor alerga in doua manse, traseul TROPHY si proba superspeciala TRIAL.

Ultima zi a evenimentului Trofeul Dacii Liberi , duminica 21 mai, este dedicata festivitatii de premiere anuntata pentru ora 10:30.  Vor fi premiate cele mai bune 3 echipaje de la fiecare clasă. În plus, toți cei care au izbutit să învingă traseele Nemirei vor primi o diplomă de participare.

Pentru publicul pasionat de off-road organizatorii anunta in fiecare zi zone de interes pe traseul TROPHY si superspeciala TRIAL unde spectatorii vor vedea probele extreme la care pilotii si copilotii isi vor demonstra maiestria si masinile lor rezistenta si puterea. Nu vor lipsi trolieri spectaculoase si probe speciale de navigatie.

Competiția este structurată pe trei clase principale, Standard (A și B, capacitatea cilindrică mai mica/ mai mare de 2000 cc), Open și Extrem. Traseele au complexități diferite pentru fiecare clasa de concurs.

Clasa Standard este dedicată celor care au un automobil 4×4 echipat cu anvelope agresive si de preferat dotat cu troliu. La clasele Open și Extrem mașinile sunt modificate atât ca formă, cât și la sistemele de frânare, direcție, suspensie și tracțiune, modificari care sporesc considerabil performanțele de deplasare in teren accidentat, cățărare și anduranța.

Competitia va avea cartierul general in Complexul Hotel Venus din Slanic Moldova, respectiv: secretariatul, biroul de presa, locatia panourilor de informare, parcul tehnic, cazarea concurentilor si a reprezentantilor CNOR si FRAS.

Organizatorii promit o incursiune prin istorie. Se va merge prin Muntii Nemira, pe drumuri de vama, drumuri uitate de oameni si de carti, carari parasite ce au fost batatorite de soldati (in Primul Razboi Mondial) ramasi cu cruci albe pe dealuri, cu poteci ascunse spre izvoare cu viata.

Traseele au fost alcătuite pentru toate cele trei clase Extrem, Open și Standard dintr-o serie de drumuri forestiere și de exploatare care șerpuiesc pe versanții Nemirei în zona Pasului Oituz. Membrii cluburilor Offroad Vaslui și Offroad Dacii Liberi Bacău, au avut parte de o adevărată lecție de istorie când au parcurs zona pentru a scrie road-book-urile.

Testul trecatorilor, al vailor, al apelor si al muntilor! Testul celor mai bravi, in Noaptea Nemirei ! Acestea sunt cateva cuvinte care pot caracteriza Trofeul Dacii Liberi.

Program

 

 • 14:00 – 22:30 – Inscrierea concurentilor, verificarea tehnica a vehiculelor, cazarea concurentilor si a insotitorilor.
  19:30 – Cina

   

 • 7:00 – 8:00 – Inscrierea concurentilor, in conditiile art. 2
  7:00 – 9:00 – Micul dejun
  9:15 – 9:30 – Briefing
  9:45 – Start stagiu de traseu TROPHY
  18:30 – 20:00 – Cina
  20:30 – 20:45 – Briefing
  21:00 – Start stagiu de traseu”NOAPTEA NEMIREI”
 • 7:30 – 9:30 – Micul dejun
  9:30 – 09:45 – Briefing
  10:00 – Start stagiu de traseu TROPHY
  10:15 – Probă superspecială TRIAL pentru sectiunile STANDARD A si STANDARD B
  18:30 – Probă superspecială TRIAL pentru sectiunile OPEN si EXTREM
  21:30 – Dacii Liberi Party
 • 7:30 – 9:30 –  Micul dejun
  10:30 – Premierea campionilor

Calendar CN Off-Road 2017

Etapa 1/ 20 Apr – 23 Apr/ Sighisoara Off-Road Trophy/ Sighisoara

Etapa 3/ 08 Iun-11 Iun/ 4×4 Bucovina/ Radauti

Etapa 4/ 20 Iul-23 Iul/ CORB44 Adventure Days/ Targoviste

Etapa 5/ 24 Aug-27Aug/ Cupa Banca Transilvania/ Cluj (Deva)

Etapa 6/ 21 Sep-24 Sep/ T44 Trophy/ Slanic Prahova

Etapa 7/ 12 Oct-15 Oct/ GTC Trophy – Ziua Cea Mai Lunga/ Sarata Monteoru

Printre sporturile cu motor din Romania Campionatul National  de Off-Road are cea mai proaspata istorie competitionala. Organizat de Comisia Nationala de Off-Road CNOR sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv FRAS, campionatul a ajuns la cea de a 8-a editie in 2017.

Sponsorii campionatului din acest an sunt : BERGENBIER, ANCONI GROUP, BEST TOOLS, GTC AUTO.

Text si foto: Andrei Gemes


Tags: , ,

Category: Altele, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Goodyear confirmat drept furnizorul oficial de anvelope pentru Pure ETCR

Goodyear urmează să dezvolte pentru Pure ETCR o anvelopă care va încorpora o combinație de tehnologii inspirate de cele mai...

Închide