TRANSCARPATIC Rally Raid: Marco Tempestini şi Roxana Ciuhulescu câştigă Superspeciala

| 22 septembrie 2015 | 0 Comments

Prima probă a competiţiei TRANSCARPATIC Rally Raid, Superspeciala din Braşov, a fost câştigată de echipajul Marco Tempestini / Roxana Ciuhulescu (#124 – IsuzuDmax). Acest echipaj a fost urmat de Guido de Sabbata / Stefano Rom (#128 – Mitsubishi Pajero) şi Adrian Rusu / Radu Ilea (#160 – Opel Frontera).

„Romania are un potenţial mare pentru a organiza şi desfăşura astfel de competiţii. Prezenţa echipajelor din Italia, Rusia sau Israel confirmă acest lucru. Navigatorul meu este Roxana Ciuhulescu, ambasador FRAS, alături de care promovăm şi susţinem competiţiile de tip rally raid. Această competiţie rămâne pentru mine un test dar şi un bun antrenament. În funcţie de cum vor decurge lucrurile, voi vedea ce voi face pe viitor în acest sens. Este o competiţie aparte, placută, interesantă la care particip cu plăcere,” a declarat liderul competiţiei Marco Tempestini.

Câştigatorul ediţiei din anul 2014, Roberto Camporese a avut un start bun, însă problemele de electronica ale autovehiculului nu i-au permis ocuparea unei poziţii agreabile, la finalul etapei clasându-se pe locul 14. O surpriză placută rămâne evoluţia echipajului Mihai Hanganu / Daniel Voinea (#120 – Polaris RZR XP 900) care ocupă locul 7 in clasamentul general. Ritmul impus de Mihai Hanganu a fost alert, plin de aplomb.

Dacă motoarele sau maşinile i-au facut pe copii să viseze la ştafeta de mâine, Aro Super Rally al echipajului braşovean Mihai Leonte / Mihai Stoica i-a fermecat pe cei care au renunţat la trotineta sau bicicletă pentru câteva clipe. Poză după poză, vehiculul braşovenilor şi-a câştigat un loc in inima copiilor şi doar mascota echipei Haiducii Wheels, un superb papagal i-a desprins de bolid. Din păcate echipajul Mihai Leonte / Mihai Stoica a abandonat pe timpul probei speciale.

„Am luat startul fericit de atmosfera de la aceasta ediţie. Am muncit foarte mult la maşină şi ne-am dorit să terminăm concursul. Comportamentul maşinii mi-a arătat că nu am reuşit să găsesc cea mai bună setare la suspensii. Interpretarea greşită a unui reper, viteza destul de ridicată, o manevră îndrăzneaţă a condus la răsturnarea maşinii. Suntem bine, suntem sănătoşi însă direcţia vehiculului a suferit avarii majore pe care nu cred că le vom repara până mâine,” a menţionat pilotul braşovean Mihai Leonte.

La startul acestei ediţii avem şi un buggy al echipajului Doron Heirich / Abraham Zytcer (#112 – Puma). Echipajul din Israel a terminat pe locul 10 prima etapă şi se pregăteşte să atace cu încredere următoarele etape.

„Am mers bine azi deşi câteva probleme de electronica ne-au creat emoţii. Sunt convins că vom reuşi să menţinem un ritm bun care să ne aducă şi o clasare pe măsură. Îmi place foarte mult atmosfera din România şi sunt convins că voi reveni cu plăcere şi la alte concursuri,” a declarat pilotul israelian Doron Heirich.

Primii cinci clasaţi, atât la clasa auto cât şi la moto, au tras la sorţi ordinea de plecare în etapa de miercuri 23 septembrie.

La moto competiţia va fi deschisă de Ionuţ Florea (#15 – KTM), Vlad Tiglariu (#19 – KTM EXR) şi Catalin Badoi (#1 – KTM EXC) iar la auto de Vincenzo Cangi / Paolo Manfredini (#223 – Isuzu Dmax WRC), Marco Tempestini / Roxana Ciuhulescu (#124 – IsuzuDmax) si Guido de Sabbata / Stefano Rom (#128 – Mitsubishi Pajero).

În parcul service frunzele sunt răvăşite de vânt şi de mecanicii care verifica sau repară maşinile sau motoarele.

Urmează provocarea munţilor.

Credit foto: Dan STRAUTI


Tags: , , , ,

Category: Altele, Prima pagina, Special

Citește articolul precedent:
Totul despre anvelopele de iarnă: beneficii, reguli și când trebuie acestea schimbate

Producătorul de anvelope premiat Goodyear amintește tuturor șoferilor că nu ar trebui să aștepte apariția zăpezii sau venirea lui Moș...

Închide