spot_img

Toyota revine in WRC

Yaris WRCToyota a anutat oficial revenirea in Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC). In urmatorii doi ani, Toyota Motorsport GmbH (TMG) va continua programul de testare a automobilului Yaris WRC, pregatind o revenire spectaculoasa in 2017.

Masina superstar

Noul Yaris WRC dispune de un motor turbo cu injectie directa de 1.6 litri, ce dezvolta peste 300 cai putere, in timp ce sasiul sau a fost modelat prin tehnici avansate de simulare, testare si productie.

Dezvoltat si construit in intregime de catre TMG la sediul central din Köln, automobilul a fost deja supus unui program de teste preliminare pe macadam si pietris de-a lungul Europei, creand o fundatie promitatoare pe care se va construi in urmatoarele luni.

In urmatorii doi ani, pe masura ce echipa se apropie de participarea la WRC, masina va fi supusa mai multor programe de testare in numeroase evenimente din Europa, pe diverse suprafete, fiind dezvoltata in continuare de o echipa in crestere de specialisti.

Privind spre viitor

Pe langa imbunatatirea si dezvoltarea Yarisului WRC, TMG doreste sa creeze noi staruri in spatele volanului, odata cu lansarea programului Junior Development Programme.

Primul beneficiar al acestui program este francezul Eric Camilli, de 27 de ani, care a testat deja modelul Yaris WRC. El va fi pregatit de catre experimentatul Stéphane Sarrazin, pilot in echipa Toyota pentru Campionatul Mondial de Anduranta, si veteranul Sebastian Lindholm.

O istorie bogata

Atunci cand Yaris WRC isi va face debutul in 2017, se vor implini aproape 20 de ani de la ultima participare Toyota in Campionatul Mondial de Raliuri (1999).

Acel ultim sezon a marcat a 25-a participare consecutiva a echipei TMG, ce s-a numit mai intai Andersson Motorsport GmbH (dupa numele fondatorului Ove Andresson), si a concurat in WRC sub numele Toyota Team Europe (TTE).

Toyota Team Europe a participat cu modele remarcabile precum Celica Twincam Turbo (alaturi de variantele GT-Four) sau Corolla WRC. Automobilele Toyota au fost conduse de piloti de top precum Carlos Sainz, Juha Kankkunen sau Didier Auriol.

Din 1972, Toyota a prins de 149 de ori podiumul, a avut 43 de victorii, a obtinut 4 titluri pentru soferi si 3 pentru producatori, in Campionatul Mondial de Raliuri. Intr-adevar, o istorie bogata.

VIA: Toyota Romania

Video: YouTube

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,333FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,450AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri