Suzuki Endurance Racing Team câștigă cursa de la Bol d’Or

| 21 septembrie 2016 | 0 Comments
  • Două victorii la clase și două podiumuri pentru Dunlop

Echipa Suzuki Endurance Racing (SERT), campioană a FIM Endurance World (EWC), a câștigat etapa de deschidere a sezonului 2016/17. Anthony Delhalle a preluat conducerea în al patrulea tur de pistă pe cirucuitul francez Paul Ricard. Delhalle, Masson și Philippe și-au păstrat o stare de spirit excelentă pe parcursul întregii curse, ceea ce a dus la o victorie cu un avans de nouă tururi de pistă în fața următorului concurent. Cei de la  Trick Star Racing din Japonia, noi veniți în EWC, au ocupat locul trei în prima lor cursă de 24 de ore. După ce au fost în top trei în prima parte a cursei, partenerii Dunlop de la Honda Endurance Racing s-au retras din cursă cu trei ore înainte de final din cauza unei probleme tehnice la motorul GMT94 Yamaha rezultate în urma a două accidentări din turul 44 al cursei. Echipa și-a revenit totuși și a reușit să termine cursa pe nouă.

Clasa Superstrock din Endurance World Cup a fost câștigată de o altă echipă nouă – – Moto AIN, care s-a luptat din greu timp de câteva ore cu cei de la Tati Team Beaujolais Racing. Un pilot nou în cursele de anduranță, dar un cunoscut al anvelopelor Dunlop, a fost și Alexis Masbou, un pilot obișnuit în World Championship Moto2 GP. Cursa de 24 de ore de aici a fost evident mai lungă decât oricare din cursele sale din Moto2, dar fracezul s-a arătat consecvent pe pistă, adjudecându-și victoria la clasă. Cei de la Tati Team Beaujolais au urcat pe treapta a doua a podiumului.

Motocicleta  212 a celor de la Dunlop Motors Events a concurat folosind următoarea generație de anvelope de curse Dunlop D212 GP Racer care vor fi în curând omologate și pentru condusul de stradă, urmând să fie disponibile pe piață din ianuarie 2017. Anvelopa va fi cel mai nou produs disponibil pentru pasionați. Echipa a terminat pe locul 11 la clasă în pofida unei opriri prelungite pentru reparații ca urmare a unui accident. Piloții au raportat că anvelopa D212 GP Racer este foarte apropiată ca și caracteristici de specificațiile anvelopelor de curse.

În competiția Dunlop Independent Trophy, cei de la Moto AIN CRT au fost cei care au terminat pe cea mai înaltă treaptă, urmați fiind de cei de la  Tati Team Beaujolais Racing și Voelpker NRT48 by Shubert-Motors. Premiul în bani continuă să fie dat pentru cel de-al doilea an consecutiv, recompensând astfel echipele independente.

În campionat, Suzuki Endurance Racing Team a înregistrat maximum de puncte, în condițiile în care cinci echipe de șapte din clasamentul final al etapei de la Bol d’Or au ales să concureze pe anvelope Dunlop.

Jean-Felix Bazelin, Director de operațiuni, Dunlop Motorsport

“Acesta a fost un start excelent de sezon. SERT a avut o cursă perfectă și este bine să îi vezi cum se luptă ca să își apere titlul. GMT94 Yamaha a avut o spectaculoasă revenire după problemele din cursă și este păcat că cei de la Honda Endurance au trebuit să se retragă fără să își arate potențialul. Suntem extrem de încântați că doi noi veniți s-au descurcat atât de bine. Nu este ușor să vii tocmai din Japonia și să participi la o cursă de 24 de ore pentru prima dată, iar cei de la Trick Star nu numai că au terminat această cursă, dar au urcat și pe podium. La fel cei de la Moto AIN CRT au avut o sarcină grea luptându-se cu cei de la Tati Team Beaujolias, dar noua echipă, în formație completă cu pilotul Dunlop de la Moto2, s-a descurcat extraordinar de bine. Trebuie să mulțumim tuturor echipelor noastre care au concurat și care ne-au dat încă un succes în cursele de 24 de ore. Acesta a fost un weekend foarte bun pentru noi. Dunlop a câștigat competiția Bol d’Argent pentru amatori de vineri, două curse clasice Bol d’Or și apoi rezultatul nemaipomenit de ieri.”

Sursa si imagini: comunicat transmis Autostiri.ro


Tags: , , , , , ,

Category: Moto GP, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Campionatul Național de Rally Raid: Baja Satu Mare

26 de echipaje își dispută trofeul Baja Satu Mare, 3 din Cehia, 6 din Ungaria și 17 din România.

Închide