spot_img

Supercar: Gillet Vertigo .5 Spirit – din campionatul FIA GT în garajul tău

Dacă ai Ferrari, Lamborghini sau Porsche în garaj, uită de ele.

În 1994, Gillet Vertigo a realizat recordul mondial la acceleraţie, ajungând de la 0 la 100 km/h în 3,266 de secunde.

Creatorul lui Gillet Vertigo, fostul pilot de curse Tony Gillet, a vrut sa facă o maşină cu care sa aducă adrenalina din cursele de raliu pe şoselele din toată lumea.

Prototipul Gillet Vertigo a fost prezentat la Salonul de la Bruxelles în 1992.

De la omologarea variantei comerciale, în 1994, au fost construite 25 de automobile în atelierul din Belgia. Ultima variantă, Vertigo, avea un motor V6, Alfa Romeo de 3,8 l, cu 340 CP.

În campionatul FIA GT Vertigo este triplu campion mondial în anii 2006, 2007 şi 2008.

Recent, Automobile Gillet şi-au dezvăluit noul Gillet Vertigo .5 Spirit. După aspect, automobilul nu arată deloc rău. Depinde de starea prin care treci când îl priveşti.

Sub capota acestui bolid se ascunde o inimă nouă, un motor Maserati V8 de 4,2 litri ce aruncă prin intermediul unei cutii de viteze secvenţiale în 6 trepte, 420 CP spre jantele de 19″. Suspensia spate este independentă, iar discurile de frână sunt ventilate.

Modelul este construit pe un şasiu din fibră de carbon de 95 de kilograme. Greutatea monstrului este de 950 de kilograme.

Acest model, spune constructorul, poate fi modificat în funcţie de dorinţele cumpărătorului. La comandă, fiecare element al acestui supercar poate fi discutat, studiat, modificat sau adaptat.

Preţul nu a fost comunicat de producător. Acesta ne-a asigurat că este unul extrem de accesibil. Poate cel mai accesibil din clasa sa.

Related Articles

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,301FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,430AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri