spot_img

Ștefan Unchiașu și AVG Motorsport câștigă din nou la Sebring International Raceway

Celebrul circuit Sebring International Raceway este ca o a doua casă pentru Ștefan Unchiașu și AVG Motorsport, campionul din Romanian Endurance Series trecându-și în cont o nou victorie într-o întrecere de anduranță sub egida SCCA alături de Mihai Costin.

Au trecut mai bine de șase ani de la prima victorie românească bifată de Ștefan Unchiașu pe Sebring International Raceway, pista pe care se desfășoară, an de an, legendara întrecere de 12 ore. La două luni de la succesul de adio de pe Palm Beach International Raceway, Unchiașu și Costin s-au reunit pe Mazda Miata de clasă R2 pentru a concura într-o întrecere de 90 de minute ce a avut loc weekend-ul trecut.

Cursa, organizată sub egida SCCA, divizia ce se ocupă de zona centrală a statului american Florida, s-a disputat pe o vreme deosebit de călduroasă, dar asta nu a pus probleme echipajului românesc și nici mașinii, formația AVG Motorsport/ROM Motorsport lucrând constant la îmbunătățirea Mazdei pe care Ștefan o cunoaște mai bine decât pe propriul buzunar.

Calificările au căzut tot pe umerii celui care în 2020 devenea campion la categoria Rookies în cadrul Campionatului Național de Rally-Raid, Unchiașu reușind al șaptelea timp pe o grilă ce număra, în total, 41 de mașini. Printre acestea s-au găsit, într-un număr covârșitor, modele Mazda Miata, dar au mai luat startul și BMW-uri, Volkswagen-uri și chiar și o Mazda RX7.

Dovedindu-și viteza și rezistența excepționale, Unchiașu a pornit în cursă și și-a croit drum prin pluton, echipajul cu numărul 90 de concurs ajungând până pe poziția a doua în ierarhia generală în scurt timp. Cum Mazda din frunte era mai rapidă, fiind înscrisă și la o altă categorie, echipajul AVG Motorsport/ROM Motorsport a încheiat cursa pe poziția a doua, respectiv pe primul loc în cadrul clasei R2.

Mergând constant, dar și rapid, Unchiașu a reușit un etalon personal în 1:23.080, la doar câteva zecimi de cel mai rapid tur din cursă al mașinii care a terminat pe prima poziție. La final, diferența dintre mașinile de pe primele două poziții a fost de mai puțin de 20 de secunde și doar 37 de mașini din cele 40 câte au pornit au și reușit să ajungă la sosire.

Cursa de pe Sebring International Raceway a reprezentat un bun antrenament în condiții de vreme călduroasă pentru Ștefan care se pregătește să-și continue parcursul în Romanian Endurance Series, în weekend-ul 25-26 iunie, pe circuitul Transilvania Motor Ring.

Credit foto: AVG Motorsport, FastRacePhotos.com

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -spot_img
15,357FaniÎmi place
699CititoriConectați-vă
1,130AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -spot_img
- Partener – GT Auto Club Sportiv -spot_img

Parteneri Autostiri