spot_img

Statul vrea să aducă bani la buget din cauciucuri de iarnă!

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a lansat în dezbatere publică un nou proiect de ordonanţă care prevede obligativitatea echipării autovehiculelor cu anvelope de iarnă în sezonul rece şi estimează că statul va încasa TVA de 445 milioane euro din vânzările de cauciucuri.

După dezbaterile îndelungate din noiembrie, în urma cărăra s-a hotărât ca obligativitatea cauciucurilor să fie aplicată doar în cazul transportatorilor, ministrul Boagiu s-a gândit că TVA-ul încasat din urma vânzărilor cauciucurilor de iarnă, ar fi un venit facil pentru Stat.

În România este înmatriculat un parc de 5,38 milioane de vehicule.  Prevederile ordonanţe urmează să fie aplicate pentru aproximativ 4,28 milioane vehicule, din care 70.000 reprezintă parcul aflat în dotarea instituţiilor publice, Diferenţa de 4,21 milioane autovehicule care aparţin diverselor persoane fizice şi juridice ar reprezenta un efort de 1,85 miliarde euro, din care ar reveni bugetului de stat numai din TVA încasat suma de 445 milioane euro, ceea ce înseamnă venituri suplimentare la bugetul de stat şi nu cheltuieli„, se arată în nota de fundamentare a acesteia.

Astfel, politicienii noştrii demonstrează încă o dată că pot gasi soluţiile cele mai simple pentru a aduce bani la buget!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,346FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,380AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri