Spectacol garantat: 49 de inscrisi pentru Tess Rally Romtelecom

| 7 martie 2014 | 0 Comments

Campionatul National de Raliuri Dunlop 2014: Tess Rally Romtelecom, etapa inaugurala a sezonului

Cei mai buni piloti ai Campionatului National de Raliuri Dunlop se pregatesc pentru Tess Rally Romtelecom, etapa inaugurala a sezonului, care promite un spectacol frumos in penultimul weekend din martie. 50 de echipaje au confirmat pana acum prezenta la start, in frunte cu Francois Delecour/Dominique Savignoni, campionii din ultimele doua sezoane, care sunt si mari favoriti la castigarea intrecerii brasovene, alergand cu aceeasi masina care le-a adus dominatia suprema in campionat in ultimii doi ani, Peugeot 207 S2000, potrivit comunicatului remis Autostiri.ro. Lista inscrierilor pentru Tess Rally Romtelecom .

Pleiada de masini de ultima generatie, S2000 si R5, este deschisa de Francois Delecour, cel care poarta numarul 1 si este eternul favorit la victoriile de etapa. Fostul vicecampion mondial a confirmat prezenta cu un Peugeot 207 S2000, adus de italienii de la Munaretto, in timp ce vicecampionul Romaniei, David Botka, cel care a anuntat ca nu va face sezon complet in 2014, va fi si el prezent, cu acelasi model ca si Delecour. Un alt pilot care va folosi in premiera un 207  S2000 al firmei franceze este Simone Tempestini, care, in ciuda celor doar 19 ani, beneficiaza, pe langa un sezon cu material de top in Romania si de un program extins in Campionatul Mondial de Raliuri si in cel European.

Cel de-al patrulea S2000 va fi pilotat de brasoveanul Dan Girtofan, care ramane in echipaj cu Adrian Berghea, folosind o Skoda Fabia S2000, in timp ce Marco Tempestini si Edwin Keleti vor pilota cele mai noi creatii ale celor de la M-Sport, Ford Fiesta R5.

Bogdan Marisca a confirmat si el participarea, insa clujeanul nu poate raspunde la intrebarile legate de materialul de concurs si de noul navigator, singura certitudine in ceea ce il priveste fiind participarea la clasa 2. Sebastian Barbu, castigatorul categoriei doua roti motrice la Raliul Sibiului de anul trecut, trece direct la clasa regina, urmand sa evolueze cu Mitsubishi-ul Lancer Evo X R4 pilotat anul trecut de Vali Porcisteanu, marele absent de pe lista de start si va face echipaj cu Sergiu Itu. Cu aceeasi masina va alerga si dublul campion national Gergo Szabo, care a anuntat ca va aduce si el in sezon un model S2000, o Skoda Fabia, cu care va lua startul la trei etape.

Adrian Raspopa este favoritul clar la categoria masinilor cu doua roti motrice, la bordul unui Citroen DS3 R3, iar Raul Badiu va debuta cu un Renault Clio R3, masina care a castigat de trei ori campionatul la aceasta categorie si model care si-a adjudecat toate cele 5 titluri de la infiintarea clasamentului, in 2009. Pilotii Napoca Rally Academy Vlad Cosma si Florin Tincescu vor lua startul cu masini Citroen C2R2, putand avea si ei un cuvant important de spus in economia acestui clasament, unde gasim si doua modele Renault Clio S1600 pilotate de Silviu Dumitrescu, respectiv de bulgarul Boris Grigorov.

Tess Rally Romtelecom este programat intre 20 si 22 martie, principalele puncte de atractie fiind Prezentarea oficiala, ce va avea loc joi 20 martie, de la ora 19:30, in Piata Sfatului, Romtelecom Brasov Rally Show, programat vineri 21 martie, de la ora 20:14 si proba speciala Poiana, cu startul din Livada Postei, sambata 22 martie, de la ora 9:16, respectiv 16:27.

Tess Rally Romtelecom este organizat cu sprijinul Primariei si Consiliului Local Brasov si este sustinut de Romtelecom – partener principal si de partenerii oficiali Tess Brasov – distribuitor Volkswagen si Audi, Lubexpert – importator si distribuitor Mobil 1 in Romania si Hotel Aro Palace.

Despre Romtelecom: Cu o expertiză de peste 80 de ani pe piaţa românească de telecomunicaţii, Romtelecom ofera astăzi o gamă completă de servicii de comunicare şi divertisment pentru toate nevoile unei gospodării, cu pachete personalizate de televiziune, internet şi voce. La finalul celui de-al treilea trimestru al lui 2013, Romtelecom avea peste 4,8 milioane de abonamente în portofoliu, pentru servicii de televiziune, internet în bandă largă şi voce, precum şi soluţii complexe de business ICT.

Despre Tess Braşov:  Compania TESS a fost infiintata pe 14 mai 1991, avand o experienta de peste 20 de ani in domeniul auto. Din anul 1998 este dealer autorizat pe zona Brasov – Sibiu pentru concernul german Volkswagen AG, prin intermediul importatorului direct PORSCHE ROMANIA. TESS urmăreşte conceptul modern de “dealer full service”, oferind clienţilor săi consultanţă competentă şi servicii de calitate, toate într-un singur loc, de la achiziţionarea până la întreţinerea şi repararea unui autovehicul. Service-urile TESS sunt utilate cu aparatură de ultimă generaţie, în conformitate cu cele mai înalte standarde occidentale, cu ateliere de reparaţii mecanice şi electrice, tinichigerie-vopsitorie, staţie ITP, depozite piese de schimb şi spălătorie automată, adresându-se în mod egal oricărui tip de autovehicul.

Despre Lubexpert:  Lubexpert Romania SRL este importator si distribuitor autorizat ExxonMobil, pentru piata din Romania, al lubrifiantilor Mobil. Compania distribuie produse Mobil de inalta calitate – lubrifianti de motor si transmisie pentru autoturisme si camioane, lubrifianti pentru diverse aplicatii industriale, unsori, lichid de frana, antigel si alte produse speciale. Furnizeaza servicii complete de asistență tehnică pre și post vânzare având personal special  pregătit pentru a oferi servicii de consultanță cu privire la lubrifianții comercializați de ExxonMobil și la aplicațiile acestora. Departamentul tehnic oferă la cerere servicii de monitorizare tehnică performantă atât a produselor livrate cât și a utilajelor și instalațiilor partenerilor. Lubexpert Romania SRL are în prezent o logistică solidă,  care ii permite livrarea mărfii pe întreg teritoriul țării în maxim 24 de ore de la comandă.

Tess Rally Romtelecom este organizat de catre Clubul Sportiv Auto Blic Brasov, sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, cu sprijinul: Serviciului de Politie Rutiera Brasov, Serviciului de Politie Rutiera Prahova, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Brasov, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Prahova, a Gruparii de Jandarmi Mobile Brasov si a Gruparii de Jandarmi Mobile Prahova.

Sursa: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Category: Prima pagina, Rally

Citește articolul precedent:
Mazda începe producția modelului MX-30, prima mașină electrică a companiei

Primul vehicul electric Mazda, un SUV versatil și elegant

Închide