spot_img

Special. VALLINO CHALLENGE – etapa a 6-a a Campionatului Naţional de Slalom Paralel

Chiar dacă nu au arătat, organizatorii acestui eveniment au avut suficiente emoţii la debutul acestei etape desfăşurată în data de 23 octombrie la Sibiu.
Competitorii şi-au întrebuinţat serios veleităţile de pilot. Spre deliciul spectatorilor, aceştia au trebuit să se lupte şi cu porţiunile de traseu umed. Aceste porţiuni erau ca un magnet pentru piloţi. Odată intrat cu viteză în acel tronson, maşina “aluneca” ca pe o suprafaţă de gheţă.

Disputele au fost acerbe. Piloţii au încercat să smulgă tot ce putea da o maşină. Strategiile se modificau în funcţie de timpii scoşi. Eventualele probleme mecanice sau electrice, erau rezolvate cu maxim de operativitate. Iar frământările nu au fost puţine mai ales atunci când îţi cedează câte un telescop, nu ai cu ce să-l înlocuieşti şi trebuie să-ţi redefineşti cu totul strategia de participare.

Comisarii şi arbitrii de traseu au trebuit să facă faţă şi copiilor curioşi care-i asaltau cu întrebări.

Evenimentul a avut şi o pată de culoare. Trei persoane care au participat şi au completat un talon, în urma extragerii, au câştigat un tur cu Vali Porcişteanu. Senzaţiile pe care le-au avut “Nu pot fi descrise. A fost ceva de vis, ireal. Chiar dacă am avut un sentiment de frică, chiar dacă emoţiile m-au copleşit, datorită modului cum a condus pilotul, am trecut peste acel moment. A fost fantastic”, îmi declara unul dintre norocoşi.

Tempesta a fost învins de Vali nu numai în cursă. Acesta a mai “suferit” o înfrângere la festivitatea de premiere. Vali a pus pe el “tunul” de şampanie.

Imediat după festivitatea de premiere l-am abordat pe Vali Porcişteanu.

Auto24.bv.ro: Felicitări pentru modul de organizare a acestui eveniment. Felicitări pentru locul 1 ocupat în cadrul acestui eveniment. Cum s-a simţit azi Vali, vicecampionul României în CNR, în calitate de organizator?

Vali Porcişteanu: Un pic cam agitat, pentru că a fost şi concurenţă în acelaşi timp şi mi-am dorit să iasă totul bine atât pe plan organizatoric cât şi pe planul sportiv. Am făcut o cursă bună. Am avut ceva probleme înainte de această cursă pe care mă bucur că am reuşit să le rezolv. Totul a fost bine. Organizarea a fost bună, zic eu. Am oferit foarte multe premii. Mi-am dorit să fie un pic altfel faţă de o etapă normală de slalom paralel. Sper să fie toată lumea mulţumită şi să aprecieze toate eforturile pe care le-am făcut.

Auto24.bv.ro: După numărul mare de spectatori care au asistat de pe margine la această etapă ai parte de un debut, în calitate şi de organizator, spectaculos, frumos. Ce obiective are Vali pentru viitor?

Vali Porcişteanu: M-am gândit un pic cu tristeţe la acest eveniment. O parte foarte mare din bani a provenit din susţinerea noastră, cu bani de acasă, din păcate. Ne-am dorit foarte mult să facem acest eveniment şi am reuşit. Am avut parte de o vreme frumoasă, ne aşteptam să fie frig şi ploaie. Multă lume prezentă cărora doresc să le mulţumesc. Am avut 38 de concurenţi la start. Toate evenimentele au fost pozitive, fapt ce ne-a ajutat să terminăm cu bine.


Auto24.bv.ro: Pe lângă sacrificiile financiare am observat şi un alt fel de efort făcut de Vali. Unul aparte, generos. Ai un suflet mare, un caracter deosebit. Ai piloţi pe care-i consiliezi şi care, probabil, te vor urma în CNR. Aici te-am observat în timp ce le acordai sfaturi tactice unor piloţi deosebit de talentaţi şi de mare perspectivă: Octavian Tîrnovean şi Liviu Cana.


Vali Porcişteanu: Cu buget nu pot să-i susţin. Îi susţin în schimb cu tot suportul tehnic, îi ajut să-şi perfecţioneze stilul de pilotaj, să compenseze lipsa suportului tehnic cu cea a talentului, cu cea a strategiei de abordare a unei competiţii, a unei curse. Dacă a-şi avea resurse financiare cu mare plăcere ia-şi ajuta. Pentru moment nu pot însă. Am avut şi eu multe probleme financiare datorită cărora nu ar fi trebuit să organizez această etapă. Dar am promis că o fac şi mi-am dorit să se desfăşoare.


Auto24.bv.ro: Chiar dacă a-i avut aceste probleme, din fericire nu s-au reflectat asupra acestui eveniment. Cu toate greutăţile pe care le-au avut Vali, Dan şi Alina, evenimentul a fost de excepţie. Îţi mulţumim pentru răspunsurile acordate. Îţi ţinem pumnii. Să dea Dumnezeu, la anul, să fi campion naţional! Numai bine.


Vali Porcişteanu: Mulţumesc tuturor celor care ne-au sprijinit. Mulţumesc celor care au participat la acest eveniment.


Chiar dacă a-şi fi dorit să-i mai adresez o întrebare lui Vali, a trebuit să-l las în seama celor care-l asaltau pentru un autograf sau o poză.

A fost o zi frumoasă în care talentul şi ambiţia piloţilor au contribuit din plin la reuşita acestui eveniment. A fost o etapă superbă care a reuşit să strângă un număr important de competitori şi de spectatori.

Felicitări tuturor celor care s-au implicat în organizarea şi desfăşurarea acestei etape.

Related Articles

1 COMENTARIU

  1. Multe evenimente sportive la sfarsit de saptamana. in alte publicatii nu s-a scirs nimic despre acest eveniment. Pacat. Se pare ca a fost mai mult decat spectaculos. Pe viitor, daca stiu din timp unde se tine o astfel de competitie, voi merge sa o vad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,317FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,420AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri