spot_img

Special. Vali Porcişteanu: Am câştigat titlul de vicecampioni naţionali prin luptă pe probele speciale

După un sezon competiţional în care nu de puţine ori s-au confruntat cu greutăţi financiare şi tehnice, echipajul cu numărul 25 a păşit în arena privilegiată a campionilor. Tenacitatea, perseverenţa, voinţa, încrederea, talentul a determinat o clasare merituoasă, echipajul 25 reuşind, nu fără peripeţii, să ocupe locul 2 în clasamentul general FIA – CNR Dunlop 2010.

Destinul le-a rezervat o colaborare cu un nou partener, Prista Oil, distribuitorul oficial al Valvoline în ţările din Estul Europei, care s-a alăturat efortului celor de la Vallino şi Colina Motors.

Chiar dacă Vali Porcişteanu este implicat în organizarea evenimentului “VALLINO CHALLENGE” a 6-a etapă din Campionatul Naţional de Slalom Paralel, care se va desfăşura în 23 octombrie la Sibiu, acesta a găsit timpul necesar să ne răspundă la următoarele întrebări:

Auto24bv.ro: Felicitări pentru locul ocupat în CNR. Ai ajuns vicecampion luptând doar pe probele speciale. La Iaşi, deşi ai fi putut să depui o contestaţie, ai preferat totuşi să n-o faci. Ce consideri că poate fi îmbunătăţit, schimbat, modificat în regulamentul FRAS?

Vali Porcişteanu: Da, aş fi putut depune acea contestaţie dar totuşi am ales ca titlul din acest an să fie decis prin lupta pe probele speciale de pe tot parcursul sezonului. Nu cred că ar trebui modificat ceva în regulament în acest sens. Acolo scrie că orice abatere de la traseu se consideră “service interzis” şi este sancţionată cu excludere. In schimb sunt foarte sigur de un singur lucru : dacă eu aş fi făcut o astfel de greşeală nu m-ar fi iertat nimeni niciodată!

Auto24bv.ro: Ce se va întampla cu materialul de concurs,  ai de gând să-l schimbi?

Vali Porcişteanu: Există ceva “gânduri” către un model S2000. Deocamdată nu vreau să-mi fac speranţe prea mari, aştept să văd cum va evolua acest proiect (n.r: colaborarea cu Valvoline). Dacă nu vom reuşi, continuăm cu aceiaşi maşină.

Auto24bv.ro: Crezi că prezenţa unor piloţi străini a fost sau nu benefică în CNR?

Vali Porcişteanu: Intotdeauna am spus-o şi am s-o repet ori de câte ori va fi nevoie! Venirea străinilor la noi în campionat a fost un mare plus şi a reuşit să ridice nivelul competiţional foarte mult. Sincer nu vreau să mă gândesc cum s-ar fi mers în prezent daca ar fi existat la start doar piloţi români. Eu sincer sunt foarte fericit că am avut adversari puternici şi astfel mi-am putut îmbunătăţi performanţele sportive.

Auto24bv.ro: Există un curent puternic al fanilor care îşi doresc, chiar şi în postura de vicecampion, să vă păstraţi numărul „25” şi anul viitor. Crezi că este posibil să le îndepliniţi această “dorinţă”? .

Vali Porcişteanu: 2010 este al 5-lea an consecutiv în care alergăm cu numărul de concurs 25. Acest număr reprezintă ziua mea de naştere. Sincer cred că mi-aş dori să îl păstrez şi în 2011, dar parcă a venit vremea să mai facem o schimbare. Din momentul în care ne vom alinia în totalitate la normele FIA va dispărea această metodă de alegere preferenţială a numerelor de concurs.

Auto24bv.ro: Ce reprezintă pentru tine 8 ani de motorsport?

Vali Porcişteanu: Aceşti 8 ani reprezintă cariera mea de pilot, în care, în toţi aceşti ani am evoluat şi am crescut pas cu pas începând de la Dacia Nova, apoi Citroen Saxo, Mitsubishi Evo 7 până la Mitsubishi Evo 9. Am avut mari satisfacţii şi rezultate pozitive încă de la debut. Cea mai importantă performanţă din Campionatul Naţional a fost victoria de etapă de la Braşov din 2009. Acum ne bucurăm de titlul de vicecampioni naţionali, care cred că este un rezultat extraordinar având în vedere toate problemele întâlnite în decursul acestui sezon competiţional.

Auto24bv.ro: Care este nivelul competiţional la care îţi doreşti să ajungi să participi şi ce planuri de viitor ai?

Vali Porcişteanu: Mi-aş dori să am la dispoziţie un buget care să-mi permită să mă bat la vârf fără să mai fac compromisuri. Cred că următorul “pas”, după câştigarea titlului de campion naţional ar fi participarea în cât mai multe etape de Campionat European.

Vă aşteptăm la “VALLINO CHALLENGE” pentru a urmării demonstraţiile de măiestrie ale piloţilor şi duelurile dintre echipaje.

In încheiere aş dori să le mulţumesc tuturor celor care ne-au ajutat, susţinut şi au crezut în noi pe tot parcursul sezonului 2010.

Auto24bv.ro: Mulţumim pentru timpul acordat. Din partea noastră şi a cititorilor multă baftă. Vom fi prezenţi la Sibiu şi nu numai, pentru a veni cu date şi detalii referitoare la evoluţia voastră şi a celor care se dedică acestui sport. Numai bine.

Related Articles

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,333FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,450AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri