spot_img

Special. Interviu Octavian Tîrnovean – campion la clasa juniori: “Sper să ne vedem la anul şi în competiţiile mai mari”

La Vallino Challange, etapa a 6-a din cadrul Campionatului Naţional de Slalom Paralel, i-am urmărit evoluţia unuia dintre cei mai talentaţi piloţi ai momentului. Octavian Tîrnovean alias Octy are un palmares de invidiat la nici 18 ani.

Acest tânăr are  prezenţe notabile în rallycross şi slalom paralel. Este un tânăr plin de viaţă, determinat, talentat, capabil să asimileze tehnici şi tactici în timp scurt. Exploziv în cursă, temperamental, ştie cât şi cum “să stoarcă” dintr-o maşină. Este genul de pilot care îşi calculează fiecare şansă. Îşi cunoaşte atât limitele lui cât şi ale unei maşini.

Octy a avut amabilitatea să ne răspundă la câteva întrebări:

Auto24.bv.ro: Felicitări pentru modul de comportare pe probe. Cum te simţi aici?

Octavian Tîrnovean: Competiţia este foarte frumoasă, la fel ca şi vremea. Sper să câştig din nou titlul de campion la juniori, să mi-l păstrez pe cel de acum doi ani şi de anul trecut. Aici, o clasare pe locul cinci este suficientă pentru a-mi pune în palmares încă un titlu de campion. Mă simt bine. Genul acesta de probe îmi vine ca o mănuşă.

Auto24.bv.ro: După modul temperamental de abordare a manşelor, ai toate şansele să-ţi păstrezi titlul. Dacă ar fi să alegi între macadam şi asfalt?

Octavian Tîrnovean: Momentan a-şi alege macadam. Am mai multă experienţă în macadam, îmi place foarte mult. Probabil că la un moment dat voi alerga şi pe asfalt. La acest capitol mai am nevoie de experienţă. Antrenamentele şi competiţiile mi-ar conferii şi doza de rapiditate pe asfalt.

Auto24.bv.ro: Din câte am observat spectatorii agreează mai mult macadamul datorită spectacolului. Nu întâmplător, în Spania, după o pauză de 14 ani, organizatorii competiţiei au reconfigurat traseul. Acest fapt a fost făcut tocmai pentru a alterna probele de macadam cu cele pe asfalt.
Ce-l ajută pe un pilot pe macadam: tehnica sau viteza?

Octavian Tîrnovean: Aici depinde ce compromis vrei să faci. Dacă vrei să oferi spectacol sau dacă vrei să mergi tare. Eu am ajuns la concluzia că trebuie să adopt stilul curat, cu toate că este macadam. Cu Opelul pe care-l am nu pot să “merg de-a latul” cum a-şi merge cu o maşină mai tare – cu tracţiune integrală şi să scot şi un rezultat bun.


Auto24.bv.ro: Da, un pilot are nevoie şi de o maşină adecvată, cu ajutorul căreia să faci un pas spre înalta performanţă. Legat de aceasta. Crezi că la anul vei avea o altă maşină? Ce poţi să ne spui despre speranţele şi obiectivele tale? Ai găsit vreun sponsor care prin ajutorul său să te ajute să-ţi pui în valoare talentul şi resursele de care dispui?

Octavian Tîrnovean: Momentan nu am găsit nici un sponsor. Nu am avut pe această temă nicio discuţie cu cineva. Sper totuşi să facem un Logan de cupă, să alerg în CNR. La slalom paralel voi continua să particip cu Corsa care este mai rapidă pe un astfel de traseu decât un Logan. În funcţie de buget am să mă dau la coastă, rallycross, ocazional.

Auto24.bv.ro: Octy noi îţi mulţumim. Îţi ţinem pumnii. Fie ca dorinţele tale să se îndeplinească. Multă, multă baftă în continuare. Sper la anul să te vedem în Cupa Logan.

Octavian Tîrnovean: Vă mulţumesc mult. Sper să ne vedem la anul şi în competiţiile mai mari. Aceleaşi mulţumiri le adresez lui: Vali Porcişeanu pentru susţinere şi sponsorilor Taxi 949, Matec, Iony piese auto.

Încă un pilot crescut şi îndrumat de Vali Porcişteanu. Încă un tânăr talentat care are nevoie de susţinere financiară pentru a-şi valorifica şansa de a călca în lumea monştrilor sacrii ai sporturilor cu motor.

Octy a terminat competiţia pe locul doi şi şi-a păstrat cununa de campion la clasa juniori. Felicitări!Dacă ştii pe cineva care-l poate ajuta nu ezita să ne contactezi.

Related Articles

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,346FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,380AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri