spot_img

Special. Interviu Andrei Şerban – Sanu

Andrei Şerban – Sanu a avut în acest sezon competiţional o evoluţie frumoasă cu rezultate bune. Drept dovadă, după etapa a XI – a a C.N.V.C., matematic este campion la 2 roţi motrice acumulând 199 puncte în clasament care l-au menţinut şi pe locul 1 la clasa H3. Ambiţiile acestui tânăr pilot vizează podiumul Grupei H la acest sfârşit de campionat.

În sezonul competiţional 2009, de debut, a condus un VW Golf 2 şi a reuşit să ocupe locul locul 3 la grupa F2, 2 roţi motrice. În acest sezon conduce un Renault Megane Cup, echipat cu un motor de 2L, 16 valve, 184 CP, suspensie de circuit Ohlins, cutie secvenţială Sadev în 6 trepte, uşi şi capotă din fibră.

auto24bv.ro: Cum eşti la volan în viaţa de zi cu zi?

Andrei Şerban – Sanu: De când particip la curse sunt foarte relaxat. Înainte “rupeam” maşina în două. După ce am început să alerg am avut o altă percepţie. În curse sunt sigur de traseu. Traseul este închis, asigurat şi oferă o altă perspectivă. Tuturor le recomand, la volan să fie decenţi, să-şi respecte partenerii de trafic, să nu exagereze şi sub nicio formă să nu încerce ceea ce văd la curse.

auto24bv.ro: Ce părere ai despre cursele ilegale?

Andrei Şerban – Sanu: Nu le-am agreat niciodată. Am fost, am văzut, dar nu am participat la aceste curse de noapte. Le recomand celor care dispun de maşini şi vor să-şi testeze nivelul de adrenalină să participe la cursele organizate, legale care încet, încet prind şi la public.

auto24bv.ro: Este nevoie de un circuit în România, în Braşov?

Andrei Şerban – Sanu: Ar fi binevenit un circuit. Ne-ar ajuta să facem un pas important în promovarea şi dezvoltarea motorsportului. O dată cu acest circuit ar apărea investitorii, brandurile, mărcile de impact cu efect direct în multe sfere din viaţa de zi cu zi. Un circuit ar fi benefic şi pentru testarea unor maşini, ar oferi posibilitatea doritorilor să-şi încerce contracost abilităţile, să conducă un bolid, să-şi perfecţioneze stilul de conducere, să discute la o bere fără alcool despre favoriţii lor.

auto24bv.ro: La ce vârstă ai avut primul contact cu motorsportul? Ce te-a atras către acest domeniu?

Andrei Şerban – Sanu: Eram la grădiniţă, aveam vreo 5 ani, împreună cu tatăl meu mergeam şi vizionam cursele, probele de motocros, de viteză sau motociclismul de viteză. Microbul, pasiunea pentru acest sport mi-a fost transmisă de tatăl meu.

auto24bv.ro: Ce amintire ai din acea perioadă?

Andrei Şerban – Sanu: Eram la o cursă pe Râşnov, o probă de viteză în coastă, actualul C.N.V.C. Fiind pe marginea drumului, îl urmăream cu sufletul la gură pe multiplul campion, titratul pilot Titi Aur. Atunci Titi Aur era debutant. Felul său de a conduce, de a aborda virajele, mă ţinea cu sufletul la gură de emoţie şi de plăcere.

auto24bv.ro: Te poţi întreţine exclusiv din participarea la curse?

Andrei Şerban – Sanu: Nu. La nivelul actual de desfăşurare cheltui bani pentru a participa. Totul este un hobby. Este greu să obţii un buget constant care să-ţi asigure participarea la fiecare etapă din calendarul competiţional. Este destul de dificil la momentul actual să fi susţinut financiar.

Auto24bv.ro: Ce maşină preferi să conduci în viaţa de zi cu zi şi în competiţie?

Andrei Şerban – Sanu: În competiţie mi-ar face plăcere să am un Mitsubishi. În viaţa de zi cu zi conduc orice maşină care mă duce de la punctul A la punctul B.

Auto24bv.ro: Care este idolul tău?

Andrei Şerban – Sanu: Loeb. Este un sportiv, un pilot complet. Dispune de o excelentă capacitate de concentrare, este determinat, consecvent, constant, “chirurgical” în abordarea traseului.

auto24bv.ro: Cine ţi-a pregătit maşina pentru acest sezon?

Andrei Şerban – Sanu: Tot ceea ce ţine de partea de mecanică a trecut prin mâinile tatălui meu. Este anul când în sfârşit, datorită evoluţiilor mele în acest sezon competiţional, tatăl meu este fericit, împlinit. Partea de caroserie a fost lucrată de bunul meu prieten Kinderul.

Pe această cale doresc să le mulţumesc tuturor prietenilor şi fanilor mei care au fost şi sunt alături de mine. Nu în ultimul rând le mulţumesc şi sponsorilor mei DISTRISAN şi BRAILANO care au avut plăcerea şi bunăvoinţa de a mă susţine în decursul anului competiţional.

auto24bv.ro: În perioada 01 – 03 octombrie 2010, la Râşnov, se vor desfăşura etapele a XIII – a şi a XIV- a din cadrul C.N.V.C. Ce obiectiv ţi-ai propus?

Andrei Şerban – Sanu: Îmi doresc mult să termin cu bine cursa şi să am o clasare cât mai bună în cadrul Grupei H.

Auto24bv.ro: Îţi mulţumim pentru timpul şi răspunsurile acordate. Pe această cale îi invitam pe iubitorii motorsportului, pe prietenii şi fanii lui Andrei Şerban – Sanu la cursa de la Râşnov. Multă baftă şi numai bine.

Interviu consemnat pentru auto24bv.ro de: Dan Străuţi

Related Articles

2 COMENTARII

  1. Un pilot cu mult talent, cu potential mare. Sunt sigur ca va face si in viitor o figura foarte frumoasa si ne va incanta cu evolutiile lui, de multe ori peste limita ”normalului”. Multa bafta, Andrei !
    Felicitari pentr interviu !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,318FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,420AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri