spot_img

Special. Gabi Onofrei: “După raliuri şi viteză în coastă braşovenii se vor bucura şi de drifting!”

Mult fum, scârţâit de roţi şi adrenalină în aşteaptă pe braşoveni, şi nu numai, în weekendul viitor în Poiana Braşov, la GTT Drift Series. Cea de-a cincia etapă a Campionatului Naţional de Drift va avea loc în premieră în parcarea mare din Poiană.

Sufletul evenimentului va fi pilotul braşovean Gabi Onofrei, preşedinte al federaţiei de profil din România şi organizator GTT Drift Series. Pentru a înţelege mai bine ce înseamnă driftingul pentru iubitorii sportului din România am stat de vorbă cu Gabi cu o săptămână inaintea marelui eveniment.

auto24bv.ro: Ce înseamnă GTT Drift Series pentru România în general şi Braşov în special?

Gabi Onofrei: GTT Drift Series reprezintă pentru România a 5-a etapă a Campionatului Naţional de Drift şi confirmarea eforturilor depuse de Federaţia Română de Drift, de piloţii afiliaţi, de sponsori şi de parteneri. GTT Drift Series se bucură de sprijinul King Of Europe, cel mai mare ogranizator de competiţii de drift din Europa, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure şi să ne dea speranţe pentru viitor.

Pentru mine, ca braşovean, înseamnă enorm, fiind primul eveniment de o asemenea anvergură care se va desfăşura aici. Presiunea este mare, şi va trebui să ţin ştacheta sus din doua direcţii: cea de organizator şi cea de pilot. Este totuşi bine că suntem acasă şi avem tot sprijinul necesar şi cred că va fi foarte plăcut sa evoluez în fata propriilor suporteri.

Iar pentru Braşov şi braşoveni înseamna două zile pline de spectacol, derapaje, fum, cauciucuri încinse şi adrenalină. Mai important, înseamnă că oraşul nostru îşi îmbogăţeşte tradiţia în motorsport, adăugând pe lângă cele două etape de raliu şi cele două de viteză în coastă, şi o etapă în calendarul Campionatului Naţional de Drift, toate acestea fiind posiblie cu sprijinul Primăriei Municipiului Braşov. Pe această cale doresc să mulţumesc celor implicaţi în acest proiect de anvergură pentru Braşov.

auto24bv.ro: Cum a reuşit un sport relativ nou, precum driftingul, să cucerească un număr atât de mare de fani?

G.O.: Răspunsul la această întrebare este simplu: driftingul este foarte, foarte spectaculos. Pe lângă aceasta, este accesibil, acţiunea se întâmplă într-un singur loc şi foarte aproape de publicul spectator. Parcul de asistenţă este la îndemână, fanii putând astfel să ia contact cu idolii lor, să schimbe impresii sau să se fotografieze cu ei. De asemenea, cei mai norocoşi şi entuziaşti dintre ei pot beneficia de ture de circuit alături de piloţii de drift, iar odată ajunşi pe scaunul “copilotului” aceştia devin fani drift pe viaţă.

auto24bv.ro: Gabi Onofrei este recunoscut drept unul dintre cei mai spectaculoşi piloţi români. Cum reuşeşti asta?

G.O.: Prin multă muncă şi pasiune. Practic motorsportul de foarte mulţi ani, am participat şi în Campionatul Naţional de Raliuri şi în cel de Viteză în Coastă, iar acum sunt pilot de drift. Întotdeauna am încercat să combin mersul tare cu spectacolul şi să fac performanţă.

auto24bv.ro: Ce au pregătit organizatorii GTT Drift Series pentru cei care vor merge weekendul viitor în Poiană?

G.O.: După cum spuneam, vor fi două zile pline de spectacol şi adrenalină. Pe lângă sesiunile de antrenamente libere, de calificări şi manşele de concurs propriu-zise, va mai fi un concurs de miss, tombole, va concerta formaţia „Conexiuni”, şi în final cei prezenti vor asista la un show de lumini şi lasere. Invităm toţi pasionaţii de motorsport şi nu numai să vină atât sâmbătă cât şi duminică începând cu orele 8:00, pentru că vor avea ce vedea şi cu puţin noroc, pot experimenta senzaţiile dintr-o maşină de drift în cadrul secţiunii „Taxi Drift”.

auto24bv.ro: O recomandare pentru cei care vor fi pe 18 şi 19 septembrie la faţa locului…

G.O.: Nu putem vorbi de spectatori indisciplinaţi la Braşov! Avem un oraş cu o bogată tradiţie în motorsport, în special prin raliuri şi viteză în coastă, iar aceştia sunt familiarizaţi cu regulile de securitate. Evenimentul se desfaşoară în parteneriat cu Poliţia Română pentru campania de Siguranţă Rutieră, iar securitatea la faţa locului va fi asigurată de o firmă specializată de pază prin intermediul a 20 de agenţi foarte bine instruiţi pentru acest tip de eveniment. Publicul spectator va fi în deplina siguranţă, într-un spatiu bine delimitat prin intermediul gardurilor de protecţie. Totuşi, pe aceasta cale adresez  tuturor celor care vor fi prezenţi sâmbătă şi duminică în Poiană rugămintea să asculte sfaturile oamenilor de securitate şi să stea doar în locurile special amenajate pentru ei.Vă aşteptăm în număr cât mai mare!

auto24bv.ro: Îţi mulţumim şi îţi urăm multă baftă atât în ceea ce priveşte orgaizarea cât şi în calitate de pilot!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,346FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,380AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri