Smart Driving Series, rezultate etapa I, 29-31 mai 2015

| 8 iunie 2015 | 0 Comments

În ultimul weekend din mai a avut loc pe circuitul special amenajat la Mall Maritimo din Constanța prima etapă Smart Driving Series, competiţie organizată cu sprijinul BMW APAN Motors ce se adresează pasionaţilor de racing, dar care au deja o carieră în alt domeniu şi tinerilor care aspiră la statutul de pilot profesionist.  Oraşul de desfăşurare a evenimentului a fost ales datorită parteneriatului cu Asociaţia Litoral – Delta Dunării,  pentru lansarea oficială în competiţie a maşinii “Mamaia Style”.

Competiţia are la bază modelul BMW 228i Coupe, un coupe deosebit de sportiv, cu tracţiune spate. Modelul beneficiază de un motor BMW TwinPower Turbo care combină o serie de tehnologii precum injecţia directă de benzină, VANOS şi Valvetronic, totul pentru pentru pefromanţe mari de la turaţii mici, dar şi eficienţă maximă. Astfel BMW 228i oferă o putere maximă de 180 kW/ 245 CP şi un cuplu maxim de 350 Nm atins deja de la 1250 rpm. Agilitatea este asigurată de tracţiunea spate, de distribuţia perfectă de mase între cele două punţi (49.8/48.2 pentru versiunea 228i), console scurte şi elemente suplimentare de tuning BMW M Performance.

După probele libere de vineri, startul oficial al primei etape Smart Driving Series a fost dat sâmbătă de Corina Martin, Preşedintele Asociaţiei Litoral – Delta Dunării. Formatul primei zile de concurs a inclus 2 manşe a câte 4 ture fiecare, cu starturi paralele a două echipaje simultan. Duminică a fost ziua desemnării câştigătorilor primei etape Smart Driving Series 2015. Asemeni zilei anterioare, ordinea de start s-a stabilit în urma calificărilor. Au urmat 3 manşe a câte 3 ture fiecare, cu starturi individuale la un ecart de 15 secunde.

La categoria Gentlemen Drivers, lupta a fost foarte strânsă, între Cristi Cotan şi Vlad Morar, cel din urmă obţinând cel mai bun timp din această competiţie: 1,03,46. Însă, din cauza unei erori din cea de-a treia manşă de duminică, Morar a pierdut locul I din clasament, coborând pe locul V.

Podiumul primei etape Smart Driving Series, categoria Gentlemen Drivers a arătat astfel:

  • Locul I: Cristi Cotan – cel mai bun tur: 1:04.12
  • Locul II: Andrei Ciobanu – cel mai bun tur: 1:04.79
  • Locul III: Ciprian Axinte – cel mai bun tur: 1:05.69

La categoria Junior au participat piloţi aspiranţi cu vârsta cuprinsă între 16 şi 21 de ani, iar primele trei locuri au fost ocupate de:

  • Locul I: Robert Prepeliţă (19 ani) – cel mai bun tur: 1:04.86
  • Locul II: Cosmin Oancea (19 ani) – cel mai bun tur: 1:06.18
  • Locul III: Denis Dogoter (19 ani) – cel mai bun tur: 1:05.14 (penalizat)

Următoarea etapă Smart Driving Series 2015 va avea loc în perioada 31.07-2.08.2015, pe circuitul Motor Park de la Adâncata. Selecţiile vor începe pe data de 26 iunie, iar înscrierile se fac pe www.vreausafiupilot.ro

“Susţinem programul Smart Driving Series din pasiunea pe care motorsportul îl transmite fiecăruia dintre noi. A fost o primă etapă reuşită, cu un traseu foarte tehnic ce a solicitat abilităţile piloţilor dar şi calităţile maşinilor de circuit: BMW Seria 2 Coupe. Trebuie să urmăriţi acest program şi vă provoc să accesaţi www.vreausafiupilot.ro unde puteţi vedea filme realizate în timpul competiţiei. Merită sa vă înscrieţi pentru a participa la etapele următoare. Felicit participanţii pentru cursele frumoase pe care le-au facut şi echipa Smart Driving pentru curajul de a pune în practică un campionat precum Smart Driving Series”, a spus Ştefan Podaru, executive manager APAN Motors, Brăila, citat de Autostiri.ro.

Competiţia Smart Driving Series este un proiect al şcolii de conducere defesivă şi sportivă Smart Driving, condusă de Andrea Fogliazza, care a reuşit să formeze o echipă de instructori profesionişti, piloţi cu experienţă în motorposrtul românesc: Ovidiu Zaberca, Mihai Beldie, Adi Iliescu, Gabriel Ivanov, Lucien Hora.

Partenerii evenimentului sunt: BMW APAN Motors, Michelin România, MOTUL, OZ Racing România, ​Sparco, ​Asociaţia Litoral – Delta Dunării, Crosspoint – Investment Banking & Real Estate, Roger Utilaje, Costadoro Coffee Lab, Cromatic Studios, Turkish Airlines.

Sursa si imagini: comunicat transmis Autostiri.ro


Tags: , , ,

Category: Diverse, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Noul BMW R 18: cruiser suprem cu rădăcini în istorie

Cu noul R 18, BMW Motorrad intră în segmentul cruiserelor. Ca niciun alt model BMW de până acum, acest model...

Închide