Simone Tempestini a învins pe Transfăgărășan. Ciprian Lupu – locul 1 la Debutanți

| 14 iunie 2021 | 0 Comments
  • Napoca Rally Academy a câștigat Raliul Argeșului
  • Ciprian Lupu – locul 1 la Debutanți, Victor Supuran – locul 2 la Cupa Dacia

Simone Tempestini a câștigat pentru al treilea an consecutiv Raliul Argeșului, iar echipa NRA a ieșit învingătoare din nou.

Simone Tempestini cu Sergiu Itu pe Skoda Fabia R5 au dominat cele 2 zile de concurs de la Raliul Argeșului, câștigând fără emotii 7 din 8 probe speciale. Simone s-a desprins încă de la prima probă de vineri , cu un avans de 17 secunde față de Bogdan Marișca, care a câștigat-o pe următoarea. După cele 2 treceri pe Mateiaș și Godeni, Tempestini a terminat ziua pe prima poziție. Sâmbătă a fost ziua dedicată Transfăgărășanului, care, în ciuda vremii foarte schimbătoare nu i-a creat probleme.

Vineri a fost însă o zi dificilă pentru o parte a echipajelor NRA. După ce Norbert Maior și Francesca Maior au pierdut peste 10 minute după o ieșire pe prima probă a raliului, din păcate, și Bogdan Marișca cu Sebastian Itu pe Ford Fiesta R5 au fost nevoiți să abandoneze după o ieșire violentă în decor pe proba specială 4.

Ziua de sâmbătă a însemnat continuarea raliului pentru Norbert Maior, fără pretenții însă la podium, în timp ce Victor Supuran cu Vlad Cosma la Cupa Dacia, au avut o cursă foarte bună, obținând locul 2, la doar 1,7 secunde de locul 1. Ciprian Lupu, singurul pilot român în scaun cu rotile, cu copilotul Andrei Pintilii pe Citroen C2, au fost surpriza echipei și ne-au adus bucuria de a veni pe locul 1 la Debutanți.

Simone Tempestini: ,,Am mers pe Transfăgărășan cu gândul la Polonia, dar m-am bucurat, ca de fiecare dată de probele de la Argeș. A fost o vreme schimbătoare, care a pus bețe în roate multor colegi, dar pentru mine a fost o provocare. Le mulțumesc tuturor fanilor pentru susținere și prezența pe probe și sper să venim cu rezultate bune de pe probele din Polonia.”

Ciprian Lupu: ,,A fost un raliu destul de dificil, aproape toate probele de sâmbătă le-am parcurs fără servodirecție, am ales să mergem cu ploi și nu a fost alegerea corectă, am muncit mult. Cu toate acestea, suntem foarte fericiți pentru rezultatul obținut. Am sperat la o clasare pe podium, însă faptul că am terminat pe locul 1 face să merite tot efortul.”

Marco Tempestini: ,,A fost un raliu greu, cu vreme schimbătoare. Din păcate pentru noi, chiar dacă a câștigat Simone, iar Victor și Ciprian, cu rezultatele lor foarte bune, au contribuit la succesul echipei, ieșirea lui Bogdan care era în lupta pentru podium ne-a afectat. Mașina este serios avariată, deci și bugetul este afectat. Cât despre Norbert, este la a doua eroare la un raliu de 1,2 și acest lucru îngreunează situația lui în clasament. Chiar dacă este tânăr, consider că are suficientă experientă ca să nu repete aceeași greșeală și să conștientizeze că în final, important este să facă kilometri, nu să obțină timpii pe care fanii îi adoră, dar care nu aduc nimic pentru cariera lui viitoare. Trebuie să înceapă să se focuseze mai mult pe rezultate și sper ca experiența din Campionatul European să îl ajute. ”

Victor Supuran: ,,La fel ca și anul trecut, am terminat Raliul Argeșului cu un rezultat care ne mulțumește. A fost o luptă strânsă în cadrul Cupei Dacia în urma căreia am terminat pe poziția secundă. Mă bucur că am putut ajuta echipa să termine pe poziția întâi.”

Partenerii echipei NRA în 2021 sunt  Banca Transilvania, OMV, De Longhi, Joie Baby România, Castrol România și foodpanda.

Credit foto: Attila Szabo

Sursa: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , ,

Category: Prima pagina, Rally

Citește articolul precedent:
Promo Speed Challenge se amână pentru 8 August

Din motive independente de organizatorul brașovean – Clubul Sportiv Auto Blic – prima etapă a sezonului Promo Speed Challenge powered...

Închide