Sighisoara Trophy 2017

| 17 aprilie 2017 | 0 Comments

Campionatul National de Off-Road debuteaza in perioada 20-23 aprilie la Sighisoara, unde aproximativ 70 de echipaje si-au anuntat deja prezenta la startul primei etape din acest an.

Sighisoara Trophy 2017 ajunge la cea de a zecea editie, un bun prilej de a-i felicita pe membrii Off-Road Club Sighisoara pentru munca depusa in toti acesti ani. Nu este usor sa aliniezi un eveniment din Sighisoara alaturi de alte evenimente marcante ale orasului, festivalul medieval, festivalul de muzica blues, festivalul de film, festivalul de fanfare si multe altele.

Sighisoara, orasul muzeu, orasul basm, este astazi unul dintre cele mai bine conservate orase medievale ale Europei. Atestata documentar din anul 1280, farmecul si valoarea istorica a numeroase cladiri si strazi din centrul istoric au determinat includerea lor in patrimoniul UNESCO.

Situata in centrul Romaniei, pe valea Tarnavei Mari, la 91 km de Sibiu, 117km de Brasov, 51km de Targu Mures, Sighisoara reprezinta prin locatie, conditii geografice, traditii, evenimente culturale si mai ales prin istoria sa fabuloasa un punct de atractie major pentru turistii de pretutindeni.

Prima zi a evenimentului este dedicata treburilor administrative specifice unei competitii. Inscrierea pilotilor, revizia tehnica, stabilirea ordinii de start prin tragere la sorti, deschiderea centrului de presa, se vor desfasura intre orele 14 – 22. Pentru pasionatii de fotografii cu masini de concurs inca curate si autografe de la piloti si copiloti, locatia secretariatului de concurs a fost anuntata la Pensiunea Bella Vista.

Vineri si sambata sunt zilele de concurs pe traseele din jurul orasului. Traseele au variante separate pentru clasele de concurs participante.  Startul este anuntat in fiecare dimineata la 9.30 si inchiderea traseului este estimate in jurul orei 20.00.

Noii veniti in cursele de off-road au posibilitatea sa concureze la Clasele Standard, clase de concurs destinate incepatorilor care pot participa cu masini  4×4 asa cum le-a facut producatorul, caroseria nu are voie sa fie modificata, rotile sunt limitate la 33 inch, troliul este obligatoriu. Masinile pot avea ca inbunatatiri kituri de suspensii si diferentiale blocabile. Din 2017 Clasa Standard este impartita in doua clase, cu motoare pana in 2000cc si peste 2000cc.

Pilotii cu state vechi, experienta si chef de incercari extreme, au de ales intre Clasa Open si Clasa Extrem. Echiparea masinilor la Clasa Open este limitata la roti de 35 inch , greutate minima 1000 kg si sunt interzise puntile portale. Sunt permise structuri tubulare, orice modificari la directie, suspensie…. La clasa extrem este limita de greutate 1100 kg in rest…  sky is the limit. La open si extrem este obligatoriu sa aiba rollcage, centuri si scaune dedicate competitiilor.

Ziua de duminica, 23 aprilie, este cea mai spectaculoasa pentru public. Proba de Trial are expunere maxima si spectatorii se pot deplasa usor de la un obstacol la altul. Spectacolul este garantat!

Festivitatea de premiere este anuntata la ora 15:00.

Off-Road Club Sighisoara promoveaza an de an acest sport prin organizarea de evenimente si echipaje participante in competitii. Cu experienta lor contribuie la evolutia acestui sport.

Calendar CN Off-Road 2017

Etapa 1/ 20 Apr – 23 Apr/ Sighisoara Off-Road Trophy/ Sighisoara

Etapa 2/ 18 Mai-21 Mai/ Trofeul Dacii Liberi/ Slanic Moldova

Etapa 3/ 08 Iun-11 Iun/ 4×4 Bucovina/ Radauti

Etapa 4/ 20 Iul-23 Iul/ CORB44 Adventure Days/ Targoviste

Etapa 5/ 24 Aug-27Aug/ Cupa Banca Transilvania/ Cluj (Deva)

Etapa 6/ 21 Sep-24 Sep/ T44 Trophy/ Slanic Prahova

Etapa 7/ 12 Oct-15 Oct/ GTC Trophy – Ziua Cea Mai Lunga/ Sarata Monteoru

Printre sporturile cu motor din Romania Campionatul National  de Off-Road are cea mai proaspata istorie competitionala. Organizat de Comisia Nationala de Off-Road CNOR sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv FRAS, campionatul a ajuns la cea de a 8-a editie in 2017.

Text si foto: Andrei Gemes / afise: Off-Road Club Sighisoara 2017


Tags: , , ,

Category: Altele, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Gravel Tracks to Giurgiu

Traseul ales nu este unul care sa forteze masinile insa pune la incercare capacitatea de orientare a echipajelor (mult) mai...

Închide